По 71 в срока на изпитване предизвестие не се дължи (в случая от работодателя), независимо от предизвестието на работника.
В кой член на ЗСч бяха реквизитите на фактурата и какви бяха те? :)
Е все едни банкови разходи няма ли? :)
Може, разбира се, при нас понякога се случва с месеци назад (например ДС през март за нова заплата от януари).
Теоретично, прекратяването води след себе си и и други неща, например плащане на неползвани отпуски. Та, може би, теоретично, с ДС е по-добре?
Може би логиката на справката е, че търси един запис за един работник в една и съща фирма. Не знам дали е правилно, но пробвайте да сумирате дохода и осигуровките от двата договора. Би трябвало резултатът да е същия, както при подаване на два различни записа (ако приемаше).
Не разбрах - вече сте подали стравката, или гледате файла, преди да сте го подали?
Абв-то редовно ми прави проблеми (и не само на мен) - или не получавам мейли от там, или не мога да пращам натам (от други сървъри - gmail, yahoo). Абв-то е някакво недоразумение, което винаги съветвам да се избягва.
Чл. 228. (1) Брутното трудово възнаграждение за определяне на обезщетенията по този раздел е полученото от работника или служителя брутно трудово възнаграждение за месеца, предхождащ месеца, в който е възникнало основанието за съответното обезщетение, или последното получено от работника или служителя месечно брутно трудово възнаграждение, доколкото друго не е предвидено.

Значи 01.2020. Освен ако прекратяването не е "считано от 01.03.", като в този случай събитието ще бъде през март, а базата февруари.
Не би трябвало да е така. Да няма грешка в адреса?

ПП Поща - наземна или е-мейл? Ако е второто - да не би да сте на абв.бг?
Също, ако е е-мейл, искат да е подписан самия е-мейл, а не прикачения файл, например подписан пдф.
Те си имат график и ходят на проверки. Горе-долу през десет години. Иначе, всички бюджетни трябва да имат помещение-архив, правилник, номенклатура, приложения.
Понеже наскоро правихме документация, искана от архивите - погледнете Закона за архива и Наредбата за реда за организирането, обработването, експертизата, съхраняването и използването на документите в учрежденските архиви на държавните и общинските институции и приложенията към нея.

И аз имам такива документи, че и по-стари, но не унищожавам, докато не почнат да ми пречат.
За съжаление, удължаването на срока не решава основните проблеми на повечето бизнеси, които създава наредбата, и този "пробив" беше пукане на патрони. Но все е нещо за момента.
Тъй де, пишете го експерт комуникации, а в ДлХ му пишете и задължения за маркетинг. Или обратното, според кои задължения са водещи :)
И според мен, ако счетоводният софтуер с база данни, който следи наличности и всичко останало е в търговския обект (сервиза), в който се получават приходи в брой трябва да е СУПТО и да е вързан с КА. Ако е някъде "другаде" (в офиса, който е различен от ТО) може да е не-СУПТО, може да пускате КБ от КА и да фактурирате с програма, която няма качествата на СУПТО (не записва данни за клиенти, продажби, цени и т.н., а само отпечатва попълнена бланка на фактура).
При диагонално търсене:

КТ Чл. 228.
...
(3) Обезщетенията по този раздел, дължими при прекратяване на трудовото правоотношение, се изплащат не по-късно от последния ден на месеца, следващ месеца, през който правоотношението е прекратено, освен ако в колективния трудов договор е договорен друг срок. След изтичане на този срок работодателят дължи обезщетението заедно със законната лихва.

Само че, 222 (1) не е дължимо (автоматично) при прекратяване на трудовото правоотношение. Може би аналогично - не по-късно от последния ден на месеца, следващ месеца, през който обезщетението е заявено?

Аз, при възможност, бих го изчистил възможно най-скоро, че се забравя :)
Не съм запознат с недвижимостите, може да е законно, но ми се струва не много логично дейността да се счита само за дните на подписване на договори, съответно и осигуряването. Нали, все пак преди подписването на договори се търсят клиенти, имоти, това не става в един ден?!?

Банкова сметка ще трябва в зависимост дали попадате или не в обхвата на Закона за ограничаване на плащания в брой.
Оборотът всякак трябва да се следи, може и с една сделка да се стигне.
От цитата по-горе: "...не по-късно от 5 години преди възрастта им по чл. 68, ал. 1 от КСО..." го разбирам като забрана в последните пет години. Но не съм смятал за родените 1961-63 дали са в тези пет години.