Върнете се 7 дни назад и подайте от юли че се самоосигурява за да оправдаете поне част от дейността през юли/прихода от КА/, а дали желае или не, не е въпрос на желание, а на наредби, закони. :smile1:

(2) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 83 от 2000 г., изм. - ДВ, бр. 1 от 2006 г., в сила от 01.01.2006 г., доп. - ДВ, бр. 15 от 2007 г., в сила от 01.01.2007 г., изм. - ДВ, бр. 17 от 2008 г., в сила от 01.01.2008 г., доп. - ДВ, бр. 2 от 2010 г., в сила от 01.01.2010 г., изм. - ДВ, бр. 16 от 2012 г., в сила от 01.01.2012 г.) При започване, прекъсване, възобновяване или прекратяване на всяка трудова дейност, за която е регистрирано самоосигуряващото се лице, се подава декларация по утвърден образец от изпълнителния директор на Националната агенция за приходите (НАП) до компетентната териториална дирекция на НАП, подписана от самоосигуряващото се лице, в 7-дневен срок от настъпване на обстоятелството. Декларация за прекъсване на дейността не се подава за периодите по чл. 9, ал. 2, т. 5 от Кодекса за социално осигуряване.
Данъчно облекчение за лица с намалена работоспособност
Чл. 18. (Изм. - ДВ, бр. 113 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г.) (1) Сумата от годишните данъчни основи по чл. 17 за лица с 50 и с над 50 на сто намалена работоспособност, определена с влязло в сила решение на компетентен орган, се намалява със 7920 лв., включително за годината на настъпване на неработоспособността и за годината на изтичане срока на валидност на решението.
(2) Месечната данъчна основа по чл. 42, ал. 2 за доходи от трудови правоотношения на лица с 50 и с над 50 на сто намалена работоспособност се намалява с 660 лв., включително за месеца на настъпване на неработоспособността и за месеца на изтичане срока на валидност на решението.
Давностния срок за данъчен контрол е изтекъл, По принцип всички издадени документи следва да се описват в дневниците, но ако не го направите няма да ви глобят, защото не ощетявате фиска, без право на данъчен кредит ще я въведете. Интересно ми е обаче, как ще я приеме системата като напишете дата 2008 г.
Подавате приложение за банкова сметка и извлечение от банката САМО ако има промяна на сметката, по която ще ви изплащат обезщетенията.
Всяко ново е забравено старо! Не съм спирала да изисквам молби за отпуск и също да издавам заповед, но ако ни вменят като задължение и тази справка за неизползваните отпуски, комбинирания вариант на bobo би ни свършил добра работа.
bobo, ако нямаш против, би ли ни предоставил твоя вариант? Явно се попълва на ръка, щом съдържа писано от работник заявление, заповед и справка от предприятието и подпис на ръководител или греша?
И аз съм на мнение, че следва да се пусне дек по чл.88 по булстат, по същите съображения, че авансовата вноска касае дейността на ЕТ, независимо, че след като я пуснете, задължението ще излезе и по булстат и по ЕГН.
На практика и ЕТ и ЕГН са ФЛ и затова ни объркват и всеки път се мисля от къде какво подавам, но в крайна сметка водещото би следвало да бъде/щом за НАП е едно и също/ кой прави декларацията и в качеството си на какъв. Не бихме се замислили от булстата ли да пуснем декларациите за назначените работници в ЕТ. Да вземем данък наем,тук пък зависи на кого е имота -на ЕТ или на ФЛ и на кого се отдава под наем .  Та така, сложно нещо е ЕТ.
В сила от 2015 се дава такава възможност, цитат от закона
(13) (Нова - ДВ, бр. 105 от 2014 г., в сила от 01.01.2015 г.) Не се удържа и внася авансов данък по чл. 43, ал. 4 и чл. 44, ал. 4 за доходи, придобити през четвъртото тримесечие на данъчната година, освен когато лицето, придобиващо дохода, писмено декларира пред предприятието или самоосигуряващото се лице - платец на дохода, че желае удържане на данък. В тези случаи удържаният данък се внася от платеца на дохода в срок до 31 януари на следващата година.
гери 1, ако касовият бон съпровожда фактура за продажбата, то вашият клиент не се интерисува дали продаваният артикул за вас е стока или готова продукция. За вас пък в счетоводството ще се отчете количеството продадени  по фактурите, Ако не се издава фактура за този случай, то тогава следва в отчета за продажбите да разшифровате количествата продадени готови изделия и стоки и там да направите корекцията.
Само от първия болничен 3 дни са за сметка на работодателя, втория правилно сте решили да бъде като продължение. Ако има нередности по болничния лист, то вече само ни информират, че е върнат на мед.заведение за уточнения и корекции. Почувства се първото облекчение от разхождането до НОИ. Копирам ви част от подобен случай, макар и от 2010 г, валидно е и сега.
Скрит текст :
Може да я изтеглите от сайта на БНБ www.bnb.bg
Форма СПБ-7 (по чл. 10) • Отчет за извършени преки инвестиции в чужбина с изключение на инвестиции в недвижими имоти
За да си спестите въпросната корекция можете да подпишете договора на 662 лв. и после да направите ДС за 800, примерно с 1 ден разлика. Ще ви е по-лесно.

Защото:
Скрит текст :
Възможно ли е да става въпрос за регулярни доставки към този клиент, вероятно имате и договор за такива, за да се възползвате от чл.113, ал.13?
Скрит текст :
Вземете една празна оборотна ведомост и нанасяйте известните ви на вас и собственика активи и пасиви. Информация може да ползвате от водените книги при едностранното счетоводство на ЕТ, ведомости за заплати, инвентаризационни описи, годишни данъчни декларации, много информация ще получите и от тефтера на собственика, кой какво му дължи и на кого дължи нещо свързано с фирмата-потвърдете салдата по възможния комуникативен начин. От сайта на НАП пък ще видите справката за задълженията на ЕТ, от банката-извлеченията. Така попълнените сметки ще формират салдо на касата, което ако е много голямо,може да означава, че собственикът не си е изтеглил печалбите от миналите години, ако пък е червена-разговор със собственика от къде да се попълни/негови доходи, заеми и тн./.
Нормално е щом имате ведомствена бензиностанция, наетите комбайни да зареждат гориво от нея, удобно е. Тази клауза от  договора с приспадане горивото от цената на декар  как става, нещо като на ишлеме ли, извършват ви услуга с ваши материали или плащате наем за ползването на комбайна, а може и комбайнера да е ваш работник? При тези случаи изписвате си горивото, сравнено и със съответните норми на разход, а те ви фактурират услуга с комбайн или наем на комбайн. Относно НАП, ако счетоводните данни за количества гориво са равни с показателите на нивомерите, то проблем не би следвало да има. Разликите са допустими съобразно относителното тегло на горивото през различните сезони, изпарения, разливни, проби и тн.
Скрит текст :
"Удостоверението Ви за електронен подпис е било продължено по Ваше за още един период на валидност, поради което не подлежи на подновяване."
Това е цитат от питането ви и от него разбирам, че вашият КЕП НЕ подлежи на ПОДНОВЯВАНЕ-тоест подлежи на продължаване. И ви дават опция ако искате да издадете ново удостоверение, следва да отидете в техен офис да издадете нов КЕП. Ако правилно сте цитирали, то означава, че ще продължат вашия КЕП и не следва да подавате нови заявления към НАП.
Ако ще го подновявате, то тогава процедурата трябва да се направи с нови заявления.
При продължаване валидността на ел подпис не е необходимо нови заявления към НАП и др. Някои от доставчиците предлагат вече и за три години да се продължи КЕП. При подновяване вече се променя идентификацията на КЕП и следва да се подават нови заявления. Подновяване се предлага когато КЕП се използва и за банкиране, за по голяма сигурност от време на време да се сменя, но за счетоводни цели по ваша преценка може да продължите или да подновите КЕП.

"може да използвате старите си криптографски устройства - смарт карта и четец."-става въпрос за това, че носителя на информацията по КЕП си остава този, който ползвате и сега смарт карта и четец или флашка. Нищо ново според мен не ви съобщават.
Чл.40, ал.1, т.1
б) (изм. - ДВ, бр. 49 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г., доп. - ДВ, бр. 101 от 2009 г., в сила от 02.01.2010 г., изм. - ДВ, бр. 94 от 2012 г., в сила от 01.01.2013 г.) за лицата в неплатен отпуск, които не подлежат на осигуряване на друго основание, вноската се определя върху половината от минималния месечен размер на осигурителния доход за самоосигуряващите се лица, определен със Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване; вноската е изцяло за сметка на осигуреното лице - когато неплатеният отпуск е по негово желание, и за сметка на работодателя - когато неплатеният отпуск е за отглеждане на дете по реда на чл. 165, ал. 1 и чл. 167а от Кодекса на труда или поради производствена необходимост и престой; вноската се внася чрез съответното предприятие или организация до 25-о число на месеца, следващ този, за който се отнася;
Преди да почнете отново да подавате Г2, преминете през тестово подписване, което е на самия сайт на търговския регистър. Така ще сте убедена, че с КЕП няма проблем. Освен това при самото подписване, трябва да изчаквате малко повече, за да се зареди сертификата, там по принцип се бави и при натоварен и при ненатоварен сайт.
Освен това проверете наред ли ви са настройките на java, ако версията пък не е достатъчна, то самия сайт ще ви подкани да я инсталирате.
Относно настройката
Скрит текст :