Сега се сещам колко нерви ми е спестил ТРЗ софтуера, ама какво да се прави немотия или стиснати собственици не улесняват счетоводствата си.
  :wave: Колегите предлагат да се запазят "чисти" оборотите на сметката за данък дивидента, за да черпят лесно информация.
Ако това не ви притеснява, бих предложила друг вариант:
с първия превод
дт с-ка данък дивидент /459/ с 1000 лв
кт с-ка разпл сметка /503/   с 1000 лв.

АПВ са прихванали например 400 лв за осигуровки и ви връщат 600 лв в разплащателната сметка
дт с-ка разплащателна /503/ с 600 лв
дт с-ка осигуровки /455/   с 400 лв
к-т с-ка данък дивидент /459/ с 1000 лв
Ще прикача чл.6а, вижте корекции как следва да се правят, всеки си е конкретен случай.
Плащанията към бюджета до края на февруари се правят по единната сметка
21 Февруари 2014
Във връзка с множество въпроси, постъпващи в НАП от приходната агенция съобщават на клиентите си, че плащанията за данъци и осигурителни вноски, които  предстоят до края на февруари ще се извършват по съществуващата и в момента единна сметка.

Очаква се през следващата седмица Народното събрание да приеме окончателно вече приетите на първо гласуване промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, според които на физическите и юридическите лица ще бъде дадена възможност да избират вида на публичното задължение, което плащат.

От  НАП ще запознаят гражданите и фирмите с промените, произлизащи  от решението на съда и с измененията при плащане за задълженията за данъци и осигурителни вноски.  Допълнителна информация може да се получи на телефонна на информационния център на НАП 0700 18 700 или на електронна поща infocenter@nra.bg

Създаден на: 21.02.2014
Затвори
при КИД 9602 - фризьорски и козметични услуги
96- други персонални услуги
А сложихте ли отметка, че няма да подавате декларация 6?
Изчакайте до утре и пак влезте в ел услуги на СОЛ, за да видите има ли промяна в задълженията му.
Извивинявай Мира от Варна, използвах темата да не отварям друга. Все пак сигурно има колеги, които ще публикуват годишните си отчети преди края на срока, затова го копнах това изменение.
Най късно до 19 февруари следва да представите в фирмата молба за отпуск до навършване на 2 г на детето ви, ще попълните там приложение 3 и ако детето ви е с БГ ЕГН не представяте акт за раждане. фирмата ще е задължена до 15 март 2014 да представи документите ви в НОИ.
§ 12. В чл. 16в се правят следните изменения:
1. В ал. 1 числото "50" се заменя с "40".
2. В ал. 2 числото "25" се заменя с "20".
Изменения в таксите в ТР с ДВ 13 от 14.02.2014 г.
Документите се подават в НОИ . След като отговаряте на всички условия, то подавате, както следва :
1.Заявление декларация за изплащане на парично обезщетении при раждане на дете до 15 календарни дни
2.Документ за банкова сметка, ако нямате обявена до момента такава
3.Документ от лечебното заведение за датата на изписване на детето. Ще поясните, че Ви е нужна за получаване на обезщетение за бащинство.
4.Заповед за отпуската по чл.163.
В момента определяме минималният осигурителен доход , въху кото СОЛ ще внася осигуровки за 2014 на база 2012, така че този счетоводител поне две години ще се осигурява на 420 лв като СОЛ.
" Продукцията, която произвеждаме за нея е при нас"-има ли различни отличителни белези тази продукция от другата обикновенно произвеждана от вас?
Моля помогнете. Днес подадох Д1 и Д6  за граждански договор на хартиен носител в НАП и ми ги върнах, защото има разлика между двете. Изчисленията на Д6 съм направила в калкулатор гражданкси говор. Например ДОО калкулатора  е изчислил 8.40 лв. а НАП 8.38 лв. ЗО също  ДЗПО техните закръглявания са на просто ужас

Има едно указание на НАП как да се закръглят сумите, ще го прикача, вижте в него точка 2
В никакъв случай не внасяйте сега данък доход, особено след като срокът му за внасяне е след 01/03/2014, ако не ви се тича после до НАП да обяснявате в коя от новите четири сметки да отнесат надвнесената сума. Всички говорят за тази дата 01/03/2014, но за сега я няма във никакъв документ като вероятна.
Съставете документ /складова разписка/ за реално получените стоки и така ги заведете.
Щом не подавате декларация 1, следва да сложите отметка на "Няма основание......". Няма логика де е само за СОЛ, откъде вадите този извод, най-вероятно , когато е коментирана 13-ката на СОЛ, но както и да е. Ако искате да подадете само декларация 6 за декемврийския данък, следва да сложите отметка, че няма да подавате декларация 1. Иначе системата няма да ви пусне.
Ако ЕГН ви упълномощи да подавате от негово име, пуснете заявление и уведомление за упълномощено лице и ведно с пълномощното ги занесете в Нап, да, можете.