Не знам отговора, но ми се струва (в случая), че касовия отчет няма много общо с фактическото плащане. Не съм работил със СЕБРА - но щом преводите не са одобрени това не значи ли, че няма превод - нито хората са получили пари, нито НАП си е получил осигуровките? След като (ако) няма плащане през СЕБРА не е ли редно в касовия отчет да не се показва плащане? Няма ли начин да се засече има ли или няма плащане?

Офтопик във връзка с горното, но не знам дали е практически възможно - ако възложителят нареди плащане в последния работен ден на декември и при него мине (излезе от сметката му), но това плащане се получи по сметката на изпълнителя в първия ден на януари - какво става? Възложителят е направил плащане и следва да подаде съответните декларации (например чл. 73), но изпълнителят не е получил дохода през същата година и не следва за подава декларация (например ГДД)?


Само че при болничен след неплатен (без стаж) имаше проблем, трябва да се вземе предвид.
С уговорката, че скоро не ми е трябвало и не съм препрочитал и може да греша - мисля, че не (ако остатъкът от декемврийската заплата е платен през януари).
Фирмата в която работя  се занимава с черни и цветни метали  какво мога да им  дължа.

Не съм много запознат, ама ако вие претегляте желязото при приемане може и да се окаже, че сте МОЛ. Нали претегленото (влязлото) трябва да отговаря на наличното, като се приспадне излязлото.
Напускането на какво основание е? С предизвестие? За неплатени заплати? Друго?

Трудовата книжка се дава попълнена при прекратяване на трудовия договор, който явно още не е прекратен.
Ревизията - възможно е да са прави, ако сте МОЛ.
Плащането - ако говорим за януари - още е рано, независимо дали ще ви прекратят ТД.
Щом е със съгласие - всичко може. Само ми се струва, че ще стане с прекратяване и сключване на нов ТД. Не изчакай знаещите да кажат :)
Тъй де, в януарската заплата ще направят корекция заради декемврийския болничен и ще получите по-малко.
Да не се чудите - през декември сте взели цяла заплата, а е трябвало за вземете намалена за първите три дни на болничния и никаква за следващите над три работни дни, ако има.
Моето е същото, но като таблица.
И по някакъв начин да удостоверите кога работникът ви е представил ТЕЛК-а, да не стане после "ама аз го дадох когато започнах работа".
Най-добре се обадете в НАП-а, откъдето сте ги купили да ви кажат. Струва ми се, че се носят и бракуват в НАП.

Чл. 34. Ценни книжа по чл. 2, ал. 1, т. 1, 3 и 4, издадени чрез Министерството на финансите и отпечатани по реда на наредбата, се унищожават в присъствието на контролните органи, ако с нормативен акт не е установено друго. Ценните книжа по чл. 2, ал. 1, т. 2 отпечатани по реда на наредбата, се унищожават от издателите в присъствието на лица от компетентната териториална дирекция на приходната администрация, за което се съставя протокол.

Чл. 2. (1)  "Ценни книжа" по смисъла на наредбата са всички образци на документи, формуляри и бланки, които:
...
2. са под формата на билети или други удостоверителни знаци (квитанция, талон и др.), съдържат най-малко два защитни елемента върху хартията и/или при печата и служат за отчитане на продажби на стоки или услуги с изключение на данъчните документи по смисъла на Закона за данък върху добавената стойност, или
...
За удържането лицето ще си декларира какво е в СИС-а.
Ми, дали съм сгрешил или не ще се чуе, но подадох и приеха декларация за 4-то тримесечие с попълнена сума на данъка.
Работят, вчера пуснах две Д6, днес имам отговор.
Но справката за задълженията е към 31.12.
Сайтовете на НАП и НОИ би трябвало да са независими един от друг.
Не съм срещал текст, който забранява. Аз съм в бюджета и се е случвало да правя ДС за месеци назад, тъй че...
Е, ако влязат сега в 204 като нови за ЕООД-то активи, няма ли да трябва и амортизация?
С някоя дата преди започване на начисляването на РЗ за януари.
Ако толкова се притеснявате - нека е 05.01. Но и преди това да е, и след това да е - няма значение (освен, може би, в някои специфични случаи).
Е, не е много естествено да му се удържи обезщетение просто ей така.
Според мен ключова в чл. 272 е частта "без съгласието на работника или служителя". Струва ми се, че ако работникът или служителят заяви писмено желанието си да му удържат от заплатата не би трябвало да има проблем.
Декл. чл. 73 не беше ли за извънтрудови отношения?