Бих помислил какво става с общия ДМА, ако фурната, например, изгори и трябва да се смени.
Ами значи заличавате ТД и толкова.
На мои запитвания по мейла съм получавам отговори пак по мейла, сравнително бързо, след няколко дни.
Да вмъкна - прието ли е от работодателя предложението за напускане по взаимно съгласие?
В договора не би ли трябвало да има дата/срок на постъпване? Ако има и ако лицето не е постъпило в този срок изглежда, че ТД е за заличаване?
За какво се молите?

Уважаема/и ....
Във връзка с установени различия мужду документирането и реално извършени доставки на .... Ви информирам, че установените различия са в следствие на техническа грешка на ... поради .... , за което поднасям своите извинения.

Прилагам следните документи ...
Установените грешки предлагам да бъдат изправени чрез ...

С уважение....


Е, добре де, имало проблеми с компютърната техника, не са обърнали внимание, че за едните бележки датата не е била точната, после са я поправили.
Не може за всичко да има бланка  :) Напишете в свободен текст с малко технически данни (параметри, бройки, цени)  каква е грешката, може би и защо се е случила и т.н.
Според мен му се полага за всичките 8 часа при вас, щом на основния е в отпуск.
Щом не можете да почнете да работите, такъв ТД, дори и да е подписан, правата и задълженията по него няма да са възникнали въобще. Теоретично, трябва да отработите поне 1 ден, но това вече ще породи основателни подозрения и евентуални проблеми за фирмата, както е написала ХХХХХ по-горе.

По това "Ако ме назначи и просто се водя на работа, без болничен има ли риск за него?" - винаги има риск, зависи от обстоятелствата, отношенията във фирмата, съседите и т.н.
Ако решите да е ТД, то "някаквото" заплащане трябва да е съобразено с поне минималната часова ставка.
Аз, все пак, бих избрал ГД. Мястото на изпълнение не може да се избегне (а и в повечето случаи на ГД все има някакво място на изпълнение), но можете да избегнете конкретно време, и да посочите по-широк диапазон или друг признак, при който изпълнителят да извърши услугата.
Още веднъж да обърна внимание, че ако няма заплащане няма как да сключите ТД, поради това, че не може да има ТД без възнаграждение.
Напишете си един ГД за времето на работата, после го сложете в кръглата папка :) Само в последствие някои да не попита кой изора, като нямате тракторист...
Ми то си е написано: "работодателят по своя преценка има право ежемесечно да изплаща допълнително възнаграждение за индивидуално участие в трудовия процес в размер до 1792.36 лева", само дето теоретично тази преценка трябва да е регулирана във вътрешните правила.

Та, сигурна ви е основната заплата 933 и процента за стаж, ако имате, останалото е несигурно и може и да не го получавате изцяло или редовно.
Застраховките са си застраховки, въпросът е дали е или не е нарушил трудовата дисциплина и дали злополуката е трудова или не е.
Аха... граждански договор на нулева стойност... интересно. Може и да може.
Щом е безплатно, очевидно няма как да е ТД.
"като услугата ще се извърши безвъзмездно" - това какво означава?
Е, 520 хил. вероятно ще предизвика повече интерес от 52 хил.
В Д6 сте подали 103.97 лв, а НАП го изчисляват от (трите отхвърлени) Д1 на 103.98. Трябва да подадете нова редовна Д6 с тяхното число 103.98, зедно с трите отхвърлени Д1.