Гиздова, относно корекцията на Декларация 6, виж тук темата

http://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,5299.msg28446.html#msg28446
Гиздова, болничните за бременност и раждане са изцяло за сметка на НОИ, няма да слагаш първите три дни за сметка на работодателя, пък било той и първичен, макар че би следвало да бъде продължение. Така че правилно си подала първия пък данните в декларация 1.
 Със всеки електронен подпис може да разглждате данните на разни фирми ,важното е да се идентифицирате с електронния подпис, кой гледа, така че следвайте от сайта на ТР надписите, може да нямате инсталирана java или да изисква нова версия. Като ви излезе квадратчето със сертификат, сложете чийто и да е ел подпис и подпишете.
Да допълня само, отделно платежно за ДЗПО, отделно платежно за всички останали ДОО,ЗО,ДД,ДДС и тн и тн
Ето и няколко варианта , виж 3 и 4 вариант
"Здравейте,
Да се консултирам и аз по въпроса ( с малко хипотетични данни)
м. 06 - 1000лв. възстановяване
м. 07 - 3500лв. възстановяване
м. 08 - 2000лв. внасяне

В декларацията за м. 08 попълвам кл.70 - 2000 , кл.71 - 0.
С това приключва процедура от м.06 (данъкът е напълно приспаднат) и продължава процедура от м.07 с остатък за прихващане в м. 09 - 2500лв., като през м.09 приключва и тя (с внасяне или подаване Приложение 6)? "

aleks_  Правилно си го разбрала, така е   :thumbup:
По-добре лихви, отколкото глоби, което означава да си подава декларациите на разните основания, пък да плаща когато има пари.
Писмото е от 2011 година, но все пак с цитираните членове, може да се ориентирате в актуалните текстове на законите.
Описвате фактурата в дневника за покупки с нулеви стойности. Телефоните може да заведете задбалансово, там водя и ДМА, които са под стойностния праг и с годишната инвентаризация проверявам годността им.
В сайта на НОИ вече проверка може да се извършва и на двата файла и РОРО2007 и РОРР2007. Правя я още докато ми е сменена датата на компа, щото и там не им знам засечките.  :smile1:
Когато имам носене в бъдеще време на болнични, сменям датата на компа, изключвам скайп и така на придружителното писмо пише датата , удобна на мен за логаритмуване  :smile1:  А иначе когато се разминават датите, служителката с намусена физиономия ми го връща да поправям датата с моя си почерк, само дето не ме е накарала да сложа подпис и вярно с оригинала  :rofl:  После забравям да върна датата на компа, ама това отделен въпрос  :smile1:
Щом ще описвате болничния на програмата на нои, защо ви е и приложение 9? И да , само отмятате код 18 за приложение 15, ако няма да декларирате сметка, както е отбелязала marpan  :smile1:
А приложение 8 разпечатвате от самата програма на нои в два екземляра което  носите заедно с болничния и записа от програмата на флашка, дискета, диск ....
Бих завела актива като отоплителна система със цялата стойност, от гледна точка на това, че комплектован с котле и радиатори от актива може да се черпи икономическа изгода. Ако бяха разграничими активи с различен срок на полезност, да , нормално е да се заведет отделно.
Ирен, копирай си отговора на още две места, че Стани е задал въпроса в три теми  :smile1:
Може да получава възнаграждение, но осигуровки не се начисляват,ако другаде се осигурява на максимума. Всичко зависи от договора за управление, какво е записано в него относно възнаграждението. Срещала съм варианти, в които е записано, че получава процент от печалбата.
"изплатени са работни заплати( премии ) на управители в ООД от 2008 до 2011г.На същите не са изпращани ДОД или каквито и да било други осигуровки"

А тези суми отчетени ли са на разход във фирмата?
Няма как да докажете след време, че по телефона са ви казали така, затова спазете си кодекса. Иронията е, че точно тези, които са ви заблудили след време може да проверят случая.
А споменахте ли , че става въпрос за лице в отпуск за бременност и раждане и отглеждане на дете до 2 години?
Скрит текст :
Бих го осчетоводила на разход и в ГДД 2013 - в увеличение на финансовия резултат, тъй като мобилните оператори не са в списъка по чл.31 ЗКПО.