Извинете ако вече е коментирано, но не можах да го намеря. Има ли вариант да се ползва абонамента от 2 места - офиса и домашния компютър ? Става въпрос за 2 IP адреса.

Здравейте, можете да ползвате платения си абонамент от различни компютри с различни IP-та, стига да не е по-едно и също време. Тоест няма проблем да влизате от домашния си компютър в профила си, който сте ползвали през деня в офиса.
Както се казва - честито на печелившите.

Справката е на РЗ по хора, по дни, по часове, извънреден труд, болнични, отпуски - за цялата 2014 година и за месец октомври, за всички служители към 31.10.2014.
Благодаря, много усилия полагаме, за да спрем този абсурден и несправедлив проектозакон. Все още нещата не са приключили. Днес отново имаме среща с група депутати в Народното събрание, за да обясним с примери как ще се отразят тези промени на малкия бизнес, който ние счетоводните предприятия обслужваме комплексно.

В решението на КЗК могат да се видят становищата на отделните организации, включително и това, което от АССП им изпратихме. Интересно за мен е това, че Висшият адвокатски съвет до последно отрича очевидното, а именно, че с проектозакона ни се забраняват редица дейности, които според нас са част от счетоводната услуга.

Стигна се до там, че господата именити адвокати в онова сутрешно предаване на БТВ с възмутителното си поведение говореха в ефира, че г-жа Леви от АССП не е разбрала нормативните текстове и се опитваха да я обиждат и омаловажават. Е, вече десетки организации им го казаха, включително и КЗК. Не ние не сме разбрали проектозакона им, а или те буквално лъжат, че не са заложили забрани в него или не бяха си прочели какво защитаваха тогава. И в двата случая нямат оправдание за времето и енергията, които ни изгубиха и продължават да ни губят, за да спорим ненужно по очевадни неща.

Разбирам. Ще го направим, щом ще е по-удобно.
Ще проверя дали изискването в ЗДДФЛ не беше да са заедно от тази година. Имаше промени... но можем да поставим отметка за избор преди генериране, както беше преди.
Здравейте, ще го направим, записвам го в плана. :)

Хубав ден!

:)
Здравейте, ще разгледаме посочените сайтове и информацията, която сте публикували. Ще предвидим едномесечен абонамент.

Концентрирани сме в добавянето на нови приложения в КиК Инфо и разширяването на възможностите, защото вече имаме препоръки от абонирани потребители.

Благодаря на всички за мненията по темата.Мненията, които не са по темата ще бъдат изтривани.
Не може ли едномесечен с sms както са повечето сайтове с платени услуги?

Можете ли да посочите такъв пример за едномесечен абонамент за сайт с sms?
Здравейте, ще обсъдим всички разумни предложения, без да се ангажираме с това, че ще бъдат приети. Системата за абонаменти работи по този начин, който е в момента и трябва да се пренапише цялата, за да се постигнат някои от нещата, които желаете.

Все пак калкулаторите се ползват за служебни, а не за лични цели и можете да предложите на Вашия работодател да направи служебен абонамент.
Катя Крънчева
K&K Accounting
www.kik.bg


Броени дни остават до приключване на данъчната кампания за гражданите за 2014 година. Крайният срок за подаване на годишната данъчна декларация по чл. 50 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица е 30 април.

Освен доходи, в декларация се посочват и някои обстоятелства, например предоставените и получените заеми над 10 хил. лева, както напомнихме наскоро чрез НАП.

Притежаваните в чужбина недвижими имоти, място на стопанска дейност, определена база, акции и дялови участия в чужди дружества също се декларират в срок до 30 април в отделно приложение към декларацията. Тази година това е Приложение № 8, неразделна част от годишната декларация за облагане на доходите на физическите лица, което се подава заедно с нея.

Какви данните се посочват в декларацията?

  • За недвижима собственост в чужбина се посочва държавата, адресът, видът и датата на придобиване на имота;
  • За място на стопанска дейност и определена база на дейност в чужбина се посочва държавата, адресът и датата на придобиване;
  • За акции и дялови участия в чужди дружества се посочва, държавата, броят, дата и цената на придобиване в лева и в съответната валута.

Определена база е:
а) определено място, чрез което чуждестранно физическо лице извършва цялостно или частично независими лични услуги или упражнява свободна професия в страната, като например архитектурно ателие, зъболекарски кабинет, адвокатска или друга кантора на консултант, офис на независим одитор или счетоводител;
б) трайно извършване на независими лични услуги или упражняване на свободна професия в страната, дори когато чуждестранно физическо лице не разполага с определено място.

Място на стопанска дейност е:
а) определено място (собствено, наето или ползвано на друго основание), посредством което чуждестранно лице извършва цялостно или частично стопанска дейност в страната, като например: място на управление; клон; търговско представителство, регистрирано в страната; офис; кантора; ателие; завод; работилница (фабрика); магазин; склад за търговия; сервиз; монтажен обект; строителна площадка; мина; кариера; сонда; петролен или газов кладенец; извор или друг обект на извличане на природни ресурси;
б) извършването на дейност в страната от лица, упълномощени да сключват договори от името на чуждестранни лица, с изключение на дейността на представителите с независим статут по глава шеста от Търговския закон;
в) трайно извършване на търговски сделки с място на изпълнение в страната, дори когато чуждестранното лице няма постоянен представител или определено място.
акции, дялове,

Приложение № 8 се попълва и от местни физически лица, които през годината са придобили доходи от:

  • дивиденти от източници в чужбина;
  • ликвидационни дялове от източници в чужбина;
  • замяна на акции и дялове в търговски дружества в чужбина за акции и дялове в търговски дружества в чужбина или в местни търговски дружества;
  • доброволно осигуряване и застраховане от източници в чужбина, подлежащи на облагане с окончателен данък по реда на чл. 38, ал. 8 от ЗДДФЛ;
  • лихви по депозитни сметки в чужбина.

Лицата имат право да приспадат платения в чужбина данък за доходи от спестявания, на основание на чл. 78 от Закона за данъците върху доходите на физическите. Удържаният данък в Кралство Белгия, Република Австрия или във Великото Херцогство Люксембург за доходи от спестявания, изплатени от агент-платец на местни физически лица, с изключение на еднолични търговци, се приспада от дължимия данък върху общата годишна данъчна основа на лицето, определен в подадената годишна данъчна декларация.

Счетоводна кантора К и К
гр. София, бул. Г. М. Димитров № 54, ет.5
За контакти: 02 816 42 33
office@kik-bg.com
www.kik-bg.com
Най-бързия начин да се обезличите като сайт е да продължавате с платените услуги !

Бързам да Ви успокоя, че проблем с популярността на сайта нямаме.

КиК Инфо е най-големият счетоводен портал в България. Отдавна изпреварихме одит.инфо в няколко класации. Ето я класацията с безплатен достъп за всеки:  https://www.tyxo.bg/top100/. Обичайно сме 15-20 места над одита. Можете да се върнете и по дати, за да се уверите.

Интересно, регистриран сте от 2009 година при нас, а единствено Ви участие е да се загрижите за популярността на сайта. :)За bigdarkmad нямам намерение отново да разяснявам правилата при публикуване в КиК Инфо, затова слагам един времен бан, който няма проблем да стане и постоянен, включително и по IP, ако се наложи.
Ще допълня още нещо за писането и изказа тук.

Винаги ще стимулираме и уважаваме полезните колеги, спазващи правилата на форума. Добрият тон тук е задължителен, за да не се превръщаме в типа форум, от който избягахме преди време.

В КиК нямаме интерес да поддържаме форум, който излага професията и е място, в което всеки може да се цепи, защото е сравнително анонимен. Много държим на това и отчитаме, че това може да отблъсне част от форумците, но бихме искали да общуваме с колеги със сходни на нашите виждания.

Ако ние самите не успеем да създадем помежду си взаимно уважение, колегиалност и високо ниво на общуване между професионалисти, то отношението към нас счетоводителите като цяло ще бъде лошо.
bigdarkmad,

Ще помоля да съобразявате изказа си, ако желаете да участвате в този форум. Моля прочете, Правилата за публикуване, преди да публикувате пак, за да не стават бъдещи недоразумения.
Ето и краткото ни представяне в централните новини на НОВА.

Доста добро отразяване. Вижте линка, има и видео:
http://novanews.novatv.bg/news/view/
Гледам точно този откъс от предаването и се смея в момента!  :lol:

Господарите добре са ги изтипосали наглеците безобразни! Чудно ... то бива наглост и невъзпитание, но това безобразно поведение на адвокатите в студиото БТВ на нищо не прилича.Освен, че искат да монополизират консултантската и част от административната дейност на другите професии, монополизираха и цялото време по дискусията в сутрешния блок.
Довечера сме при Милен Цветков за законопроекта. Стискайте ни палци.
Така е Мария. Допълвам, че в интерес на истината Мадлена Леви ме покани, ако мога аз да отида в бТВ тази сутрин. Нямах възможност наистина. А днес Мадлена цял ден е сред телевизии. И НОВА и БНТ искат интервюта във връзка с протеста на адвокатурата в защита на лобисткия си законопрект. Уверявам всички, на Мадлена не и е леко. А помощ от вас и от колегите не получаваме, даже напротив. Пълно неразбиране на ситуацията и неадеквато поведение демонстрират някои колеги.

Относно предаването днес - естествено че, адвокати ще надговорят всеки. На тях това им е работата - да надговарят. Та те изкарват убийци от затворите чрез надговаряне.  За мен най-безсрамното днес от тях бе, че лъжеха най-нагло относно текстовете, които са предложили. Защото знаят, че са абсурдни.
Гости в студиото са Марин Марковски, Красимир Катранджиев, Марио Топчийски и Мадлена Леви. Линк към предаването:
http://btvnovinite.bg/video/videos/tazi-sutrin/kakvi-pravomoshtija-dava-novijat-zakon-na-advokatite.html
Много е лесно да плюеш анонимно, скрит зад ник в Интернет, обаче ще те помоля за малко колегиалност, Неда.

Вижте адвокатите как действат. Даже великият адвокат Марковски си плю на името и отиде да се излага, и да говори, че не пишело така в законопроекта, след като юристи и експерти от десетки организации са на противното мнение. И след като дори депутати-вносители оттеглиха подкрепата си, защото законопроектът е лобистки и абсурден.  Концентрирайте се върху това, а не да плюете анонимно по колегите си, които са тръгнали работа да вършат.

"Това лице", както си се изразила, е г-жа Мадлена Леви председател на УС на АССП. Тя прие поканата на БТВ да седне срещу мастити адвокати, които естествено, че ще я надприказват. Те надприказваха и шефа на Нотариалната Камара – Красимир Кантарджиев, но никой от нотариусите няма да се изцепи така, като теб и да плюе публично по свой колега.

Гледах предаването. Адвокатите се държаха нагло, невъзпитано и възмутително. Те не спореха с аргументи, а говореха върху другите и не позволяваха отсрещната страна да каже едно цяло изречение без да я прекъснат. Нито влязоха в конкретика по проблемите, които се отиват да създават. Това е недостойно и непрофесионално. Пази Боже такива нагли хора да законотворстват!

И който смята, че ще се изразява по телевизиите и пред медиите по-добре от г-жа Леви, то да заповяда в АССП и ще получи възможност да се изявява. Много е лесно да чакаш някой да ти свърши работата, а ти да стоиш и да плюеш от страни и да недоволстваш. И то анонимно.

Уважавайте колегите си, защото виждате какво става.