Не знаете ли телефона му?!?
ДУК има ли работно време? Принципно, в КТ има варианти за уволнение без съгласие на работника, ама този договор за ДУК на какво основание е и т.н.?
"Молбата" е просто предложение към отсрещната страна. Докато помоленото не се случи би трябвало да може да се оттегли.
Извън темата, но винаги се учудвам когато видя таблица, направена на Уорд :) А Ексела е толкова чудесна програма...
Автоматично не става, но актуализирането в увеличение може да стане и едностранно от директора - със заповед. Според мен няма проблем и с двустранно ДС да се направи, независимо, че работникът е болен. Болен е, но не е неправоспособен да подписва.
Не съм срещал в закон такива критерии като брой, честота, времеви интервал и т.н. Ако ги имаше НАП щяха да ги цитират в отговорите си, а такива цитати няма.
Становищата на НАП е ясно в каква светлина са, интересно ще е ако има някакви съдебни решения по този въпрос (съдебна битка между набеден за "търговец" и НАП).
Само по чл. 70 ли е договорът, няма ли някой друг член споменат? :)
Телевизорът освен за интернет за друго може ли да се ползва? Любопитен съм как би могло да се напише и отпечата едно писмо на смарт телевизор... може и да може, незнам :)
При условие, че се вижда защо сте издали фактурата по-късно - поради грешка, не виждам проблем за разминаването в датите. Евентуален проблем може да има при получателя, при който не остава следа за грешката.
Може би НАП ще отговорят най-правилно?
Не знам отговора, но има ли теоретична възможност бъдещият ви служител да е неосъждан в родината му и осъждан в България, без едната страна да знае за другата? Тоест, дали чуждото свидетелство е вярно и за България. Може би трябва да се водите от това, какво пише в него? Не знам на каква длъжност го назначавате, но за медицинското също бих се водил от подобна логика.
Аха, ясно.
Страничен въпрос - а майката пуска ли всяко от заявленията "най-малко 10 работни дни преди датата, от която желае да ползва отпуска"?
Отпуските не се ли ползват само в работни за лицето дни?
Взимам повод от [BulstatKasa] -- не си спомням ясно, но някъде (в програмите на НАП или НОИ?) имаше да се чеква дали сте/не сте взаимноспомагателна каса. Да не би да сте отбелязали това?
С други думи, все едно, че първият договор е бил в друга фирма и вие нямате никаква информация за него :)
Разходите по проекти - да, за закуските не знам. Щом ги отчитате като услуги - значи вероятно в услуги.
Трябва да си направите регистраиця в ЦАИС и да влезете. След това от менюто в ляво отивате на Поръчки и договори и с бутона  [+Създай] - [Нова поръчка/обявление] избирате "Обобщена информация по чл. 230 ал. 1 т. 7". Попълва се онлайн, а не както преди в софтуер.
...той автоматично се превръща в безсрочен и това обстоятелство се отразява автоматично в системата на НАП.
Не знам как е в момента, но допреди няколко години, когато имах на срочни договори, преминали в безсрочни, в системата си стояха срочни с години... та с едно на ум за това твърдение.
Да де, ама ще отпадне колебанието :)
Най-добре е да поговорите със счетоводител на живо, да ви опише какво се изисква за даден вид фирма, документацията, изискванията, разходите и т.н., но ми се струва, че крайният финансов резултат ще е в минус за вас.