Сега, какво точно ще получава, възнаграждение за управлението си (това е ДУ) или за положения личен труд (СОЛ)?
И в двата случая аз ги включвам във ведомостта (доколко е редно за СОЛът не съм сигурна, но не мога да се боря с програмата ми).
ДУ е с посочено възнаграждение, удържате си данък, подавате Д1 според зависи. Следите какво се случва с ТД, защото ако доходът падне под максималния, трябва да го осигурявате и при вас. Искате болнични, ако има по основното ТПО.
Двете справки са с различен метод на подаване.
Пробвайте друг браузър.
Наемете си счетоводител :)
Иначе реда е Агенция по вписванията (не мога да помогна там), вадене на ПИК от НАП - и оттам нататък използването му :)
Според мен можете да се регистрирате като свободна професия. Върви с осигуряване и годишна декларация, но е по-малко бумащина, отколкото фирма. Като приключите със снимките, пускане спиране на дейността докато ви потрябва пак. Всичко стана онлайн, дори не е нужно да се разхождате до НАП вече.
Трябва да излезе една книга за стресирани данъкоплатци - развенчаване на митове и легенди :)
На какъв процент се осигурявате?
Ако фирмата е решила да работи без печат какво ще искат тез красавци? :)
Предполагам, че иска да отиде на борсата, но това е нейн проблем. Ако това се е развило преди месец, значи все още има мегдан да ви съди и няма да се учудя, ако се случи. Вариант е да си говорите със счетоводството и адвокат и се обмислите добре какво правите, за да не ви излезе цялата ситуация съвсем през носа.
Хубавото е, че не ви съди за незаконно уволнение.
Обезщетението й се дължи.  Доколко е справедливо законът да ни задължава да го плащаме е друг въпрос. Не виждам какво недоволствате - като работодател би трябвало да сте наясно с обстоятелствата около работниците си и какво кога се дължи.Колкото до доброто и наказанието - сериозно ли сте вярвали на обещания?!
Дамата е забременяла? :)
Прочетете внимателно как се попълват таблиците.
Осигуровките за 2000 лв. трябва да вървят с доход.
Доходът за годината се разделя на всичките месеци, през които е извършвана дейността.
За жалост, попадате в графата осигурена на друго основание.
Мисля, че даже няма да стоят надвнесени. Обвързват се с Д1, не с Д6 (имам такъв случай и бях пределно изненадана, ама туй то). Изчислявате си колко са надвнесени и си пускате искане за възстановяване. Ще ви извикат за подробности :)
Ако е на високия процент няма да има корекция.
Каква е драмата с прекъсването от 1-2-3 дни, така и не разбрах...
Авансовият доход е свободно избираема дисциплина (почти). Окончателният обаче зависи от доходите на лицето през годината. Различни неща са, може би това ви обръква.
Чл. 152. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) Работникът или служителят има право на непрекъсната междудневна почивка, която не може да бъде по-малко от 12 часа.

Чл. 153.2) (Изм. - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г., изм. - ДВ, бр. 52 от 2004 г., в сила от 01.08.2004 г.) При сумирано изчисляване на работното време непрекъснатата седмична почивка е не по-малко от 36 часа.


Правите графикът така, че да спазите почивките

Защо ми разваляш сега минутката за размисъл!