Принципно има разни декларации и задължения, които работодателите се опитват да вменят на работниците си, по този въпрос, но мисля че съвсем лесно падат в съда.
На място в НАП, пишете верните суми и код Корекция
Да, правилно, не съм прочела.
Аз пък се учудвам, че толкова бързо сте получили отказ...
Приема, ако Д1 е на СОЛ или само за изплатено възнаграждение и данък
Не прекратявайте договора след издаването на болничните.
След като получих един смислен и според мен верен отговор на горещия телефон на НАП, мнението ми е че не са всичките им служители еднакви :))))
Не виждам нищо странно в това. Имам случаи, в които получаваме някакви месеци с намален или изцяло нулев наем, когато се знае че няма никакъв/минимален оборот. Единствено не съм сигурна дали 12те месеца не будят някакво подозрение, защото чак пък толкова да е ларш наемодателя...
То нищо не се променя, какво искате да се споразумявате?
Когато отчитането е сумирано и лицето работи по график на празничен ден, получава 100% увеличение.
Искат всякакви глупости, все едно ги нямат в тяхната система. Това да искат декларации - лични, фирмени, по ДДС и т.н. е някакво върховно безумие. Особено на фона на всичките приказки, че НАП станал с по-добро отношение към клиентите си, първо превенция, после глоби и т.н.
Когато имам такива смени ги включвам към месеца, в който започват. Заплащането го начислявам също там. При мен обаче изравняването е на три месеца, така че нямам проблем с нормата.
Принципно погледнато, това в статистиката е годишен отчет за дейността и никъде не се твърди, че е съобразен със счетоводните стандарти.
Според мен няма проблем да е написано по този начин, достатъчно ясно изразяване на волята на лицето е.
Обикновено когато започнат адвокатите да ми спорят, изисквам мнението им в писмен вид и им казвам, че в крайна сметка отговорността е тяхна и последствията - за тяхна сметка. Веднага се забелязва промяна в поведението.
Не мога да ги разбера тези жени...
Уточнете с нея нещата, ако смята да си ползва болнични до раждането и да не се връща на работа, назначете човека. Ако не, трябва да прекратявате ТД всеки път, когато се върне на работа.
До миналата година ГД се вписваше за периода, в който беше извършвана дейността по него. Вече не е така.