Здравейте Юлия,
абсолютно логично ми се струва това и напълно правилно. Няма как да ни задължат да преиздаваме вече издадени документи, защото образецът е излязал накрая на годината.
Включете го и него в графика. Иначе не виждам как ще си вържете нещата. Графикът трябва да е без извънреден труд и без нарушения на КТ. Иначе си плачете за глоба.
Не можете да формирате извънреден труд още при изготвянето на графика, както и да не спазвате задължителните почивки. Ако собственикът работи, сложете го него да запълва графика. Или наемете още един човек.
Разбира се съобразявате код на осигурено лице в Д1.
Третирате ДУ като трудов договор по отношение на осигуровки, платежни, Д1 и Д6. При превода на осигуровките е важно какво е изписано в булстат/егн, не кое задължено лице.
И да го прекрати, и да не го прекрати, все там.
Обезщетение от НОИ няма да му изплатят. А и вие също не му дължите обезщетение.
Все пак едно писмено питане до НОИ няма да е излишно.  :smile1:

Излезе някакво решение на ВАС (май :)), в което имаше подробни разсъждения по въпросите за прекъснатите права в НПО, болничните и т.н. :)
Чл. 55. (Изм. - ДВ, бр. 94 от 2012 г., в сила от 01.01.2013 г.) (1) Предприятията и самоосигуряващите се лица - платци на доходи, задължени да удържат и внасят данъци по реда на този закон, подават декларация по образец за дължимите данъци.

Pupeshche се опитва да ви каже, че се декларират ДАНЪЦИ, и след като няма удържан такъв, то не се и декларира-това в прав текст.  :smile1:
Проваляш ми упорството да накарам хората да разсъждават пък!
добре, хайде сега в Д55 какво се обявява?
Фирмата удържа ли му данък? В Д55 какво се обявява? :)
изравняването се прави с ГДД. Подава се Д6 до 30ти април. Д1 се подава ежемесечно.
Прекрасно е, че няма проблем в подобна ситуация.
Имали ли сте случай на заверка на осигурителен стаж, аз за тогава си мислех, че е възможно да възникне проблем...
Аз оставам с впечатление, че Д1 е подавана с код 4 и не е правена корекция. Съответно засечката е правена и с осигурителния праг за гр. 4, не за гр. 2 т.е. подавана е грешна Д1 по отношение на квалификационната група. Не знам кога и как това може да възникне като проблем.
Да, но нас ни вълнува прага за 2ра група, не за 4та
Според мен длъжност, започваща с код 2, не може да бъде в група 4. По този повод не може и да сте се осигурявали на праг за група 4, с всички произтичащи от това следствия.
Съгласно промените в наредбата, когато данъка е удържан в 2014.
Ако работи до 31.12 включително, заповедта е от 01.01.
Новият трудов договор се сключва и регистрира преди датата на постъпване.
Има ли проблем по отношение на осигурителните прагове?
Според указанията на НАП, който е удържал неправилно данъка през 4-то тримесечие трябва да го доплати на наемодателя и да издаде наново СИС.
Ако данъка е внесен той ще послужи за покриване на други текущи задължения.
Ето го становището: http://www.nap.bg/news?id=1753


За мен това не е нито указание, нито становище, а напълно анонимно съобщение в сайта на НАП. Въпреки това и аз смятам, че е редно да се върне удържания неправомерно данък и да се издадат правилните документи.
За заплатите за м. 01.2014 г. как ще се подава Д6 ? Пак като за м. 12. 2013 г. ли / две декларации/ или само с една Д6 ще се подадат всички данни ?

Ако искате отворете указанията и прочетете, там е описано подробно