ами такова им е работното време, шефа така е решил :) като имаш 6 дни х 7.5, а пък три работни дни в този период, става толкова извънреден
Нямат. Става дума за периода от 01 до 10ти септември... тогава имаше три работни дни, а едното лице по график имаше 6 дни по 7.5 часа. Оттам и извънредния, защото на 9ти си подаде молбата за освобождаване от 10ти.
Пиша в стара тема, за да не отварям нова.

В началото на септември напуснаха 2 лица, а тогава имаше много малко работни дни и им се събра много извънреден труд - иначе за периода на изравняване са даже на минус. Сега пускам уведомление към ИТ и се чудя дали трябва да обясня по някакъв начин толкова много извънреден труд - падат се 50 часа общо - примерно да кажа че са напуснали преди изтичането на срока на изравняване или...
Някой ако има съвет, ще съм много благодарна!
Ех, ти пък - от ЕС ще дойдат да бачкат тук на ТД?! :)
Как ти се вижда това? :))
Ти пък, идва момчето, вижда една китна, атрактивна българска девойка, трепва му сърцето, забравя майка и баща, и родна земя, идва и се заселва тука! Никаква романтика няма във вас, ей!
Тези чужденци от ЕС ли са?
НАП май дават няколко различни отговора на този въпрос....
Досега ревизия за корекция на Д6 не са ми правили. Мисля, че основно сравняват данните с Д1 и ако се равняват с това, което сте заявили по корекцията
назад съм с матриала значи  ;D
На мен ми изчезна опцията, при вас как е?
осигуряването като СОЛ е само в едно от дружествата. Даже в новата бланка няма място да напишеш булстата, през който ще се осигуряваш, явно ще приемат първия по време.
" Декларацията по чл.  55 от ЗДДФЛ е за доходи облагани с окончателен данък."

ppr  , не си прав - виж новата бланка на декларацията.

Pupeshche, СИС се издава при всяко плащане - нали затова е сметка за изплатени суми. Колкото пъти плащат - толкова СИС .
И аз съм на същото мнение.
Според мен СИС се издава ежемесечно, а не на тримесечие. Тя е документ за изплатена сума, а не за удържан данък.
Етажната собственост е с окончателен данък, не се издава СИС.
Една фирма дава наем на 7 баби и сега трябва да подам 7 декларации за всички поименно. Ще ни побъркат..!!!!
Декларацията не е поименна.
Мене ми отказаха ОКд5 да ми приемат.  ;D
Нямало какъв номер да ми дадат, да отида в понеделник, няма да има глоба...  :rofl:
В Център пък ми казаха, не, не, не се подава  :laugh: Не спорих
това, че нямате пари не променя законово установения срок :) затова пък има глоби и лихви. Към момента има чуденки кой точно е законово установения срок, но както казах, еййй сега чакаме становище от НАП.
Според мен 10.01, но чакаме всеки момент указания...
Аз друго си мисля, не е сериозно така да са написани законите, че никой всъщност да не е сигурен какво трябва да прави на 100%. Нещо в тази държава трябва да се промени... Това беше лирическо отклонение :)