Всеки гледа да прехвърли топката на някой друг, горещ картоф.  :hmmm:
Фирмата си е задължена по ГПК да удържа и превежда сумата на ЧСИ по реда на чл.446 ГПК, това че ФРЗ идва от бюрото по труда си е отделен договор между фирмата и бюрото по труда. Не би следвало бюрото по труда да изисква от вас да не спазвате ГПК.
В описания случай, вероятно вторият съдружник управлява дружеството? Въпросът е риторичен, в подкрепа на варианта третия да е само на трудов договор.
Това е възможно, ако сте пенсиониран. Подавате като самоосигуряващо се лице в НАП ОКД5, в който документ НЕ попълвате че ще се осигурявате за ДОО.
Кметството е платило извънреден труд на участниците в комисиите по изборите, тези средства си ги изисква от Общината и тя съответно ги е възстановила. Това си е приход за кметството.
Променяте срока и основанието на договора, нали, и това се уведомява НАП по чл.62 КТ.
Да, в клетка 70 приспаднатия , а в клетка 71 ефективно внесения. Никакви приложения.
Точно така  :ok:
Чл.224
2) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) Обезщетението по предходната алинея се изчислява по реда на чл. 177 към деня на прекратяването на трудовото правоотношение

Чл. 177. (1) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., изм. - ДВ, бр. 108 от 2008 г.) За времето на платения годишен отпуск работодателят заплаща на работника или служителя възнаграждение, което се изчислява от начисленото при същия работодател среднодневно брутно трудово възнаграждение за последния календарен месец, предхождащ ползуването на отпуска, през който работникът или служителят е отработил най-малко 10 работни дни.
(2) (Нова - ДВ, бр. 108 от 2008 г.) Когато няма месец, през който работникът или служителят е отработил най-малко 10 работни дни при същия работодател, възнаграждението по ал. 1 се определя от уговорените в трудовия договор основно и допълнителни трудови възнаграждения с постоянен характер.

"Чл. 442. Взискателят може да насочи изпълнението върху всяка вещ или вземане на
длъжника.
Чл. 450а. (Нов - ДВ, бр. 49 от 2012 г., в сила от 1.01.2013 г.) (1) Запор върху вземане на
длъжника по сметка в банка може да бъде наложен от съдебен изпълнител чрез запорно
съобщение в електронна форма, подписано с квалифициран електронен подпис, изпратено по електронен път чрез Единна среда за обмен на електронни запори. Запор върху други вземания на длъжника от банка се извършва по общия ред."

Интересен е въпросът ви, от гледна точка на това, че обезщетенията не попадат в чл.446 ГПК, където има ограничения за доходи от трудово възнаграждение и пенсии. Обезщетението ви е следствие на положен преди това труд, но буквално си остава обезщетение. При вас, вероятно, е предявено искане за запор на вземане и са запорирали банковата сметка, по която ви превеждат обезщетенията.
" Когато се издава фактура за извършената услуга с какви документи трябва да се съпровожда освен протокол?"
Пътен лист на превозвача,за да се изпишат изразходваните литри гориво, но това си е за вас, а не за клиента.
Някои от транспортните фирми в самите фактури описват маршрута, килограмите на товара, застраховката, други описват това в отделна товарителница. Ако транспорта е в общността пък предоставят и екземпляр от международната товарителница, с данни и печати на предал и получил товара на дати, вида на транспортното средство, номера и т.н.
С Наредба Н-8 от 01.01.2006 г, задължават и Сол да подават годишна декларация 6, така наречената 13-ка.
За 2005 г. са подавали само ако са били осигурители и то за осигурените лица.
За данъка върху доходите срока за плащане не е дошъл, не могат да ви го изискват преди 25.06.2013 г.Ако удостоверението се издаде преди тази дата, би следвало да не фигурира като задължение.
 вижте и тази тема, за да изключите и други възможности, наредбата си я знаете

http://www.kik-info.com/forum/index.php?topic=6564.0
 :thumbup: bobo, не можех по-точно да се изразя, хареса ми квалификацията  :ok:
Изобщо не смятам са следя постоянно тяхните /на НАП/ закривания, па корекции, пък щяло да стои на СОЛ декемврийските осигуровки докато не минело 30 април, неправино закръгления на задълженията и да не изброявам още куп недомислици по единната сметка. Ще следя отвреме на време липсата на задължения и ако има лихви-правомерни ли са, за да ги начисля. Иначе си плащам в срок задълженията, пък те да си делят баницата.
http://www.kik-info.com/forum/index.php?topic=2879.0

вижте тук коментарите, полезни са
Явно във фирмата си правят аритметиката колко бруто фонд работна заплата могат да си позволят на тази длъжност и оттам нататък разделят този максимум на основна и допълнителна заплата, спазвайки наредбите. Но все пак в трудовия ви договор има определена сума като основна заплата и процент за прослужено време, което със всяка година се увеличава минимум с 0,6. Би следвало в следващата година да не е по малко от определената по горния начин брутна заплата.
След сканиране намалям още резолюцията чрез Microsoft Office Picture Manager, през Resize.
Закривам в счетоводството това, което съм платила с платежното, макар и единно в него описвам какво представляват сумите.
Но, за да нямат проблеми собствениците при необходимост от документ за липса на задължения, оглеждам от време на време единната им сметка.
Най-вече за лихви, тях си ги плащам отделно, и с платежното си ги начислявам в счетоводството.
Не са основателни притесненията ви, дори да дойде време за ефективно възстановяване на ДДС пак може да не ви правят ревизия, а проверка. А пък и вие казвате, че следващия месец ще сте на внасяне. Нормално е при по големи покупки някой месец да сте на възстановяване.
За бракуването на месото и другите животински продукти се обърнете към ветеринарната служба при вас, има изисквания за загробването му, те си правят протокола и указват как да се унищожи. Има и както казва иренабрили специализирани фирми , които го преработват за храна за кучета.