Доколкото знам за годините преди 1997 трябва само едно УП2 за три последователни години, независимо от коя фирма.
От една страна би могло командировката да е с обща заповед за всички, особено ако изпълняваната работа е еднаква. От друга страна "от ОПАК казват, че трябва да си пишем 30 бланки" - има ли вероятност, ако не напишете 30 бланки да не ви признаят разход или да направят някакви други проблеми? 30 бланки не са чак толкова много (а и могат командированети сами да си ги напишат, само да добавите номерата), преценете си риска.
И си вземете ПИК от НОИ да си проверите осигуровките, внасяни ли са, на каква заплата и т.н.
Намерете СТМ, че иначе излиза скъпо. Май можеше и някакво вътрешно звено да се направи (проверете), но не е лесно.
Евентуален проблем. Вие как разбирате документално, че човекът е пътувал и е свършил работата?
Не мога да отговоря на въпроса, и може да не съм прав, но малко ме смущава "дарение на хранителни продукти от частни лица". Трябва добре да се подсигурите за безопасността на храните, че не дай Боже някой да се натрови...
Доколкото няма нормативно утвърдена бланка може да си пишете каквото ви е необходимо, съответно преведете, стига да е вярно преведено. Може даже да не е "бланка" а "нормална" заповед, отпечатана на лист А4 :)
А защо програмата да изчисли 19, а не 20 работни дни?
Ако трябва да станат 19 отработени - както казва marpan_64 - платен, неплатен или самоотлъчка за неотработения 10 май (ако не е работил де).
Няма проблем да ползва и целия си отпуск, ако му се разреши де :)
До 07.2007 се признаваше целия трудов стаж. Щом е постъпил 2005 г. би трябвало при постъпването да му е признат целия предишен стаж. Щом все още работи при вас към него добавяте и стажа от 2005 до сега. Грубо казано, признава му се целия трудов стаж въобще.

Това, че във вашето предприятие си е сменил длъжността няма значение - начисляването не почва от нула за новата длъжност.

Не можах да разбера това за самоосигуряването, както и по-късната дата на назначаване на ТД. Да не би от 13.07.2005 г до 30.09.2006 лицето да не е било на ТД при вас?
А защо увеличавате заплати, след като нямате бюджет?!?
Бе, да си призная и аз се чудих какъв е тоя адрес по чл.8. Ал. 1 казва коя е компетентната ТД за съответните лица, а "лицата по ал. 1, т. 2" не ми изглеждат да са неперсонифицираните дружества и осигурителните каси, ами ТД. Объркан човек... :)
Не знам каква е работата, но може да се намери някаква логика или необходимост да не се носят парични средства и мобилни телефони на работното място. Магазин?
Доколкото плащането е за "придобит трудов стаж и професионален опит" излиза, че трябва да се признае отработеното време и на другото място.
Аз разбрах въпроса така: ако на един "редовен" работник процентът за клас се вдига на 1 април всяка година, то след като през изтеклата една година има месец един без стаж, ще трябва да навакса този месец и сега процентът трябва да скочи на 1 май, примерно. За да се набере една година стаж са му трябвали 13 календарни месеца.
Изчакай и знаещите да потвърдят, но май беше това: http://nap.bg/document?id=4425
Знаех си, че питащият е от училище, още като видях темата :)
Дните на командировка са дни на работа, но на друго място; освен командировъчните пари се плаща и заплата. Не може едновременно човек да е в командировка и в отпуск, едновременно да получава заплата и възнаграждение за отпуск.
Този персонал ваш ли е? Имате ли ТД с хората? Вие ли им плащате заплатите под формата на заплати?
Ами да прехвърлите от едната в другата сметка?
Пък и грешно получените пари - какво стана с тях в тази сметка? :)
Не съм сигурен дали разбрах всичко, но аз бих признал целия трудов стаж до 01.07.2007 г. (например 26 години), а от тогава насам - само сходния.

От изброените длъжности "учител", "ученически администратор", "редактор", "експерт по реклама", "началник склад" и "управител на автосервиз" не виждам някоя, която да е сходна с педагогически съветник".

Тоест от назначаването му през 2010 г. бих признал 26 г. (от примера), следващата година 26+1 (за 1 година стаж като педагогически съветник), следващата 26+2 и т.н.