Да, това е правилният начин и да не забравите да попълните и приложението.
Не бих се замислила ако ставаше въпрос за дневника на продажбите, ако грешките ми бяха там. Както и при грешно издадени от мен КИ.
Но когато става въпрос за покупки, то и законодателя ми е дал право в 12 месечен срок да го ползвам това ДДС, дори при проверка-засичане на дневниците на продажбите на доставчика с моите на покупките включват 12 месечно търсене и засичане. При вас грешката и изправянето е в този срок.
Друг важен момент е и липсата на промяна на данъчното задължение.
Подхода е различен и за всеки конкретен, в този форум освен законовите постановки , споделяме и какво правим на практика, затова е и толкова полезен.
По горе колегите са ви посочили и закона и практиката- остава вашето решение.. :flowers:.
Няма да е за първи път когато държавни чиновници ни вменяват това и онова от какво ли не естество. Това определя и отношението на управителите към счетоводителите, човек за всичко, особено при малките фирми. Питам се как ли би изглеждала една длъжността характеристика на такъв човек, занимаващ се с всичкология?
"Остатъка, като държавни такси, данък, 2% режиййни и др. съм ги платила отделно, т.е. с мои собствени средства"

Точно за тези разходи от положителната разлика ви е приспаднато 10%, както по горе е писала Иренабрили 10000-10%/10000/ = 9000, те са нормативно признати като процент, а не на действителния размер.
Скоро плащах такъв акт от КАТ, няма вид плащане, само съобразете сметката за принудителното събиране. След като платите, от справката за задължения в НАП ще бъде обработено след около седмица.
(6) (Нова - ДВ, бр. 106 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г., предишна ал. 5 - ДВ, бр. 95 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г.) Не се облагат с данък имуществата, придобити по дарение между роднини по права линия и между съпрузи
Имах подобна покупка с обща стойност и не можех да определя цената на сградата и на земята поотделно. Наехме оценител, който ни раздели стойността на нотариалния акт на земята и сградата.
Лихва за просрочие от неплатени данъци и осигуровки ли е ?
Тях осчетоводявам в счетоводните регистри на разход и след това в преобразуване на финансовия резултат в увеличение. Не ги включвам в дневниците по ДДС.
gizdova, съвсем правилно разсъждавате, чл.38 ал.12 от ЗДДФЛ, определя този данък като окончателен и мястото му е на ред 2 в декларацията по чл.55.

Проверете как ви е оформен този отпуск, възможно е да сте се възползвали от правата на другия родител да ползва отпуск по чл.167а КТ за отглеждане на дете до 8 годишна възраст.
Приложение 3
Копие от заповедта за разрешаване на отпуска
Копие от акта за раждане ако детето е чужд гражданин
http://www.kik-info.com/calculators/avansovi_vnoski_promiana.php

ползвайте и новия калкулатор за промени на авансови вноски, ако са ви необходими
https://www.cpdp.bg/?p=rubric&aid=12

това е сайта има подробни обяснения
 :smile1: Изчакайте има време за подаването, може да се оправи страницата, работят имаше и съобщение на страницата на нап за събота, явно продължават и днес
Чл. 26. Не се признават за данъчни цели следните счетоводни разходи:

6. (доп. - ДВ, бр. 94 от 2012 г., в сила от 01.01.2013 г.) разходи за начислени глоби, конфискации, включително по чл. 307а от Наказателния кодекс и други санкции за нарушаване на нормативни актове, лихвите за просрочие на публични държавни или общински задължения;
Радинааа, 20,16 за 2013 на месец ще са здравните осигуровки и са за сметка на работодателя
В конкретния случай


1000 - 250= 750 дохода е тримесечен
минус 3х 123,06 = 369,18 осигуровките за трите месеца
от 750-369,18 = 380,82
380,82 х 10% = 38,08
Ако си отговаряте на условията на цитирания от вас чл 92 ал.3, следва да си ползвате преференцията, никъде не е упоменато като условие да имате задължително в този месец продажби.

...когато лицето е извършило за последните 12 месеца преди текущия месец облагаеми доставки с нулева ставка на обща стойност повече от 30 на сто от общата стойност на всички извършени от него облагаеми доставки, включително доставките с нулева ставка...

И ако си отговаряте на условията , то си декларирате в клетка 81 това обстоятелство.
Неплатени осигуровки на СОЛ от 2006 г ,решава лицето да ги внесе и ако не променят след НГ закона, да се занулят.
Преди седмица подава искане за липса на данъчни задължения. От НАП го карат да попълни за тези суми възражение за отписването им по давност и след одобрението му, ще му дадат удостоверение за липса на данъчни задължения.
Питам се как ще му се завери осигурителната книжка? И защо не му искат парите?
Що не си ги поискаш да ти ги възстановят като надвнесени, да видиш как ще се разбързат да ти ги обвържат  :hmmm: :give_rose: