bigdarkmad,

Ще помоля да съобразявате изказа си, ако желаете да участвате в този форум. Моля прочете, Правилата за публикуване, преди да публикувате пак, за да не стават бъдещи недоразумения.
Ето и краткото ни представяне в централните новини на НОВА.

Доста добро отразяване. Вижте линка, има и видео:
http://novanews.novatv.bg/news/view/
Гледам точно този откъс от предаването и се смея в момента!  :lol:

Господарите добре са ги изтипосали наглеците безобразни! Чудно ... то бива наглост и невъзпитание, но това безобразно поведение на адвокатите в студиото БТВ на нищо не прилича.



Освен, че искат да монополизират консултантската и част от административната дейност на другите професии, монополизираха и цялото време по дискусията в сутрешния блок.
Довечера сме при Милен Цветков за законопроекта. Стискайте ни палци.
Така е Мария. Допълвам, че в интерес на истината Мадлена Леви ме покани, ако мога аз да отида в бТВ тази сутрин. Нямах възможност наистина. А днес Мадлена цял ден е сред телевизии. И НОВА и БНТ искат интервюта във връзка с протеста на адвокатурата в защита на лобисткия си законопрект. Уверявам всички, на Мадлена не и е леко. А помощ от вас и от колегите не получаваме, даже напротив. Пълно неразбиране на ситуацията и неадеквато поведение демонстрират някои колеги.

Относно предаването днес - естествено че, адвокати ще надговорят всеки. На тях това им е работата - да надговарят. Та те изкарват убийци от затворите чрез надговаряне.  За мен най-безсрамното днес от тях бе, че лъжеха най-нагло относно текстовете, които са предложили. Защото знаят, че са абсурдни.
Гости в студиото са Марин Марковски, Красимир Катранджиев, Марио Топчийски и Мадлена Леви. Линк към предаването:
http://btvnovinite.bg/video/videos/tazi-sutrin/kakvi-pravomoshtija-dava-novijat-zakon-na-advokatite.html
Много е лесно да плюеш анонимно, скрит зад ник в Интернет, обаче ще те помоля за малко колегиалност, Неда.

Вижте адвокатите как действат. Даже великият адвокат Марковски си плю на името и отиде да се излага, и да говори, че не пишело така в законопроекта, след като юристи и експерти от десетки организации са на противното мнение. И след като дори депутати-вносители оттеглиха подкрепата си, защото законопроектът е лобистки и абсурден.  Концентрирайте се върху това, а не да плюете анонимно по колегите си, които са тръгнали работа да вършат.

"Това лице", както си се изразила, е г-жа Мадлена Леви председател на УС на АССП. Тя прие поканата на БТВ да седне срещу мастити адвокати, които естествено, че ще я надприказват. Те надприказваха и шефа на Нотариалната Камара – Красимир Кантарджиев, но никой от нотариусите няма да се изцепи така, като теб и да плюе публично по свой колега.

Гледах предаването. Адвокатите се държаха нагло, невъзпитано и възмутително. Те не спореха с аргументи, а говореха върху другите и не позволяваха отсрещната страна да каже едно цяло изречение без да я прекъснат. Нито влязоха в конкретика по проблемите, които се отиват да създават. Това е недостойно и непрофесионално. Пази Боже такива нагли хора да законотворстват!

И който смята, че ще се изразява по телевизиите и пред медиите по-добре от г-жа Леви, то да заповяда в АССП и ще получи възможност да се изявява. Много е лесно да чакаш някой да ти свърши работата, а ти да стоиш и да плюеш от страни и да недоволстваш. И то анонимно.

Уважавайте колегите си, защото виждате какво става.
Благодаря, Бубу. Имаме го в плана и ще го направим съвсем скоро, защото четвърто тримесечие наближава.
Andi88, предлагам и Вие да станете един от най-полезните и активни участници в дискусиите и ще получите безплатен абонамент. :)

А Pupeshche, още не се е възползвала от наградата си даже. Използвам случая отново да изразя уважението си към колегите, които с толкова търпение помогат и споделят част от своята професионална практика тук с уважение и колегиалност към другите. Както знаете, ние в КиК от години споделяме част от нашите ресурси и приложения с колегите напълно безплатно. 
Очевидно не сте права, предвид многото заявки за абонамент, които получихме до момента. Благодаря Ви за мнението, но мисля да се концентрирам върху мнения, които са конструктивни и полезни за сайта. Напълно разбирам, че ще има недоволни от това, че част от ресурсите са с абонамент.
За да се появи лента в дясно - няколко пъти F5.
Пишете, ако не виждате изгледа, като на картинката.
Новата визия на сайта е OK за мен, цветовете не дразнят очите и лесно се ориентирам :)
Относно платените услуги - разбирам, че сте вложили доста усиля, средства, нерви и пари да създадете нещо удобно за всички потребители, но лично аз съм ги ползвала като проверка на това, което съм направила аз и/или софтуерът ми, т.е. не бих заплатила за тези услуги независимо, че цените не са високи.
Според мен, повечето потребители на тези услуги им е било просто по-лесно и бързо да изготвят документите/проверките чрез Вашия сайт, но със сигурност повечето могат да се справят и сами или чрез запитване в тема  :smile1:

Радвам се, че Ви харесва новата визия. Не е задължително да се включите с платен абонамент, разбира се, всеки си преценява.
Благодаря за мнението, desita. Ще го имаме предвид.

Държим форумът да е подреден, за да е полезен и приятен за ползване. И ако се налага ще правя забележки за това, няма как. Както Ви написах и в другата тема - нямаме интерес от разводнен и разхвърлян форум.
Относно визията на сайта:
....
Не ми харесва, че полетата "Последни теми", "Последно в Новини" и "Общ чат" са преместени отдолу под темите.

Значи "Последни теми", "Последно в Новини" и "Общ чат" са в дясно, а не отдолу под темите.

Кликнете на картинката, за да я уголемите и да видите как трябва да изглежда визията на форума. И ако не е така при Вас, то пишете, за да търсим решение.
Дайте наколко пъти F5, за да се опресни новата визия на форума. Подозирам, че нещо е накеширало при Вас и затова виждате последни теми долу. Те са в дясно където си бяха и преди. Пишете всичко, което смятате, че не Ви харесва. Няма да се обидим. :)  Ние много дълго обсъждахме какво и как да променим, така че визията да е по-изчистена.

Ще прикача снимка малко по-късно как трябва да изглежда нормално подредбата във форума, за да сравним.
Благодаря ви, мили дами, за хубавите пожелания. :) Да се връщат двойно!

Пишете, ако забележите нещо нередно - реагираме веднага.
Оправихме го самоосигуряващия. Имаше разместване на текста в редовете.
ditzve,
Изчислението при СИС е свързано с месеца и от там идва объркването.

При СИС е по-добре да се ползват предварително въведени данни за фирма и изпълнител по отделно, а не за цяла СИС. Защото, ако смените само месеца, без нищо друго (тоест сметките останат същите), и когато има промяна в % осигуровки или МРЗ, то данните по СИС може да се окажат неверни, защото е ползван шаблон със стар месец.

При всички случаи ще помислим за оптимизация по този въпрос и ще пуснем разяснение.
Поздравявам хората, които си защитават правата. Инвалидите в България наистина са дискриминирани почти във всяко едно отношение. Но вече дори не е публична тайна, че цели махали от едни млади прави и здрави хора са "инвалиди" и получават инвалидни пенсии.

В тази връзка, не е трудно да се отгатне, че за да има пари за реалните инвалиди и хората в нужда, то течовете и фалшификациите с ТЕЛК-овете трябва да се пресекат.
Междудругото това, че дръпнаха осигуровките, Д1, Д6 и тн. до 25-то число си беше добро решение. Както винаги оплюто, като всичко ново. При тогавашната реформа ми допадна и яснотата по тримесечните срокове. Преди имаше различни срокове за плащане на задълженията по Д55. Сега е доста по-ясно и ритмично.
Ани Недялкова, пишете моля Ви по-кротко и не "викайте". Писането във форум с главни букви се възприема като викане. Аз също не виждам основание да се удължават срокове.