Не, имах предвид, че не ги отчитам в Д50 по друг начин, освен с деклариране.
Иначе си издават фактура/квитанция на платците на доходи... макар че всеки път ми се налага да обяснявам какво е това и защо го издаваме, все едно е нова концепция :)
Аз не отчитам по такъв начин доходите на СОЛовете, просто ги декларам където трябва в Д50, не прилагам и доказателства за това.
Извинете, обаче ако работникът няма право да ползва повече от 20 р.д. по някаква причина, следващият работодател със сигурност има право да му откаже ползване на ПГО до края на календарната година.

ПС От друга страна, такива либерални работодатели са чудесни

ППС Дали работникът ще даде СБ за ползван отпуск е въпрос на добро желание, досега такава не ми е носена, въпреки че съм си искала и съм издавала :)
Естествено, че ще платите пълна заплата, остава и по-малко да му дадете, задето не можете да уплътните графика :)
Ами, аз съм си фен на СИРВ и предпочитам да си го въведа, отколкото да се разправям с ИТ :) Достатъчно гъвкаво е, че когато се налага да можеш да играеш с графика.
За тези хора пак трябва ежемесечен график, освен ако ПТВР не им е много добре оформен.
Моят съвет е да въведете СИРВ, в другите случаи сте уязвими при проверка.
Да не говорим, че ведомостите задължително трябва да ги имате, при една проверка от ИТ не се знае колко назад ще ви върнат - това най-малкото.
Що за безумие е това?!?
Ако бях на вас, щях да накарам управителят да се оплаче в полицията - не съм сигурна какъв е процесът в това отношение, но на мен ми звучи като неправомерно задържане на документи, които са собственост на фирмата и управителя. Направо ви се чудя през какво сте минали, за да си съберете документите. За дневнците може би трябва да пуснете искане в НАП, с електронен подпис няма да стане.
И пак да се удивя на вашето и на собственикът търпение и толерантност и минаване през безподобен ад, заради бившия счетоводител :)
И аз имам същия проблем. Не можеш да принудиш човек да си даде ЕГН, колкото и закона да цитираш. Ще измисля някаква декларация към фактурата, че лицето отказва :)
Протокол, заявление към деловотството на съответния НАП
То реално няма как да знаеш сумата на приключващата фактура. Единственото за което се сещам е да обърнеш дневниците по ДДС на ф. А за всички фактури издадени към Б. Ако ти се занимава :)
Ти пак си добре, на мен предпоследната фирма, която ми предадоха, имаше трудови досиета, които се състояха само от едно факс копие на лична карта :)
Предполагам, не си водила ти счетоводството отпреди?
Много счетоводители авансите ги нямат за нищо, възможно е просто да не е приключен. :)
Възможно е и ако ситуацията е много стара (преди закона за ограничаване плащанията в брой) просто касовата бележка да не е стигнала от т. А до т. Б.
И което е най-вероятно - цялата фактура, приключваща сделката да не е стигнала до клиента. Ако ти се преровят издадените фактури от ф. А, може и да я намериш :)
И за двете години сте закъснели, ако приемем, че нямате отказ. По принцип сте в нарушение, но дали ще има глоба, не мога да кажа.
С едно Г2 и една такса
Имате странни отношение със счетоводителя си май :)
Подайте нова, правилно попълнена
Тя процедурата не е по избор на лицето кога да се случи :) Първи, втори месец и възстановявате. Това, че подавате нулева декларация за юли ли ви притеснява?
Според вас дали трябва да чакате юли?