Приема се, че е престой по вина на работодател т.е. плащане си възнаграждението.
Може, стига да сте преустановили дейността.
Дължат се осигуровки.
В проекта на постановлението бяха отбелязани на основание кои членове не бива да се прекратява. Изчакайте да го публикуват, дотогава само си прави догадки.
Тепърва ще излезе постановление на МС по този въпрос.
Няма как да разберете какво и как се случва, защото още не е разписано.
Хотели, транспорт, търговия на дребно, но не всички. Това е към момента проект. Какво ще е окончателно, не се знае
НАП искат да съберат някакви пари, за да намалят удара от забавеното получаване на корпоративния данък за 2019. Аз така го разбирам. ДДСто и срокът за осигуровките си е същият, което означава, че основните им постъпления остават... доколко ще бъдат платени навреме, е друг въпрос. Представям си, че съм момента фирмите се безпокоят повече за работниците и клиентите си, отколкото за данъците.
Хората са започнали да се държат, все едно извънредното положение е Дивия запад. Паркира се както се намери за добре, не се спира на пешеходни пътеки, минаване на червено - това го видях само за 15 мин вчера. По-сериозно, защото всичко, което правите сега, ще има отражение в бъдеще.
Законът за извънредното положение е написан, предложенията са дадени, обсъждат се на ниво правни комисии. Би трябвало промените да влязат във версията на закона, която ще бъде приета от НС. Това ми обясниха от пресцентъра на МФ.
Нищо не му удържат, СОЛ е :)
В моментае се пише закон за извънредното положение /тъпо звучи, не можах да го измисля по-добре/. Този закон трябва да мине през НС и оттам да се публикува в ДВ. След това ще има съобщение в страницата на НАП.
Би трябвало днес да бъде готов. Горанов щял да предложи срокът да се удължи до 30ти юни. Не мисля, че е толкова заради нас, колкото да се разсрочат дължимите данъци. Какво ще стане - не е ясно.
Увеличаването на срока е свързано със закъснение на данъчните постъпления. Съмнявам се, че ще го позволят.
Делфинче, осигуряват ги на тях - чл. 40, ал. 1, т. 4
Защото върху тях държавата осигурявана пенсионерите. Кога - когато имаш пенсионер - за възраст или по инвалидност и трябва да изравняваш в Т2.
Разписка се издава от лице, което е СОЛ. Може да не е свободна професия. Ако е - 306, ако не е - избирате си код от 307. Освен, ако не е авторски - тогава - 304
Ако лицето се осигурява на максимален ОД по ТД, разбира се, че не му се дължат вноски като СОЛ. Ако е на високия процент, следва да се подадат Д1, ако е на ниския - нищо. Коригирайте си данните, докато имате време.