Хм, аз останах с впечатление, че грешката е при попълване на платежното, а не в банката? Банката как да разбере, че това ЕГН не е на това име?
... може и да е 50 години?
Хм... нямам такъв спомен.
Пък и числото 75 не се среща в КТ и КСО в смисъла на горното :)
Да, остават за ползване по-нататък.
В заповедта за прекратяване - не знам, може да се пишат или да не се пишат, но те си остават неползвани, което ще се види в справката (ако правите такава) при следващия отпуск. При нас не се пишат в заповедта (даже и не пишем заповед за прекратяване, когато има болничен) . Въпрос на организация.
КТ Чл. 175. (1) Когато през време на ползуването на платения годишен отпуск на работника или служителя бъде разрешен друг вид платен или неплатен отпуск, ползуването на платения годишен отпуск се прекъсва по негово искане и остатъкът се ползува допълнително по съгласие между него и работодателя.

Аз го разбирам, че след болничния ползването на остатъка на отпуска не става автоматично, а с нова молба/заявление.
Без да съм се зачитал много, струва ми се, че това е чисто плащане от сметка в сметка... въпреки ония неща в наредбата за касовите апарати и касовите бележки. Но нека знаещите кажат.
Ами, защото е сключен за една година и се плаща за всеки месец до 20 число на следващия.

Ммм, при така написаното - надявам се можете да аргументирате избора на ГД, вместо на ТД... в случай на нужда де? :)
Идеята е принципно добра, само не знам каква бъркотия ще става с обществените поръчки, ако спечелилия участник декларира, че е чист, а се окаже че има задължения...
Да разбирам, че справката в края на краищата я искат от НАП ли? Тяхната (на НАП) справка за регистрираните ТД не върши ли работа?
Ако някой и пропуснал в ДВ - обръщам внимание на колегите от бюджета, че РМС 788/2014 г. е отменено и има ново РМС 593/20.07.2016 г., с което сумата на плащанията, за които се уведомява НАП и Агенция Митници се намалява от 100000 на 30000 лв, като по този начин се засягат и по-малки разпоредители.
Трябва да се правят регистрации в кратки срокове и т.н.

http://www.minfin.bg/bg/page/1084
Няколко години вече го приема (примерно 02288 вместо 02388, по спомен за съдържанието на т.16, дано не бъркам).
Аз ако съм ще посоча 22 работни и отработени.
Какъв е този административен отпуск, по кой член на КТ?
Пък и може ли отпуск в празничен и неприсъствен ден?
Ако не са много не става ли с ръчна корекция във файла? Ама не знам ще приеме ли и единия и другия брой дни едновременно?

Всъщност, не знам някой следи ли такива частни случаи.
Моята карта е българска, към българската ми сметка в лева, но мога да плащам в интернет и в чужбина, като банките си правят преизчисление. Но предполагам ако имате доларова сметка и карта към нея няма да има преизчисляване?
По време на предизвестието може да работи, може да е в платен или неплатен отпуск, може да ползва болничен и т.н. - както през другото време. Ако остане (пропорционално) неизползван отпуск за времето да 02.09. ще му го изплатите като обезщетение.
Това е вариант, но е възможно да пропуснете нещо... зависи от дейността де. Освен ОВ няма ли и други документи за взимане?
Като ще е тъй, предлагам облекчение на работата занапред, като не става за назад - НАП, НОИ, НСИ или който и да е държавен огран да направят една унифицирана и всеобхващаща програма за заплати и да им пращаме ежемесечно копие на ведомостта. НАП да си гледат данъците, НОИ болничните, НСИ отпуските и т.н. :)

Интересно, защо ЗЗД не се прилага при други неуредени в КТ случаи...