Нормално е да съдим за света чрез собствения си опит, но това рядно е действителността и за останалите :)
Мой съвет е да не подхождате към дисциплинарно уволнение към момента, освен ако нямате някакъв безкрайно печен адвокат :)
Честно казано първата ми мисъл беше, че служителката вероятно направила точно това, което ти пишеш.
Напоследък съм особено чувствителна към хора, които злоупотребяват с възможностите и задълженията си...
Ако си човек е редно да и се обадиш.Когато детето ми беше на 1 годинка,последното за което мислих е кога ми изтичат 410 дни.
Ако не си човек а само роб на работодателя си можеш и да си мълчиш  :agree:
Много много моля без такива квалификации.
Никой не знае реалната ситуация, за да си вади каквито и да било заключения кой какъв е в нея.
:)
Не се опитвам да се заяждам. Просто показвам гледни точки, които не са непременно еднакви и отбелязвам, че всеки си има право на решение как да си върши работа и защо да прави някакви неща.

Усмихнат ден от мен :)
Елена, не виждам необходимост от изказвания от сорта какви майки сте... Абсолютно непредизвикано е.

Даваш някакво мнение, за задължения на работодателя, които аз не знам той да има... затова е нормално да попитам какви са ти основанията да го твърдиш. Моралната страна на въпроса не се обсъжда, тя е право и решение на всеки отделно.
Защо пък това?
В случая ако нарочно не и напомнят, майката може да подаде оплакване и работодателят ще го отнесе.
Когато й изтече отпуска по майчинство, служителката трябва да ползва друг отпуск или да се върне на работа. Ако без причина не се върне на работа се води в самоотлъчка. В НОИ не се променя никакво обстоятелство, за да подавате декларация там.
Доколко цялата ситуация е морална и редна, си решавате вие и ръководството.
Честна дума, що за идиотщина е това?! За 40 лв. да рискувате глоби за 15 хиляди, да не говорим за изключително некоректното отношение към работника, колкото и да става или не. С такъв работодател бих документирала всички подобни ситуации - чрез мейли или писма до него, с подпис че го е получил. След това не бих го мислила.
Това със задължително използваните отпуски в справката за труда ме срази. Мога да им дам поне 10 примера как цялата година може да няма един използван ден отпуск във фирмата...
Тази година има особено идиотски връзки и изисквания в някои от отчетите...
Няма причина да чакате едното, за да направите другото.
Просто имате срок и за двете неща до 25ти април :)
Същото и при мен, даже питах из форума по въпроса, че си мислех, че аз нещо съм неразбрала.
В т. 13 трябва да отбележите код на продължаване 1
Това от къде го измислихте?

Хонорарите се водят извън трудови правоотношения!Не може с една фирма да имаш трудови и извън трудови правоотношения.Извършено то извън работно време  се води като допълнително трудово възнаграждение извън основната работна заплата според мен така трябва да им ие изплатено- като допълнително трудово възнаграждение!
Според мен сумата се разделя на месеците, за които е осъществена работата. В противен случай би трябвало да се подаде Д1, която няма да отговаря на истината.
Безспорно с 2 записа е по-прегледно, затова казах че само ми се върти нещо, а не как трябва да се направи :)
Подайте молба за напускане по взаимно съгласие, на основание чл. 325, ал. 1, т. 1 КТ, считано от датата, от която искате вече да не сте на работа. Вижте работодателя какво ще ви отговори и тогава мислете за предизвестия.
Върти ми се нещо из главата, че някъде по инструкциите на Д1 съм чела, че се подава средното РВ, закръглено нагоре - прочетете за всеки случай.
Това ми беше единственото притеснение, затова и Д6 ми е за 12ти месец :) Благодаря и хубав ден :)