Не, не беше infocenter, а nap@nra.bg. Но беше преди време и беше за подписан е-мейл със запитване.
td_sofia_grad@ro22.nra.bg  това за София
А тук от падащото меню избирате града, и там са имейлите
http://www.nap.bg/page?sId19csT=8&id=24&textMode=0


Благодаря! Попитах, защото преди време пращах запитване на някакъв друг общ адрес и мина.
А на какъв е-мейл трябва да се изпрати заявлението?
Въвеждането на СИРВ е по усмотрение на работодателя, без да е нужно съгласието на работника, при спазване на нужните междудневни и междуседмични почивки. Разбира се, работникът трябва да е запознат с графика, нали, все пак, трябва да идва на работа в указаното време :)
Би трябвало да се признават.
Влез в сайта на НАП - системата "Въпроси и отговори", потърси по ключова дума "нестопанска" и ще излязат много писма по въпроси.
Защото ваучерите (според тълкуването на НАП) не са възнаграждение за труд, а социален разход, който се дължи независимо от положения труд, отсъствия и т.н. Примерът не е точен, но е все едно да отидете на екскурзия или на ресторант - нали няма на новопостъпилия да дадете половин порция или половин екскурзия. Във вашия случай с даването пропорционално на ваучери е възможно да имате проблеми.
...ЕООД, което не е имало дейност до момента...

Това, че не е имало дейност не освобождава автоматично ЕООД-то от дължими осигуровки. Може би е трябвало собственикът да се осигурява, а не го е правил?

И едно предложение по принцип - интересувайте се от делата на фирмата си, питайте, следете касата, банката, имате ли да взимате, имате ли да давате, как вървят нещата...
Не е задължително да се дава пълен размер, а споменаваме числото 60 за да става ясно за кои ваурери говори.

"Ваучерите за един месец могат да се раздават през следващия" - ако смяташ да раздаваш едновременно 50 лв ваучери за миналия месец и 50 лв за текущия - мисля, че става така, че все едно в момента даваш двойно - 100 лв и се облагат. Но не съм сигурен, може да греша.
 а нормативът на работните часове да е преизчислен само на база останалите работни дни. 

Това малко ми остана неясно. Все пак дните на отпуски не влизат ли в общия брой часове за периода на изчисление. Например: период - три месеца; работни дни в периода - 61; работни часове - 488; отработени дни (часове) - 42 (336), дни (часове) в отпуск - 19 (152).
Като сумираме отработените и отпуските става 61 дни (488 часа) общо.
За деня на провеждане на инструктажа - в наредбата май пишеше, че е "в деня на назначаване", погледнете, да не стане беля за нищо.
Тоест са на СИРВ?
Щом работят в събота - може да постъпи в събота, ама това "ще го водя на работа от понеделник" не става. Как хем ще постъпи в събота, хем ще го водите от понеделник? Или нещо не разбирам?
Празен няма да свърши много работа.
Интересно решение за въвеждане на СИРВ от средата на месеца. Някак часовете ще се изравнят, но си мисля как се подава Д1 за първия и последния месец? По две Д1 ли?
За новопостъпилите - не знам дали е правилно, но на първо четене бих ги изравнил до края на периода за всички, след който да "влязат в релси" с отаналите.
Процедира се все едно увеличавате заплатата. Това, че става равна на МОД-а е "съвпадение" :)
МОД-а е независим от лицето, прилага се служебно.
Поредния пример за ***** на училищните директори. Как хем ще е в отпуск, хем на работа (в командировка)?!?
Трябва. Виждате ли до какви проблеми ще ви докара липсата на счетоводител?
Каква е идеята да набере 10 работни дни?