Упс, моя грешка по отношение на документа, живея си аз с чл. 7, ал. 2 ЗСч :)
Мисля, че ЗДДС изисква данъчно задължено лице, а не регистрирано по ДДС лице.
Поне регистрация по чл. 97а би трябвало да имате
(според мен, проверете си нещата, че ДДСто не ми е супер ясно)
Значи би трябвало да си издаде квитанция и да не начислява ДДС.
Обаче ... някой по-опитен от мен да се изкаже, че ДДСто ми е малко далечно...
и пак обаче - следете му доходите, независимо по кой член е регистриран, да не надхвърли 50 хиляди лева...
За целите на ЗДДС - трябва да издаде. За целите на ЗДДФЛ мисля че може да бъде кръстено и квитанция :) Но какво ви бърка ЗДДФЛ, като имате ЗДДС :)

ПС - по кой чл. е регистриран по ДДС?
В НОИ ми казаха, че лихви не гледат. Теоретично, ако подадем заявление за погасяване на лихви и ЗО - главници и лихви, би трябвало да може да се плати ОВ главница и да се зачете стажът за конкретната година.
И аз съм на това мнение.
На самият документ не пиши ли протокол/фактура?
Аз лично никога не бих направила друго освен чл. 71 и чл. 331, когато става дума за майки и борси (че и не само за тях).
Никога не знаеш човекът какво ще му хрумне да направи, каквото и да говори в момента.
Първото по принцип. Нетното е на друг принцип :)
Това е като с приложение 4 от Декларация по чл. 92. Изчакаха да стане март и пуснаха указание, което беше толкова неясно, че завършваше с това, че служителите трябва да са милостиви към сгрешилите :))
Лошото е, че има и хора, които са си правили сметката за тези пари и са очаквали да ги получат (особено хората, които реално и действително получава МРЗ, каквито за жалост има много в страната)
Двете вече не са обвързани
Да не говорим, че пак остават заявление-декларациите :)
Отчитат дейност, не може да им се отрече, дори не мога да си представя колко пари са отишли по този проект (мисля, че беше финансиран от европейските фондове). Концепцията за "намаляване на административната тежест" явно е различна за нас и тях.
Управленската дейност по принцип я включват в полагането на личен труд като СОЛ.
Е, не е противоречиво, аз се чувствам много улеснена, че няма да нося допълнителна хартия в НОИ и че няма да снимам болничния, като ми го донесат! :)
Шегата настрана, НОИ си изтупват ръцете с тази глупост и толкова. Поне ако има грешка в болничния, няма да се занимаваме да го изпращаме обратно по работника, той да ходи до лекаря, той да коригира и т.н.
Пренасяте таблица 1. ОД в някой месеци може да се различава. Окончателен размер за мен е довнасянето, ако има такова.
Цялата изравнителна вноска се вписва, няма как да се раздели по месеци. Водите се от ГДД на лицето, таблица 1
Решете кога ще работи собственичката и когато наетото лице, разпределете часовете по дни и не забравайте 36 часовата почивка.
Не мога да ви кажа в този случай какво се прави, защото не знам на какъв период изравнявате.
Общото правило е, че когато нямате изработени часове над нормативно признатите за периода на изравяване, няма извънреден труд.
В общия случай почивката за хранене не влиза в работното време, освен ако не непрекъснат процес
По така зададените данни, няма как да има нощен. Иначе ако се формира в следствие приравняването, аз го пиша като такъв и го декларирам. Имаше едно дълго писмо от МТСП, на което смисъла беше, че не е извънреден труд, не лично аз не смея да се разчитам на него при проверка
Инсталирайте най-новата джава. После отворете наново браузъра, с който работите. Следвате инструкциите на каквото се появи на екрана. Поне при мен се получи.