Смените са по 8 часа с 1 час почивка или са 9 часа с 1 час почивка?
На мен са ми ги искали, но да ги занеса заедно с другите документи. Нормално е, няма откъде другаде да вземат информация кога е работено и до колко.
Те дамите в НАП често дават нелепи отговори :)
Всеки има право да предлага услугите си на свободния пазар. Колкото по-качествено стане счетоводното обслужване, толкова по-добре защото вече главата ме боли от безумията на някои колеги и батакът, в който са вкарани някои фирми, които стигат при мен в един момент. НО никога няма да се съглася правото на другите да бъде ограничавано за сметка на нечии интереси. Да излязат одиторите на пазара, да си изграждат фирми, да си набират персонал, да ни бъдат конкуренция - по начина, по който счетоводните къщи са си конкуренция в момента. Другото е просто и ясно отвратително лобиране.
Ах, и това...

Актовете за установяване на административни нарушения се съставят от органите на Националната агенция за приходите или на Агенцията за държавна финансова инспекция, а за нарушенията по глава пета, раздел втори от закона съвместно с представител на Института на дипломираните експерт-счетоводители.
Честна дума, никога не бих отишла някъде, да ми връчат една оборотка и аз да направя отчети по нея. Ако не знам какво има зад всяко салдо и как се е стигнало до него, какъв е въобще смисълът от мен, като съставител? Едни цифри на сложа тук и там и накрая да се разпиша отдолу ли?

Според мен това няма да мине. Ако мине, ще бъде моментално атакувано в съда.

Регулацията е толкова силно лобистка, че няма накъде. Бих се съгласила, ако има няколко варианта за сертифициране, които да са конкурентни помежду си и техните дипломи да имат някакъв смисъл. Иначе да регулираме заради регулацията е поредното безумно и недомислено нещо и няма да просъществува.
Ще ме извинявате, но това не е казус, а тотална липса на елементарни познания :)
Според мен (без да съм юрист) вземете едно решение на едноличният собственик, че възнаграждението по ДУ се променя от 420 лв. на безвъзмездно. Осигурявайте си го като СОЛ и толкова. Тези решения не се вписват в ТР.
Аз ги попълних на актуални. Иначе най-добре е по електронен път
Откакто работя тази работа - вече 10тина години (лелееее), единственото облекчение е подаването на единното подаване на ГСО за статистиката и НАП. Искрено се опитвам да се сетя за нещо друго, но не ми идва на ум....
Лицето работи ли на друг ТД?
Внимавайте с междудневните и междуседмичните почивки.
Защо не може да ги ползва до края на 2013?
Според мен има право да ползва 10 дни в 2014, а при напускане му се изплащат 15.
Всеки служител попълва индивидуален график. Всичките след това се оформят в един общ.
Хей това имах предвид и аз. Нелогично е сроковете за корекции да са различни и мислех, че ще бъде съобразено...
Да де, кой е срокът за корекция?
За Д1 е 30/04 на следващата година.
За Д6 е до 25то число на следващия месец.
Би трябвало срокът за кореция на Д6 да се изравни с Д1, другият вариант е обратният, който хич не ми харесва. Не съм се задълбочавала в промените да видя  дали това е съобразено.
Декларация по чл. 55 не е нова и не е от този година. Само в този й формат се подава от този година.
горе-долу колко време отнема на ИТ да ви дадат отговор?
По този начин записано съм почти убедена, че няма да мине през ИТ... проверки минавалили са ви?
Не му вервам и си плащам като пич всичките часове, извънредни, нощни и не знам още какви... ама беше красива мечта... Честно казано не разбирам смисъла на такива писма...