От НАП съветват най напред да се подава декларацията и после да се плаща, така автоматичната обвръзка била по лесна. И на декларация по чл.55 и срока на внасянето е 30.04.2013 г.
Декларацията може да се подава и по електронен път, ако сте оторизиран за това. В част ІІІ на хартиения носител се попълват данните за упълномощеното лице.
За какво е получена субсидията и каква е дейността ?
 За малко и на мен да ми убегне един наем , като наемател е СОЛ свободна професия, наел на ФЛ помещение, ама от дума на дума...... Как се информирате за подобни случаи, колеги? "Разпит на местно население"?  :wink1:
Например: начислено обезщетение за сметка на работник 421/709
внесено обезщетение 501/421
Разбирам ви, не сме свикнали да ни отпущат по-големи срокове , отколкото сме свикнали. Но в случая е така ,даже и срока на плащане на осигуровките е до 25 април 2013. Ако имате ПИК код и след като подадете Д6, ще видите изписани сроковете за плащане в системата на НАП. Така ще се уверите в твърденията ни.  :smile1:
Пишете си в декларацията кога са изплатени заплатите, защото от там се формира срока на задължението ви за плащане на данък доход. Срока за подаване на декларация 6 за заплатите за март си е 25 април 2013 г., независимо, че сте ги платили на 8 април или на 20 април например.
По принцип печалбата на ЕТ е обложена и ако има пари в каса или банка , собственика може да си изтегли част от тях или цялата. Бих го направил с разходен касов ордер или с превод по картата му. Откак е излезнал закона за ограничаване плащанията в брой , правя банкови преводи и не му мисля.
А ако тегли пари от касата за служебни цели, то би следвало да го оформите като подотчетно лице.
Прилагам ви едно указание за плащанията в брой.
На 6 февруари споделих , че при подаване на Д1 на СОЛ , който е бил в болнични няколко дни, системата на нап формира задължението на СОЛ от декларация 1 и си закръгля както си  иска осигуровките. Сега са указали в едното становище  как да закръглят, за съжаление в сила от 01 февруари 2013 г. Аз си останах закръглена  :scenic:
 публикувани са две становища за прилагане на осигурителното законодателство.

http://www.nap.bg/news?id=1713

 Предполагах, че идеята е и да се изплатят, в предвид ползването им като доказателство за доход, и тогава щеше да се корегира по чл.42 само неизплатената за месец декември заплата и осигуровки.
Сега съобщавате че анекса е от 2013 г.
Това е доказателство как един документ променя процедурни практики.
А за останалите неща съм съгласна с вас, правилно сте проучили нещата.  :ok:
Опитай с 111111111 за фактурата по банка
[spoilerЧл. 75. (1) При откриване през текущата година на счетоводна грешка, свързана с минали години, данъчните финансови резултати за съответните минали години се коригират съгласно изискванията на действащите през съответните минали години закони така, че все едно грешката не е била допусната.
(2) При определяне на данъчното задължение върху коригирания по ал. 1 данъчен финансов резултат за минала година се прилага данъчната ставка за съответната минала година.
(3) (Изм. - ДВ, бр. 110 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г., изм. - ДВ, бр. 94 от 2012 г., в сила от 01.01.2013 г., доп. - ДВ, бр. 15 от 2013 г., в сила от 01.01.2013 г.) В случаите по ал. 1 данъчно задълженото лице уведомява писмено компетентния орган по приходите, който в 30-дневен срок от получаване на уведомлението предприема действия за промяна на данъчния финансов резултат и на задължението за съответния данъчен период.
(4) (Изм. - ДВ, бр. 94 от 2010 г., в сила от 01.01.2011 г.) При откриване на грешка, свързана с данъчен амортизируем актив, стойностите на актива се променят по реда на чл. 62. Когато в резултат на открита грешка се установи, че за съответната минала година данъчно задълженото лице е следвало да формира данъчен амортизируем актив, то при определяне на данъчните финансови резултати за предходните години се признава годишна данъчна амортизация, равна на счетоводната амортизация, която би била начислена за този актив за съответните години, но не повече от годишната данъчна амортизация, която би била начислена, ако са били използвани максимално допустимите годишни данъчни амортизационни норми за съответните години. Данъчният амортизируем актив по изречение второ се завежда в данъчния амортизационен план към 1 януари на годината на откриване на грешката с данъчната си амортизируема стойност и начислената данъчна амортизация по изречение второ.
(5) Данъчната временна разлика, която би възникнала през минала година, ако грешката не е била допусната, се смята за възникнала през съответната минала година и се признава за данъчни цели по общия ред на закона.
(6) (Изм. - ДВ, бр. 94 от 2010 г., в сила от 01.01.2011 г.) Алинеи 1 - 4 не се прилагат по отношение на данъчния финансов резултат и данъчното задължение върху него за тази минала година, за която към 1 януари на годината на откриване на грешката са изтекли поне 6 години.
(7) Всички счетоводни приходи и разходи, отчетени през текущата година във връзка с открита счетоводна грешка от минали години, не се признават за данъчни цели.
][/spoiler]     Да, ще се промени ФР за минали години, защото искате да промените заплащането на управителя в посока увеличение и тъй като от 2013 корекциите се извършват по чл.75, следва да преизчислите ФР на съответните години и да уведомите  НАП , които в 30 дневен срок ще предприемат необходимите мерки за нанасяне на промените.
"Кагато /един ден/ в НАП започнат да засичат Д1 с Д6, ще цъфнат разминаванията."

Това вече го правят, само да подадеш нещо в НАП корекция било , искане за възстановяване и каквото ви дойде на ум, предизвикващо проверка-веднага правят засечка и на Д1 и Д6. Ако няма разминавания не го споменават, но го правят.
максимален осигурителен доход за 2013-2200 лв

осигуровки самоосигуряващ се без право на болнични

-доо    12,8%
-дзпо    5%
-зо       8%

ако ще се осигурява и за болнични то се прибавя и

-озм    3,5%


ВЪРХУ
 осигурителен доход на самоосигуряващото се лице

до 5400 лв       база     420 лв
от 5401-6500   база      450 лв
от 6501-7500   база      500 лв
над 7500         база      550 лв

ползвайте калкулатора на КиК инфо за самоосигуряващите се лица
От какво естество са тия доходи на "Управител на ЕТ" ?
Скрит текст :

Това е облагаемият доход от трудови правоотношения, формиран по чл.24 ЗДДФЛ , вижте си служебната бележка. А относно доброволното пенсионно осигуряване се попълва таблица 3 на ГДД, след това в таблица 6 в колона 4 се вписва облекчението, ако ще го ползвате като физическо лице и се прехвърля на ред 7, част ІV на ГДД.
Даааа, имах такова обратно получаване на внесените суми за застраховки "Живот". В случая точно така постъпи застрахователното дружество, извадихме от ГДД ползваните облекчения, декларира ги лицето и след като начислиха данъка , върнаха парите.
Но това е ангажимент на застрахователното дружество.
Попълва се Таблица 6 Ползване на данъчни облекчения от ГДД по чл.50. Ред 6,3. Колона 4 ако данъчното облекчение ще се ползва за данъчните основи по чл.17 ЗДДФЛ
Скрит текст :

Колона 5- когато се намалява данъчната основа по чл.28 ЗДДФЛ
Скрит текст :
Ама и със стария софтуер приемат, това са козметични промени