Би трябвало да са в декември, съответно в 2022 г.
Какво казват от поддръжката на програмата?
Друго се чудя - защо държавата не направи една унифицирана величествена, грандиозна и всеобхващаща ТРЗ-програма и всички да работят с нея и всеки месец да пращаме всичко. Ще спестим декларации, уведомления, справки, служебни бележки, УП-та, та и статистическите тримесечни и годишни форми... :( :( :(

Според ЕЖК тези необлагаеми доходи щели да се ползват за разните нови обекчения и помощи, подобно на стотинките за бензина, та затова ги събират... ама верно ли е, не е ли верно - кой да ти каже.
...Веднъж платих данък върху тези пари...
Платили сте за купения имот, не за получените пари.
Странно изчисление на МС.
В тази връзка - при актуална месечна МРЗ 780 лв, почасовата минимална заплата е 4.72 лв - как се определя тази сума? Щото при 21 работни дни месечно, примерно, часовата е равна на 780/21/8 = 4.64 лв? Любопитствам просто.

ПП Търсейки да чета видях, че имало една 30-годишна Наредба за договаряне на работната заплата, която дори и да съм я знаел, отдавна съм я забравил :)
Нито в ТД нито в Ув62 се пише, че се/ще се работи на СИРВ (е, в ТД не пречи да се спомене, но не е задължително). СИРВ се въвежда от работодателя със заповед, днес може да има, другата седмица да се отмени, образно казано. График трябва да има, и е добре да се спазва, особено в момента на евентуална проверка. Това, че момичетата имат свободата да се разбират е добре, но трябва да се разбират по-дългосрочно (теоретично за периода на сумиране) и да го спазват, че иначе е рисково.
Ако СИРВ се прави за период 1 месец Д1/Д6 са нормални.


Хм, договорите са сключени с директора в качеството му на представляващ фирмата, все едно, че договорите са сключени с фирмата, тъй че при смяната му не се сключват нови. То и това остана!
Здравейте, къде мога да прочета за максимално допустимия размер на квартирни на командировано лице в страната, в Наредбата виждам сумите само за чужбина?
Има различни наредби - за командировки в страната, за командировки в чужбина.., вие коя гледате?
Бих заличил и подал редовни, че не е ясно какво ще се коригира в твоя случай.
А работата, посредничеството извършено ли е?
Ааа, догодина в справката по 73 и ще си плати данъците :)
Някакъв извънреден приход или приход от дарение, ако е регламентиран документално?
Предполагам, че има следи откъде идват парите и защо.
Стана ми интересно, та направих малко диагонално разследване.

Първоначалния ЗДДФЛ 95/2006
„Чл. 9 ал. 2 ... издават документ, съдържаш реквизитите по чл. 7 ал. 1 от Закона за счетоводството“. (Става въпрос за стария закон).

След приемане на новия ЗСч текстът се променя така:
ЗДДФЛ 95/2015
§17 от ЗСч: В чл. 9 ал. 2 на ЗДДФЛ думите „чл. 7“ се заменят с „чл. 6“.
Дотук всичко е наред, понеже „Чл. 6. (1) Първичният счетоводен документ, адресиран до външен получател…“

Но
ЗДДФЛ 104/2020
§79 от ЗИДЗДДС: Чл. 9 ал. 2 на ЗДДФЛ се изменя така: „.... съдържащ реквизитите по чл. 6 ал. 3 от ЗСч...“

И тук логиката свършва?


Дали пък не е възможно в ЗДДФЛ да са сгрешили алинеята?
stoyansbg, може да пробвате да направите писмено запитване до НАП, да видим какво ще отговорят :)
Надявам се не очаквате работодателят да ви носи парите в брой в САЩ.
В КТ пише "...се изплаща в предприятието, където се извършва работата" и може да се спори дали предприятието е в САЩ, че да се плащат там парите.

Каквото и да напишем, ние тук едва ли ще можем да решим проблема, обърнете се към работодателя да се споразумеете нещо или се обърнете към адвокат.
От гледната точка на работодателя той превежда определената и договорена сума (евра или левовата им равностойност) по дадена от вас сметка, дали левова, еврова или доларова няма значение. За този превод той вероятно плаща някаква такса, както при всички преводи. От тук натакък мисля, че работодателят няма повече ангажименти. Може да се договорите тази такса да е изцяло за работодателя, ако и вие плащате нещо.

Така, както го описвате превалутирането се случва във вашата сметка и не знам възможно ли е на практика работодателят да поеме разхода за превалутиране.

Все пак, може да пробвате да се договорите нещо. А и нека по-опитните с валутни преводи колеги кажат.