Хм, одиторите не трябва ли да знаят отговора на този въпрос и да ви посъветват?
Общо взето при СИРВ трябва да имате същия брой часове, както при нормално работно време на 8 часа. Например 124 д. х 8 ч. = 82 д. х 12 ч. + още 8 часа, ако съм ги сметнал вярно.
Мисля, че ако предварително се знаят дните няма пречка да е един ТД. И предполагам може да не е от-до, а изброени отделни дни.
Само не ми е ясно (ама не съм и чел де :) ) каква заплата определяме в ТД, ако договорът е, примерно, за работа в неделите и броят на неделите е различен в отделните месеци? Месечна, дневна?
Тъй де, един работодател може да си направи някакви приблизителни сметки, но няма как да знае със сигурност дали някой е придобил или не право на пенсия... освен ако не разполага с инфо за целия му трудов живот, например, ако работникът е работил от-до във фирмата :)
177 и 228 са за други неща. Много хубаво би било да се плащаме бонуси без данъци и осигуровки, но няма да е в този живот :)
Не съм запознат, но дали няма разлика във времето между осъждането и задържането? Може би трябва да се търси документ от затвора, че лицето е вече задържано, понеже в КТ пише "...бъде задържан за изпълнение на присъда", а не "осъден".
Всички трудови плащания влизат в брутната заплата, наред с основната, стажа и т.н. Понякога, в зависимост от периода, за който се отнася бонуса, може да потрябва да се разпредели в няколко Д1.
Ако в новото ДС има клауза за изпитване за новата длъжност - има изпитване. Ако няма, клаузата за изпитване за предишната длъжност не би трябвало да важи, понеже е за нея (предишната длъжност). Тоест в момента няма изпитване. Според мен.
А в парламента дали половината не са адвокати и юристи, че седнали да питат кой? Ами техните хора.
Зърнопроизводител не ви ли прилича на търговец на едро?
Би трябвало да се приемат документи по е-мейла, но не знам дали самият е-мейл трябва да е подписан с КЕП или само изпратения файл. НАП искат да е подписан е-мейлът, а не документа.
Най-лошото е, че и на работодателите (за тези, които имат работодатели) не им дреме, понеже много голяма част от тяхната работа прехвърлят на счетоводителите. Ей на последното - не е работа на счетоводителите да пишат планове за обучение, но не се виждат разтревожени работодатели, които ще имат да плащат глоби.
Другото, което ми прави впечатление:  „на годишна база” . Какво имат предвид законотворците? Че всяка година ще пращаме писма ли?
Да, даже си е написан и срок - до 15.02. на всяка година.

Любопитно ми е как изглежда пощенската кутия на ДАНС тия дни, дори и само 10% от "лицата" да са изпратили по един плик :)
Чл. 67. (1) Лицата по чл. 4 от ЗМИП изготвят на годишна база план за въвеждащо и продължаващо обучение на служителите си за запознаването им...
За посочения период УП-та не се издават, освен ако НОИ не поискат. Спестете си го.

За ТК - в наредбата пише, че "трудовият стаж се изчислява в дни, месеци и години", за часове не се споменава. Погледнете чл. 9 за да се ориентирате, или изчакайте знаещите колеги да кажат конкретно :)
Не знам конкретния отговор, но "създаване на оригинални текстове" не е ли просто "писателстване", така да го кажа, независимо за сайтове ли, за вестници ли, за книги ли...?
Документите се одобряват със заповед, а дали да има гриф ми се струва, че е въпрос на вътрешни правила.
Принципно, изпитването е за дадена длъжност, но тъй като в ДС не се казва нищо за изпитване на новата длъжност, логично е да приемем, че няма изпитване. По старата длъжност също вече няма изпитване и е логично да си помислим, че вече сте на окончателен договор без изпитвания. Но кой знае какво мисли работодателят...
Отнася се. само че справката за трудовитеправоотношения ще подаваме догодина за 2019 г.
Мдаа, поздрави за бързата реакция за модула! :)
Само си мисля следното - ако този модул не е СУПТО, то и една екселска таблица не би трябвало да е СУПТО, понеже функционалността на модула е същата, даже по-голяма от проста разграфена таблица. Или греша?