Дали, ама не :)
Ако подаденото по Д1 съответства с ведомостта, която съотвества с договора, който е разписан от управителя и от работника, не виждам как можете да сте подали друга информация.
Хмм, може да впиша един ред под ТД - декларираме, че осъзнаваме, разбираме, схващаме и потвъждаваме истинността на вписаното в настоящия трудов договор и освобождаме от отговорност счетоводителят, който го изготвил... и подпис, пръстов отпечатък и кръвна проба за ДНК сравнителен анализ....

Разбира се иронията ми не е насочена към г-н Димитров, чиято единствена цел очевидно е да ни помогне и защити, но нещата придобиват леко абсурдни очертания. Не може да се очаква счетоводителят да носи отговорност по отношение на документ, на който има всякакви други подписи, но не и неговия (в общия случай). Работник и работодател са хора с глави на раменете си и могат да четат и разсъждават.
Това трябва да се закачи някъде на видно място, защото чудесно обощава около хиляда въпроса, които се задават по темата постоянно.
Единствено бих добавила, че осигуровките на СОЛ не могат да бъдат за сметка (разход) на фирмата под никаква форма и че ако са надвнесени, подлежат на възстановяване от НАП.
Принципно е положението с данъка :)
Делфинче, той и да ги плати, как ще подходи НОИ към заверката на ОК, като види това попълнено приложение в ГДД?!
Ако ви направят ревизия ще ви начислят данъка и лихви.
Ако направят проверка на физическото лице - същото ще се случи, но може би ще е малко по-дълго.
Глоби ще има само за последните 1-2 години, когато сте пропуснали да подадете и декларациите по чл. 55.
В справката по чл. 74 какво сте обявявали?
Как решихте, че на KPMG е основната вина е направо отвъд мен...
Защо да взимат предвид само на основния?
Всъщност не съм 100% убедена, че рабодотателят е длъжен да разреши ПГО веднага след отпуска за отглеждане на дете.
А пък ако заплатата е увеличена през времето на отпуск, ПГО така или иначе ще се изплати с надбавка. (да, може да се спори тук, обаче гледам, че практиката на МТСП е такава...)
Ако е намалена е друг въпрос.
Хех, това колко е хитро, въобще не съм се сетила! Вече така ще правя!
При изгубена трудова книжка ги изпращам в ИТ, за да им издадат нова... обикновено ТК се намира след това :)
Във всеки един случай, в който издавам нова (без продължение) ми се разписват, че за пръв път постъпват на работа с всичките последствия от това за тях
Предполагам, че тези промени са във връзка с болничните повече, отколкото с пенсиите, но ме притеснява, че вече ще се декларира колко месеца е периода на изравняване и кой месец от периода е текущия. Не знам дали накрая няма да направят сбор на отработените дни и като установят, че са по-малко от нормативните да стане проблем за лицето след време.
Знам, че е малко гадаене какво може и не може, обаче имам такива хора и ми е притеснено.
Гледах го, но там примерите са все с нормативно признати равни на график. И понеже изрично се споменава за код при изработени всички часове по графика, затова започнах да се чудя какво трябва да е при недоработка - очевидно кодът ще е като за изработил всички часове, обаче дните как да попълня...
Прескача, иначе нямаше да се чудя :)
Чудя се и се мая какво ще и изравнявате на тази майка?
Аз ли не съм в час?

И аз така се чувствам всеки път покрай годишното изравняване...
Чуждестранните лица в България, които не подлежат на ЗЗО трябва да имат здравна застраховка (май така беше, проверете за всеки случай)
вие имате задължение да си самоначислите ддсто.
Аз пак ще побутна темата, ако има някой някакви разсъждения по въпроса :)
В края на месеца съм на семинар и ще ги попитам, да видим какво умно нещо ще ми кажат