Ако самоосигуряващото се лице има доходи от трудови или приравнени на тях правоотношения в размер над 2000 лева (максималния месечен осигурителен доход през 2012 г.) то не прави допълнителни осигурителни вноски като самоосигуряващо се лице. Ако доходите от трудови правоотношения са под 2000 лева, то осигурителните вноски като самоосигуряващо се лице допълват осигурителния доход на лицето за месеца до 2000 лева.Принципът е, че доходите от трудови договори или приравнени на тях, се облагат с осигуровки с предимство.
Аз скоро при заверка на осигурителна книжка имах предписание от НОИ за корекция за 2008 и 2007г. Интересни са становищата на  НОИ :)
Към момента на първия болничен трябва да сте назначена на трудов договор или да сте самоосигуряващо се лице/свободна професия,фирма/, за да могат да се подават болничните/ декларациите в НОИ.
 
Обезщетение за бременност и раждане се взима за период 410 дни и след това може да се вземе отпуск за гледане на дете до навършване на 2 годишна възраст на детето. Като размерът на обезщетението до 410 ден е 90% от средния осигурителен доход, изчислен от доходите Ви през последните 24 месеца преди настъпване на временната неработоспособност, а до навършване на 2 годинки на детето след 410 ден, ще взимате по 240лв. на месец.

Ето тук може да видите помощите от Социално подпомагане http://pomosti.oneinform.com/sp.html
 Има право да отложи ползването само на 10 р.д. за следващата година със съгласието на работодателя.

Точно така :)
Право да поискат отлагане ползването на отпуск работниците имат на основание чл.176 ал.2 от КТ  на основание уважителни причини. Понятието "уважителни причини" няма определение в трудовото законодателство, те се преценяват от работодателят във всеки конкретен случай, така че работодателят може и да не даде съгласието си отпускът да бъде отложен.
Щом лицето постъпва за първи път на работа на 15.12.2010г / разбирам не е работил изобщо до този момент/ към този момент той няма необходимият му 8м стаж за възникване правото на ползване на отпуск. Този стаж ще бъде придобит през следващата 2011г.  В графика за отпуските за 2011г се включват и тези работници,които придобиват право на отпуск за пръв път. Когато част от 8-месечния трудов стаж за възникавне право на отпуск е придобита през предходната година,работникът има право на платен годишен отпуск за първата календарна година,пропорционално на трудовия му стаж през тази година.А за втората година придобива право на платен годишен отпуск в пълен размер, затова в графика се включва и частта придобита през прдходната година.

Право да поискат отлагане ползването на отпуска,въпреки че е предвидено в графика имат и работниците съгласно чл.176 ал.2 КТ,като е необходимо работникът да го е направил писмено и да е получил съгласието на работодателя си. Законът ограничава размера на отложения отпуск до 10 работни дни.

Съгласно чл.176а ал.1 когато платеният годишен отпуск или на чат от него не е ползван до изтичане на две години от края на годината,за която се полага правото на ползването му се погасява по давност.


Ако декларация 6 изобщо не е била подадена трябва да подадете и нея
Изобщо не са подавани 1 и 6 - сега трябва да ги подам само
за 1 човек :'(


Не плачете, случват се и такива работи :) Подавайте смело и нещата ще се оправят.
Да , може данните постътват по ЕГН, създайте запис само с данните за проблемното лице :)
Щом са редовни за тази година няма проблем подайте си Д1 и Д6 . За 2011г мисля , че също няма да има проблем, аз скоро подавах редовни за 2008г. и системата ми ги прие
Коригиращи или редовни декларации ще подавате?
За втори болн. лист  подава ли се нещо друго освен болн. лист и нормалните документи за НОИ?

Опис Приложение 9 , Придружителни писмо Приложение 8 , Приложение 15 , както при всеки друг болничен
Ако не желае да се осигурява за ОЗМ избира в декларацията- инвалидност поради общо заболяване, за старост и за смърт

Ако желае да се осигурява за ОЗМ избира - за всичи осигурителни рискове без трудова злополука и професионална болест и безработица.
Осигуровките за месец Ноември като СОЛ трябва да се платят до 10.12.2012г , а Декларация 1 се подава в 10 дневен срок от плащането на осигуровките, т.е до 20.12.2012г. За осигурителните рискове, които трябва да маркирате в Декларация Окд5 зависи дали лицето желае да се осигурява за фонд Общо заболяване и майчинство или не .
Попълване на декларация образец № 1 при „самоотлъчка” на работник или служител
Вариантите Ви са да се осигурявате или като СОЛ върху 420 лв. / което аз лично препоръчвам/ или по ДУК  на МОД за управители за  съответната дейност.
Начислявате осигуровките и подавате Д1 и Д6  днес , Д6 с код 2 , след като се платят осигуровките ще подадете само Д6 с код 3 и сумата само на ДОД
Това е от условията по договора
Скрит текст :
Ние ,ако станат нещата ще си изплащаме на лицето пълната сума от БТ , по-скоро ме притесняваше това да не кажат от БТ ние ще Ви плащаме за ли цето 320лв, но заплатата по договора задължително трябва да е 400лв. :)