Точно! Отивате и искате да ви кажат на кого е разпределана преписката по молба от 06,12,2013 г, макар сега да не искат да дават инфо от деловодствата- пречели сме на работата на инспекторите.... Не знам струва ли си за такаава малка сума , нервите, разправиите. От друга страна знам , че много се бавят с обработката все  са затрупани с папки , молби, възражения. Няма ли да е добре да поизчакате още.
1. За да  сте задължени да внасяте авансови вноски
(2) (Нова - ДВ, бр. 110 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г.) Авансови вноски не правят:
1. (изм. - ДВ, бр. 94 от 2012 г., в сила от 01.01.2013 г.) данъчно задължените лица, чиито нетни приходи от продажби за предходната година не превишават 300 000 лв.;
 Щом сте били задължени да посочите в ГДД макар и нулева прогнозна печалба, би означавало , че сте задължени най малко да внасяте тримесечни авансови вноски.
Ако очаквате печалбата да се отклони от прогнозираната, може да направите изчисления с калкулатора на КиК и да подадете декларация по чл.88 до 16 декември 2013 и да платите авансова вноска.
2. За изчисляване на лихвата се ползва формулата по чл.89
(2) (Изм. - ДВ, бр. 94 от 2012 г., в сила от 01.01.2013 г.) Сумата, върху която се дължи лихва по ал. 1, се определя по следните формули:
1. за месечните авансови вноски:
А = Б - (В + 0,2 В), където:
А е сумата, върху която се дължи лихва;
Б е дължимият годишен корпоративен данък;
В е общият размер на определените месечни авансови вноски за годината;
2. за тримесечните авансови вноски:
А = 0,75 Б - (В + 0,2 В), където:
А е сумата, върху която се дължи лихва;
Б е дължимият годишен корпоративен данък;
В е общият размер на определените тримесечни авансови вноски за годината.
3.Лихвата е законовата 10 пункта плюс ОЛП
КТ чл.222 (3) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., изм. - ДВ, бр. 2 от 1996 г., изм. - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г.) При прекратяване на трудовото правоотношение, след като работникът или служителят е ПРИДОБИЛ право на пенсия за осигурителен стаж и възраст, независимо от основанието за прекратяването, той има право на обезщетение от работодателя в размер на брутното му трудово възнаграждение за срок от 2 месеца, а ако е работил при същия работодател през последните 10 години от трудовия му стаж - на обезщетение в размер на брутното му трудово възнаграждение за срок от 6 месеца. Обезщетение по тази алинея може да се изплаща само веднъж.
То фалита и документирането му е една продължителна процедура, както сте писали това е дружество , все ще се намери я ликвидатор, я служител, който да оформя докментите ви за пред НОИ. Ако пък бързате да фалирате, ще трябва да си търсите работодател, за да ползвате възможните обезщетения.
http://www.noi.bg/benefits/benefits/100-nerabotosposobnost/1860-ma13
Вижте реда и документите за подаване.
за декларация по чл.88 е понеделник, а за ДДС днес.
 Но ако корекцията е в увеличение , то следва и да се доплаща
Да, нищо не внасяте и нищо не декларирате по отношение тримесечната авансова вноска корпоративен данък но сега е момента да прецените на база печалбата за 11 месеца, следва ли правите корекция на очакваната печалба за 2013 г.
Здравейте, вярно ли е че не се признава амортизация на лек автомобил на фирма, ако през годината  не са издавани пътни листи и няма осчетоводени фактури за гориво? Може ли да ми дадете информация къде да прочета повече по въпроса!


Дааа, след НСС 4, последва МСС 16, сега е наред Директива на ЕС.  :smile1:

На така зададен въпрос трудно се отговаря, без да се предизвика реакцията на други колеги от форума. Започне ли се  с предположения, отговори много и все верни.  :thumbup:

Ето едно предположение, ако следваме буквално зададения въпрос:
Ако лекият автомобил се използва от управителя за управленски нужди и регистрира горивото само с касова бележка, без пътни листи, без фактури за гориво и си плащат данък върху разходите за това? Чл.10 ал.6 и чл.204 т.3 ЗКПО.
Да не отваряме темата за чл.70 от ЗДДС, какъв е този лек автомобил, за каква дейност се използва и т.н.
Та, колеги от форума, моля ви, задавайте си въпросите по-обстоятелствено, за да ви се отговори конкретно.
Чл.94 ЗКПО, който регламентираше надвнесения корпоративен данък да се ползва през следващите години, от 01.01.2013 г отпадна. Поради тази причина следва да си го поискате, както е обяснил/а/ august. Започва се с проверка обикновено, ако няма данни за рискова фирма и бързо възстановяват данъка, пак ако нямате други задължения по данъци и осигуровки. Процедурно.
Като първо Счетоводен стандарт №4-Отчитане на амортизациите
(5)Когато лицата по ал. 1 са изплатили през данъчната година доходи на повече от 5 физически лица, справката по ал. 1 се предоставя само на електронен носител във формат и по ред, одобрени със заповед на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите
 За да бъдат вноски по чл.134 от ТЗ следва да има решение на общото събрание и вноските да са пропорционални на дяловете, но при вас това е ЕООД. Това не освобождава обаче собственика от задължение да докаже произхода на парите , които внася във фирмата си, при една евентуална проверка по ЕГН. За тези вноски може да не се договарят лихви. Има едно писмо , макар и старо на Мургина, където указва, че при загуби и времен недостиг на средства може да се ползва чл.134 от ТЗ. Относно декларирането на тези парични вноски в ГДД по чл.50 , то те не са заем и не следва да се декларират.
Въпроса ми беше.Изплатени дивиденти през м. Ноември в какъв срок трябва да се подаде дек.по чл.55 и да се внесе данъка.Отговора и беше
- г-жо два пъти ви повтарям за 4-то тримесечие  декларация не се подава
Анита Асенова, трябва да подадете декларация по чл.55 до 31 януари 2014 г., както са ви посъветвали колегите по-горе. Наистина за четвърто тримесечие не се подава декларация, но става въпрос за други случаи, решението за изплащане на дивидент не е сред тях. Вижте чл.38 и чл.65 от ЗДДФЛ.
Случвало ми се е даже, че при подаване на СД да ми изписва "грешка " и пак да си я приеме и в системата на НАП да имам входящ номер. Важното е да можете да си разпечатате Уведомлението за приетата СД. Това, което пращат на електронната поща си е едно писмо,което дори не разпечатвам.
Стига бе, за 100 лв ли са тези еквилибристики, не ми се вярва . В крайна сметка, ако имате грешно получени пари, върнете си ги на Спиди. Ако това са приход от продажби, признайте си прихода и корегирайте декларацията по ДДС. Няма как да чуете това , което ви се иска. :smile1:
Признайте прихода и подайте нова декларация по ДДС. Марпан ви е казала- срокът не е изтекъл.
Няма такъв текст в закона да глобяват за неточна прогноза, неприятното е , че ще имате надвнесен корпоративен данък, за който от 2013 г отпадна чл.94 от ЗКПО.
Лихви се начисляват при внесени в по малко авансови вноски.
Чл. 24. (1) Облагаемият доход от трудови правоотношения е трудовото възнаграждение и всички други плащания в пари и/или в натура от работодателя или за сметка на работодателя, с изключение на доходите, посочени в ал. 2.
(2) В облагаемия доход от трудови правоотношения не се включват:
.......................
10. еднократните помощи за лечение, предоставени от работодателя за сметка на социалните разходи - до стойността на лечението.

Относно идеята ви за дарение няма как да стане, вие не дарявате на болницата средства, нямате документ за дарение, вие плащате лечение на ваш работник.
За да избегнете протоколи може да работите с доставчици, които не са регнати по касова отчетност /малко е дискриминационно/, а ако това не може да се избегне имате два варианта
1. плащайте в брой
2. ако сумата е над 14999 лв предплатете с проформа фактура
Относно наема, за четвърто тримесечие данък не се дължи от фирмата наемател. Изплащате му цялата сума без удръжки, физическото лице наемодател ще декларара данъка с ГДД и ако го направи в преференциален срок, ще ползва и отстъпка.
Относно разхода на гориво се прилагат нормите, просочени в техническата документация на автомобила, издадена от производителя на моторното превозно средство.
http://www.kik-info.com/calculators/avansovi_vnoski.php

промяната за декемврийската авансова вноска може да направите с декларация по чл.88, а с калкулатора си направете изчисленията