Като правиха промените в НКПД имаше указание, че трябва да се подаде уведомление, ако името се различава от предишното (ако кода се различава - не се подаваше). Съзнавам, че случая не е същия, но изхождам от там в съвета си.
За колко дни трудов стаж се признава един работен ден на 4 часа? :)
Според мен да, но нека и другите да си кажат тежката дума :)
Не съм много сигурна за казуса, но по принцип системата на НАП не прави разлика между ЕГНто на собственика и ЕИК на ЕТто.
4 дни работи и 2 почива?
Защото както сте го написали, нарушавате междудневната му почивка и го карате да работи 24 часа.

Иначе може да работи 240 часа, обаче трябва да го компенсирате в следващите месеци и да се равните накрая (или да излезе малко извънреден, който понякога е неизбежен)
Това с часовете е много смислена работа, почти никога не се сещам да сложа на моите документи
По принцип е редно да ви дадат информация за извънредния труд, като я поискате. В моите фишове излизат като бр. часове и сума.
Ако смятате, че ви ощетяват с възнаграждението, можете да се обърнете към Инспекция по труда, но това почти сигурно гарантира проблеми и за работодателя ви и вероятно за вас в някакъв момент.
Можете да изчислите дали имате - виждате колко работни дни по календар има в периода, смятате по 8 часа (ако сте на пълен работен ден) и сравнявате с вашите отработени часове.
Иначе най-лесното е да говорите с ТРЗто и с работодателя си.
Извънредните за един месец вероятно се компенсират в друг. Затова казвам, че се вижда всичко накрая на периода, а не в текущия месец. Къде можете да го видите не мога да ви дам отговор - в Д1 в края на периода се отбелязва ако има извънреден труд, но нямам представа вашето счетоводство как подава информацията към НАП
Извънредните часове намирам място в фиша за последния месец от периода за изравняването и в справката, която се изготвя отново тогава с нормативните и реално отработени часове
Не.
Изплащат му доходът, удържат му данъка и той си прави изравняване с ГДД
Ако има лицето - неговата. Ако няма - на фирмата.
Не можете да промените със задна дата.
Принципно аз искам на чужденците, които назначавам. Колко ми предоставят е друг въпрос :)
Ей сега ще хвърля боба и ще разбера :)
Всички знаем каква е базата :)
Отговорът е много конкретен, затова го цитирах.
Чета си новия брой на Труд и право.
Има въпрос как следва да се заплати ПГО на служителка, който се ползва веднага след майчинствата, при положение че заплатата е увеличена, докато е била в отпуск.
Любимото на вси нас МТСП отговаря: Следва да се изплати на база чл. 177 КТ с добавка на основание чл. 21, ал. 2 НСОРЗ
От сега ми става лошо като се замисля за тези бележки...
При дадената информация, не мога да кажа как се процедира в този случай.
Според мен може и да не се въвежда в този случай. Ако ще работят обаче уикенда и по празниците - ще бъде по-лесно, ако въведете. Пак трябва да има някакъв график обаче, защото и в ПВТР ще обозначите смените, но все пак трябва да се знае кое лице по коя работи.