Дали  тази нова подточка 1.1 няма да засичат с дневниците за продажби ? :hmmm:
Защото в точка 1 влизат освен 1.1  и  приходи от банкови лихви, валутни разлики, застрахователни обезщетения, признати приходи по финансирания и субсидии, както и приходи от продажба на акции на регулиран пазар и други приходи и......

Ето какво казва ЗС:
11. (изм., ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) "Нетни приходи от продажби" са сумите от продажба на продукция, стоки и услуги, генерирани от обичайната дейност на предприятието, намалени с търговските отстъпки, отбивите, рабатите и данъка върху добавената стойност.

При възстановяване на надвнесен данък, освен другите неща, точно тази засечка ме накараха да направя. Вие как мислите ?  :flowers:
Директно я вадя от отчета на КА и осчетоводявам разликата. Щом има сторно бележка, то в оборота за месеца е включена грешна сума.
С уточнението , че осигуровките си остават  на прага на длъжността.
Тогава с 5-осигуровките до 25 януари 2014 и с 8 - данъка от 1-25 февруари 2014
1.Прехвърляне дяловете на ЕООД от сина на бащата. 2.Осигуряване на бащата като СОЛ, пък и ако е и пенсионер....
Зависи кога са изплатени заплатите за м декември 2013 г. Първия пример от указанието е когато заплатите за декември 2013 г са изплатени в през месец декември 2013. Ако заплатите са изплатени през януари 2014г-тогава подавате декларация 6 само със осигуровките без данъка, а данъкът се декларира от 01-25 февруари 2014 година с код 8.
А ползвате ли в пълен размер амортизациите на колата? От друга страна въпросните разходи следва да се отразят в себестойността на произведената продукция.
Да добавя, че за представителните разходи и  разходите, свързани с експлоатация на превозни средства, когато с тях се осъществява управленска дейност може да се приложи:

(6) (Нова - ДВ, бр. 110 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г., доп. - ДВ, бр. 23 от 2013 г., в сила от 08.03.2013 г.) Документална обоснованост за разходите по чл. 204, т. 1 и 3, обложени с данък върху разходите, е налице и когато те са документирани само с фискална касова бележка от фискално устройство или с касова бележка от интегрирана автоматизирана система за управление на търговската дейност. Разходите по чл. 204, т. 3, обложени с данък върху разходите, се признават за данъчни цели и когато не е издаден пътен лист.
18."Лек автомобил" е автомобил, в който броят на местата за сядане без мястото на водача не превишава 5. Не е лек автомобил автомобил, който е предназначен за превоз на товари, или лек автомобил, който има трайно вградено допълнително техническо оборудване за целите на извършваната дейност от регистрираното лице.

Вас ви притеснява категоризацията на автомобила N1. Ще прикача извадка от едно дълго писмо за преустройствата на леки автомобили в товарни и един пример за направена проверка от НАП. Беше нашумяла кампания на проверки на джипове, уж превърнати в "баничарки". Вся притеснения в собствениците на товарните коли N. Ако си отговаряте на критериите, съобразите с чл.70, то няма причина да не ползвате данъчен кредит за резервни части, комплектовка, горивни и смазочни материали.
boneks,това по отношение на декларация 1. За декларация 6-декемврийските заплати- нещата са променени. Има указание с варианти, които ще ви помогнат.
Програмата на НАП за декларация 1 и 6 има бъг. Не излиза СОЛ в протокола, Ще отстранят проблема. Направете си декларация 1 на старата програма.
Прехвърлените дялове между съдружниците нямат място в справката по чл.73, защото юридическото лице не е намесено в сделката между съдружниците. Единствено трябва да се промени аналитичността на сметка Капитал. Физическото лице , продало дяловете, декларира това в ГДД по чл.50, независимо от нулевия /обикновенно/ резултат от сделката.
И без това сумата на данъка по ГДД се закръглява към пълен лев, така че няма да има данъчен ефект.
Луднах ги тия доставчици на КЕП, докато прочета тук за "чекмеджетата ви".
И аз така мисля като чета закона, но служителката от НАП вчера не ми прие декларацията като каза: "декларация по чл.55 за четвърто тримесечие - само за дивиденти"
Сега мисля да подам по електронен път

Щом имате възможност да подавате по електронен път, изобщо не му мислете. Не рядко са ни помагали преките контакти със служителите на НАП, особено по отношение на процедурните правила. Но в началото на всяка година както и те, така и ние сме все по неориентирани. Дано има повече отговорни колеги в сайта и да ви помагат с достоверна информация.
За четвърто тримесечие юридическото лице следва да ви плати пълния размер на наема, а вие да си го декларирате с ГДД по чл.50 ЗДДФЛ.
още като подаваш заявлението и пишеш  булстата на упълномощаващата те фирма,  то всичко се насочва към НАП града и входящия номер ще е от това подразделение на НАП
Евентуално при определени условия и чл.134 от Търговския закон, за да не уговарям лихви.
В резултат на промяната към лицата, които подлежат на Доо са включени управителите и прокуристите на клонове на търговски дружества и еднолични търговци.
Добавени са и членовете на съветите на директорите на търговските дружества.
Промените са по скоро по всеобхватни, отколкото променящи статута на СОЛ. В този смисъл е и указанието на НАП от 06/01/2014 г.
Да, и аз така си мислех, че ще минем с издадените през годината служебни бележки. Явно ще е като в казармата, всяка заповед ще е предпоследна!  :smile1: Това по отношение на правилно и не правилно. И след като ще преиздаваме служебни бележки, идва пак на дневен ред какво пишем на реда облагаем доход. И след като няма указания, всеки може да си го тълкува както иска. След като служебната бележка е одобрена със Заповед от 17 декември 2013 г. имаше бол време да се пише и указание или в забележка отдолу на самата бележка.