Точка 4.3 от указанието изключва договорите за управление за деклариране, с изключение на тези по чл.37 ал.1 т.9:

26. "Трудови правоотношения" са:

з) (нова - ДВ, бр. 113 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г., доп. - ДВ, бр. 109 от 2013 г., в сила от 01.01.2014 г.) правоотношенията по договори за управление и контрол, включително с членовете на управителни и контролни органи на предприятия, извън случаите по чл. 37, ал. 1, т. 9;

На практика за деклариране остават само тези по чл.37 ал.1 т.9:

Чл. 37. (1) (Доп. - ДВ, бр. 113 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г., доп. - ДВ, бр. 94 от 2010 г., в сила от 01.01.2011 г.) С окончателен данък независимо от обстоятелствата по чл. 13 се облагат доходите по чл. 8, ал. 11 и следните доходи от източник в България, начислени/изплатени в полза на чуждестранни физически лица, когато не са реализирани чрез определена база в страната:
9. доходи от управление и контрол, от участие в управителни и контролни органи на предприятия.


Декларация 6 на СОЛ годишна се подава по ЕГН-13.2013. Събират се вноските по фондове от ЕТ и ООД и изравнителни ако има такива с Т1 и Т2.
Значително намаляха издаваните фактури , откакто ползваме този чл113

13) (Нова - ДВ, бр. 94 от 2012 г., в сила от 01.01.2013 г.) За две или повече извършени доставки на стоки или услуги, данъкът за които става изискуем през един и същ данъчен период, може да се издаде сборна фактура. Сборната фактура задължително съдържа реквизитите по чл. 114, ал. 1, т. 9 - 15 за всяка отделна доставка, отразена в сборната фактура, и се издава не по-късно от последния ден на месеца, през който данъкът за доставките е станал изискуем, а при вътреобщностни доставки - в срока по ал. 5.
Това видяхте ли ?
Уважаеми клиенти, от 18.03.2014г. в електронната услуга за подаване на данни за декларации обр.№1 и обр.№6, декларация обр.№ 3 и уведомления за трудови договори по чл.62 и чл.123 от КТ ще се предостави възможност за преглед на информацията в подадените файлове за описаните по-горе документи. Правата на достъп до тази информация са определени в зависимост от нивото на достъп на потребителя до съответната електронна услуга – пълен или частичен. В тази връзка Ви препоръчваме преглед и прецизиране на нивата на достъп на Вашите служители/упълномощени лица до съответните електронни услуги на НАП.
nikas-s е допуснат до електронните услуги щом попълва данни на ГДД. При проверка на самата декларация му дава това съобщение. Ако все още не сте отстранили причината, бихте могли да влезнете и да потвърдите отново всички части на ГДД. В самото приложение 2, в част І-идентификационни данни за предприятието на ЕТ също трябвада сложите булстата/казахте че е еднакъв с ЕГН/.
В сайта на НОИ има нова  версия 11.0 от 5 март 2014 г. на програмата за болнични , както и нови приложения. 

http://www.noi.bg/eservicesbg/software/49-benefits
На обяд пуснах д1 и д6 и до сега няма обработка, нормално ли е, при вас бързо ли ги обработват?
А сложихте ли отметка, че няма да се подава декларация 6
Вижте какво пише в забележка на самата декларация по чл.92 ЗКПО на ред 24,2

Благодаря Калоян, поне нещо да пуснем да пробваме системата как работи  :smile1:
Има ли някоя банка готовност за ел банкиране с новите кодове?
"Чл. 3. (1) Плащанията на територията на страната се извършват само чрез превод или внасяне по платежна сметка, когато са:
1. на стойност, равна на или надвишаваща 15 000 лв.;
2. на стойност под 15 000 лв., представляваща част от парична престация по договор, чиято стойност е равна на или надвишава 15 000 лв."

Трябва да избегнете точка 2. Ако договорът ви е за 18000, всяко плащане по него трябва да е по банков път. Ако имате два договора по 9000 лв, може всеки един от тях да прихванете или разплатите в брой. А относно протоколите какъв е впроблема да се съставят два протокола, нали във всеки един от тях трябва да опишете какво прихващате по кой договор?
Да, трябва. Плащането е разчет, паричен поток. Вие сте отразили разходи за начислени глоби, лихви ....следва да увеличите ФР за възстановите статуквото на резултата за годината.
За жалост Пиреос банк не е готова с падащото меню на видовете плащания и не може да се пущат платежните към бюджета. И при вас ли е така?
Да, Латинова, всички видове данъци по сметката на ЦБ. По лесно се помни по метода на изключването- за ДОО ,ЗО и ДЗПО имаме отделни сметки, всички останали в ЦБ.
Не знам дали е проблем, но за мен е облекчение-  надвнесените суми са приспаднали от дължимия корпоративен данък по ГДД за 2013 и така няма да се занимавам със заявления...
Здравейте, за гр. София само данъците са към ТД на НАП София-град и съответния офис, а всички др осигуровки са само до ТД на НАП София-град, нали?

За ЦБ само по офиси, след тях са изброени сметките за НОИ,НЗОК,ДЗПО и принудителното събиране.
Две еднакви теми с три постинга !
отговорено ви е в другата тема
Щом имате два договора за заем, за всеки един от тях трябва да си направите протокол за прихващане и тогава няма да нарушите ЗОПБ.