Не, имах предвид на отделен лист за всеки човек.
В този случай аз бих правила индивидуални графици за всяко лице - не знам колко ви е удобно и колко хора са. И задължително бих ги връчвала срещу подпис. От друга страна, да нямаш стабилност кога ще работиш, почиваш и кога ще те привикат, не е най-приятно на света. Не знам от кого зависи, но бих променила тази практика.
Преди време имаше едно дълго и красиво писмо от МТСП, че нощните часове, превърнати в дневни, не формират извънреден труд :)
При СИРВ работните часове за месеца може да са по-малко или повече от норматива. Освен, ако не работите на едномесечно изравняване, това че имате повече часове не означава извънреден труд, нещо повече - ако по график сте били на работа, а не сте отишли съвсем точно трябва да се водите в самоотлъчка. Дали ще ви наложат дисциплинарно наказание - никой от нас не може да ви каже.
Тази седмица не ми е седмица, трудно мисля и схващам още по-трудно :)
Цитат
Отпуските се ползват в работни дни, а не по часове.

При положение, че работния ден е 2 часа, ясно, че няма да дойдеш целия на работа, но това не променя факта, че си е 2 часа
Благодаря, Ели
 Някой друг мнение по въпроса? :)
Ха така, ей това най го подкрепям :)

То съвсем реално отпуските се определят пропорционално на зачетеният за периода ТРУДОВ стаж и от там реално произтича и още едно тълкуване, че т.к. по вторият ТД не се отчита такъв, то следва и да не се начислява или обезщетява отпуск, но пак опираме до тълкувателният характер на трудовото ни (а и не само) законодателство.
Прочетете в указанията под уведомлението
За увеличаване на възнаграждението аз пиша заповеди по принцип - по-лесно е и шанса да се обърка нещо е малък. Досега не съм имала коментар по въпроса
Тези дни в одита се разрази един бурен спор по въпроса и понеже там колкото и да е полезно и забавно, почти никога не съм сигурна дали хората си спорят за принципа, да се заяждат или с реални аргументи, повдигам въпроса тук :)

Постановката е следната: Имам лице на ТД по чл. 111 на 2-часа всеки ден, 5 дни в седмицата.

В ТД съм заложила 5 р.д. ПГО за годината, които според мен са по два часа. В одита едната част твърдят, че са 5х8 часа дните и заплащането трябва да бъде като за 40 часа, а не като за 10 ч. Изхождат, че по пълен работен ден имаш 20 р.д. отпуск т.е. 160 ч., а при 2 часов работен ден имаш четири пъти по-малко дни, които трябва да се равняват на 40 ч... имат и други аргументи, обаче не можах да проследя и запомня всичко.

Та въпроса ми е, когато имаме този тип договор, а и какъвто и да било друг на 2 ч., ПГО е 5 р.д. и обезщетението по чл. 224/1 си се изчислява пропорционално на отработения стаж, приравнен към 8 ч., нали така? Т.е. ако лицето е работило 4 м. х 2 ч., това си е 1 м. пълен стаж и му се полага 1,6 дни ПГО обезщетение при напускане.
Изхождам и от следния аргумент - лицето е на СИРВ. Ако в ПФ попълня 5 р.д. отпуск по 8 часа, а работните дни по 2 часа, ще му излезе такъв извънреден труд, че свят ще ми се извие. Винаги съм смятала, че ПГО е в работни дни, по календар и съгласно часовете по ТД.

Кажете и вие какво мислите...
В интерес на истината би трябвало да излизат и двете неща:
Работникът ще постъпи на работа...
и
Работникът постъпи...
Едното обозначава задължителен реквизит по КТ, а другото играе ролята на акт за встъпване в длъжност. Последното при мен е отделен документ, защото ми е по-лесно по този начин, но на много договори обикновено е най-отдолу.
Нарушението, което се сещам да сте направили е, че заличаването става до 3 дни след датата, на която работникът е трябвало да постъпи на работа. Но пак е тъпа ситуацията и ненужно заяждане от страна на инспектора. Явно е нямало за какво друго да се хване, а пък всички знаем, че те не могат да не напишат предписания при проверка.
Основната информация, която даваме с попълването на ОКД5 е дали лицето упражнява или не дейност в дадена фирма, чийто собственик или съдружник е. Осигуряването е само производно на това обстоятелство.

Да де и аз това си мислих, но ето вече втори отделен случай със същата информация :)
Имаше подобно дискусия и на колежката са дали информация, че от нова година не се попълва ОКд-5 за втора фирма - оттам и прекратяванията може би са на същия принцип. Не съм имала такъв случай и не съм проверявала по-подробно.
Подал ли е ОКд-5 за дейност във фирма Б?
Значи 20ти август. Ако сте се разделили по чл. 331, до един месец от датата на прекратяване.
Аз си отбелязвам в ПФ, че отработените часове са по-малко, отбелязвам и в изравнителната справка и си заплащам цял месец.
Не е кой знае какъв съвет...
Иначе отивате в ИТ с договора и пишат предписание за регистрация и ви пишат по всяка вероятност и глоба...
Ако е възможно, преподпишете договора с нова дата и го регистрирайте.
Всичко останало е свързано с глоби.
Дори и ИТ да даде разрешение, не значи че уволнението няма да падне в съда.