Чл.163 Работничката или служителката има право на отпуск поради бременност и раждане в размер 410 дни за всяко дете, от които 45 дни задължително се ползват преди раждането.

Да, от първия болничен за бременност и раждане , който е за 45 дни, от този ден се броят 410 дни. Ако преди това сте имали болнични за проблемна бременност, те не се броят.
Тези 135 дни са първите три болнични листа, които се издават от здравните органи са част от тези 410 дни.
Има ли разрешение за строителство и на какво, в проекта какво пише, комисия по приемане на обекта какво прие, на какво издадоха разрешение за ползване, нотариален акт? Първичните документи и стандарт 16 определят актива.
Данъчната основа 76400 лв служи само за да се определи ДДС по чл.26 от ЗДДС.
В дневника на покупки записвам данъчна основа 74300 и данък 15280, независимо че не е20% 
Така би следвало и да е във фактурата дан основа и данък, а в основанието изчисление по чл.26
Пак 167а
4) Родител (осиновител), който сам се грижи за отглеждане на детето, има право на отпуск по ал. 1 в размер 12 месеца в случаите, когато:
1. не се намира в брак с другия родител и не живее в едно домакинство с него;
2. другият родител е лишен от родителски права с влязло в сила решение на съда;
3. другият родител е починал.
(5) В случаите по ал. 4, т. 1 и 2 другият родител няма право на отпуск по ал. 1.
Вероятно новите спецификации за софтуера на декларации 1 и 6 ще са съобразени със изискванията на Наредбата. Ще имаме време за проби, ще споделяме във сайта, от време на време в интернет пространството се появява и един от програмистите на НАП за въпроси.
Щом миналата година се справихме с толкова промени, не без огромната помощ на този сайт разбира се, няма от какво да се притесняваме предварително.  :ok:
Само на хартиен носител и в НАП ще стане корекцията на д55, както е посочила по горе марпан, на ел услуги няма клетка корекция, за редовна срокът е изтекъл.
Тъй като срокът е 15 декември 2013, вероятно ще се появи на 1 декември 2013 г.
Досега си търсеха процента за ДТВ, така наречения клас, сега ще искат да не им го пишем, 400 лв върнат данък не са малко пари за човек на МРЗ! И дали няма да предизвика преназначения на длъжности чийто праг е МРЗ? Самите собственици ще искат да направим така, че работниците им да вземат тези пари. Пак работа се създава на Инспекцията по труда.
Предлагам ДМА да се нарича - Отоплителна система
ДМА ли са и двата актива, се определят по СС № 16 - ДЪЛГОТРАЙНИ МАТЕРИАЛНИ АКТИВИ, а


Чл. 50. Данъчни дълготрайни материални активи са сумите, които отговарят на изискванията за амортизируеми дълготрайни материални активи съгласно Националните стандарти за финансови отчети за малки и средни предприятия, чиято стойност е равна или превишава по-ниската стойност от:
1. стойностния праг на същественост за дълготрайния материален актив, определен в счетоводната политика на данъчно задълженото лице;
2. (изм. - ДВ, бр. 110 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г.) седемстотин лева.
Грешна е посоката на оплитане на рогата , оплетете ги със собствениците вместо с НАП :dwarf:
1. Не, не пишем във фактурите за продажби, че продуктовата такса е вкл в цената.
2. Осчетоводяване, след като изпратим заявката за употребените опаковки за продадените изделия, ни се издава фактура 602/401
3. И за капак от НСИ ни искат всяка година отчет за опаковките.
§ 18. Законът влиза в сила от 1 януари
2014 г. с изключение на § 12, който влиза в
сила от деня на обнародването на закона в
„Държавен вестник“.

§ 12. Параграф 43 от преходните и заклю-
чителните разпоредби на Закона за изменение
и допълнение на Закона за корпоративното
подоходно облагане (ДВ, бр. 95 от 2009 г.) се
изменя така:
„§ 43. Данъчното облекчение по реда на
чл. 189б може да се ползва до 31 декември
2013 г. включително за корпоративния данък
за 2013 г.“


Не може еднозначно да се отговори на този въпрос, без допълнителна информация. Самия факт, че е зададен, означава че има обстоятелства, от които следва и майката да получи ДМС.
Например, ако ДМС е за постигнати резултати в период, в който тази майка е била на работа?
Затова колегите ви съветват да си проверите записите във ВПРЗ по този въпрос.
И да си "върне" счетоводно парите да не ги отнесат данъчните към скрито разпределение на печалбата с всичко следващо от това .

Във тази връзка вижте стария текст на чл.267
Скрит текст :

И промяната с ДВ 100 от 19 ноември 2013 г.
Скрит текст :

Точно p.i .
 При продажби на стоки чрез фискални устройства, вградени в автомати за самообслужване, фискалният бон се визуализира само на дисплей, без да се издава хартиен документ. Това решиха депутатите, които приеха на второ четене промени в Закона за ДДС, предаде БТА.

Така постъпваме, когато ще продаваме на свързани лица, външен оценител ни дава доклад с оценката и копие от лиценза си. Не пречи да се прави и при обикновенните сделки.
чл.49 КСО
Дневното парично обезщетение не може да бъде по-голямо от среднодневното нетно възнаграждение за периода, от който е изчислено обезщетението, и по-малко от минималната дневна работна заплата, установена за страната, и се определя по реда на чл. 41, ал. 2 - 5.
Имам в предвид, че специално за това заявление няма изрично посочено, че трябва да е в компетентната дирекция на НАП.

Чл. 3а. (Нов - ДВ, бр. 103 от 2012 г., в сила от 01.01.2013 г.) Заявлението по чл. 2а се подава в териториална дирекция на Националната агенция за приходите на хартиен носител преди внасяне на сумите, с които се погасяват задълженията.