Една заповед за увеличението на процента на допълнителното възнаграждение за трудов стаж и професионален опит би свършила същата работа.
И ти ли Бруте? ХХХХХ се мъчи от години и не успя, та нема лошо де.....опитвайте  :smile1:
Чл. 55. (Изм. - ДВ, бр. 94 от 2012 г., в сила от 01.01.2013 г.) (1) Предприятията и самоосигуряващите се лица - платци на доходи, задължени да удържат и внасят данъци по реда на този закон, подават декларация по образец за дължимите данъци.

Pupeshche се опитва да ви каже, че се декларират ДАНЪЦИ, и след като няма удържан такъв, то не се и декларира-това в прав текст.  :smile1:
Няма пречка за този вид сделки, само трябва да се съобрази, че са свързани лица и трябва да няма отклонение от данъчното облагане по смисъла на чл.15 от ЗКПО.

Чл. 15. (Изм. - ДВ, бр. 95 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г.) Когато свързани лица осъществяват търговските и финансовите си взаимоотношения при условия, които оказват влияние върху размера на данъчната основа, отличаващи се от условията между несвързани лица, данъчната основа се определя и се облага с данък при условията, които биха възникнали за несвързани лица.
thbest, вижте идеята на antea по нагоре, там където е възможно, може да се приложи....
Обезщетение за неползван отпуск при прекратяване на трудово правоотношение ли искате да начислите или лицето е в платен годишен отпуск и не знаете как да го начислите?
ditzve, от първия болничен лист за бременност и раждане 45 дни до 410 дни не се налага да има назначен управител. Такъв следва да има когато започне обезщетение за гледане на детето.
Но не пречи да се назначи такъв заместник, все пак някой трябва да изпълнява нейните функции, а тя спокойно да си гледа майчинството  :smile1:
Само при поискване от работника сме задължени да му издаваме фиш, ето и основанието

Задължение на работодателя за начисление и плащане на трудово възнаграждение

Чл. 128. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., изм. - ДВ, бр. 52 от 2004 г., в сила от 01.08.2004 г.) Работодателят е длъжен в установените срокове:
1. да начислява във ведомости за заплати трудовите възнаграждения на работниците и служителите за положения от тях труд;
2. да плаща уговореното трудово възнаграждение за извършената работа;
3. да издава при поискване от работника или служителя извлечение от ведомостите за заплати за изплатените или неизплатените трудови възнаграждения и обезщетения.
Корегирайте се, така излиза, че договорът му е срочен до 31 декември, но вие сте го освободили от 01 декември, което не е коректно като дати в НАП.
Вижте и становището на НАП с примери, за това как ще подаваме Декларация 6 през януари 2014 г, за данъка от декемврийските заплати, както и за цялата 2014 г.
http://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp;jsessionid=1D497A18CCC52AD7F27FBF720F613132?idMat=81542

С държавен вестник 111 от 27 декември 2013 г, § 23. Лицата по чл. 3, извършващи продажби чрез автомати на самообслужване, привеждат дейността си в съответствие с изискванията на тази наредба в срок до 31 януари 2014 г.
Явно ще прилагаме служебна бележка по чл.45 ал.4 стария образец в ГДД за 2013 година.  В приложения 3 и 4 има точно съобразен този момент, че много лица са удържали данък и за четвърто тримесечие/промяната е от 2013 и няма практика/. Според мен, щом е удържан данък за четвърто тримесечие , то не следва да се връща а ще намери отражение в тези приложения 3 и 4 , където ще се попълни

Таблица 1.1 - Данни за платеца на дохода, удържал данък през четвърто тримесечие   
и ще се приложат служебните бележки за четирите тримесечия с удържания данък.                                           
SBR, говорим за пазарна "цена",  а не пазарна"стойност", така, че става въпрос за единична цена на изделие, а не фактурна стойност
да го направим с пример- МРЗ за 2014 -340 лв.
вашата основна заплата е 340 лв
получавате и допълнителното месечно трудово възнаграждение за придобит трудов стаж и професионален опит 6%                   -20,40 лв
     Общо                                         -360,40 лв.
лицето ще има право да ползва данъчно облекчение за доходи, непревишаващи минималната работна заплата по смисъла на чл.22б от ЗДДФЛ
Лице, на което е предоставен формулярът- това е сегашния надпис под СИС, а не "получих сумата". Затова използвам СИС когато плащам в брой и по банка, СИС използвам и като първичен документ, когато начислявам разхода.
Още миналата година, платците на доход от наем започнаха да окрупняват служебните бележки и издаваха една за цялата година. Ето го и решението, сега официално го има, дано може да се прилага и за доходите от 2013. Наистина, както отбелязва по горе pmichaleva, ще отбелязваме облагаем доход в служебната бележка по чл.45 ал.4. ФЛ, подаващи ГДД по чл.50 не би следвало да ги обърка тази бележка, защото си имат СИС и договори, за да попълнят Приложенията.
Катya , да, така е, и аз ги сравних, явно са ни пратили стара инфо.
Аз ги получих на e-mail. Проверете си пощите , ако сте абонирани за съобщенията на НАП.
Да допълня, че отпуската се ползва от датата на изписване на детето, а не въобще, дните са календарни, а не работни - 15 календарни дни от датата на изписване на детето.