Когато е при месечно изравняване, разлика няма. Ако има по-малко от норматив, пишете норматива, ако има извънреден труд - вписва се в съответното поле.
Чудесни сте, благодаря за грижата :)
Какво точно ви проверяват? Какви са мотивите да не бъде изплатен?
Не.
Ако имате медицинска необходимост да ползвате болничен - ползвайте. Ако не - защо ще го правите?
ИТто не ви е проблемът в случая, а съда.
Действайте по чл. 331, ако можете, ако не - действайте много умно :)
Изключително неприятна ситуация. За жалост нито вие, нито работодателя ви си е направил труда да изясни случая достатъчно навреме.
Единственият вариант, за който се сещам, за да ви изплатят болничния е да се върнете на работа, за да спрат да ви водят в самоотлъчка, поне за един ден. Или да измолите да променят този ден в м. май от самоотлъчка на неплатен отпуск и да си пуснете някакво заявление със задна дата. Не знам какви са ви отношенията и какво е било поведението ви през цялата тази драма, ако сте с добри отношения и реши да постъпи човешки, не виждам причина да не направи.
Здравейте,
побутвам темата, защото искам да си изясня нещо:
дългосрочно пребиваване по Закона за чужденците е всяко над 1 и до 5 години. По силата на ЗЗО, чужденец на който е издадена карта за "продължително пребиване" със срок 5 години, счита ли се, че има дългосрочно пребиваване или на самата карта трябва да е изрично написано "дългосрочно"?
Част от отговорът е по-горе, другата е в КТ - чл. 233а и нататък.
Не виждам къде ви е дал разрешение за платен отпуск, виждам, че такова ви е отказано в последното писмо. Реално неплатеният отпуск е прекъснат с болничните, така че това няма какво ви притеснява.

Колкото за всичко останало, не мога да налучквам какво мисли работодателя ви и какво е искал да направи. Говорите с него или с личен състав и изяснете статута си, но ви съветвам да го направите максимално бързо.
Малко набързо гледам нещата, но според мен след изтичането на болничния е трябвало да се явите на работа т.е. на 14/05. Отпускът не се подновява автоматично, а се изисква ново заявление за ползване и съответно ново разрешение. Не знам за кой месец са тези 21 р.д., но е възможно да са самоотлъчка, не неплатен отпуск.
И на мен първата асоциация ми беше с неплатените отпуски за учищи се, обаче в момента нямам възможност да проверявам по-обстойно
Ако СОЛът е на високия процент, е с 12 (поне от нещата, които аз изчетох)
Ако разсъдим от това, че лице, което се осигурява по ТД (примерно) и получава обезщетение за майчинство, може да започне дейност като СОЛ, стига това да не е в периода на издаваните болнични (т.е. от 135 дни нататък), може и да е практика на НОИ, когато става дума за болничен лист и упражняване на дейност по него време, да се отказва обезщетение? Нямам много практика с НОИ и не мога да съм много полезна, само си разсъждавам.
Смяната е максимално 12 часа, защото задължително има 12 часова почивка.
През август могат да го накарат да вземе повече, стига да бъде компенсиран през следващите месеци или да е бил на минус от предишните.
Извънредният труд по правило е забранен.
УП-3 помесечно не се ли издава само, ако лицето е работило на непълно работно време при няколко работодателя?
Извинявам се, но никой не обсъжда вариантите, когато работникът скрие от работодателя информация т.е. умишлено излъже или заблуди.
От друга страна, как точно го виждате, че ако се стигне до съд, работникът да спечели - не знам.
От трета страна, освен ако работодателят не изисква официална СБ от предишния, няма как да си набави необходимата информация.
Но при равни други условия т.е. всички играчи играят по правилата, работникът няма право на допълнителни дни, освен ако не му се полагат повече от сключения трудов договор.
(получената сума - нормативно признати разходи - осигуровките за периода за СОЛ-а) х 10 %
Значи подава Д55, а изпълнителят не му удържа осигуровки и данъци.

Като слушам съветите на НАП напоследък и започвам да се чудя нарочно ли го правят или наистина ги мързи да помислят.
Уф, да напиша Каквото каза Далила, ама айде де :) Още ми е морско :)