Никакво. Отива в пенсионното, попълва си УП1 и декларира, че желае да се ползват данните от персоналния регистър, даже мисля, че го има като текст в самото УП1.
Д1 + Д6 ДОО - до 25.01., Д6 ДДФЛ - от 01.02. до 25.02.
Все едно, че плащате редовен аванс.
Отделно? Как да стане отделно? Бухай я към декемврийската, само като правите заповедта я напишете така, че да не е за цялата година, а примерно ДТВ за коледните празници. Осигуровките и декларациите - все едно, че имаш по-голяма декемврийска заплата.
При условие, че работникът е напуснал, освен да го поканите доброволно да възтанови сумата...
Не съм запознат с процедурите и документите, но изглежда ще отпуснат пенсия на базата на наличните документи, а тези които ви ги искат вероятно биха увеличили размера й. Предполагам също, че е възможно наличните документи да не са достатъчни и да не бъде отпусната пенсия... знам ли. Не можете ли да попитате на място за какво точно става въпрос и какви биха били последствията, ако не се представят документите?
Не знам, ама командироването не става ли по инициатива (заповед) на работодателя, във връзка с необходимостта от извършване на дадена работа някъде другаде?
Това отделение в друго населено място ли е? Ако правилно разбирам отделенията са в една болница, да?
Не съм проверявал сметките, но в една екселска таблица, в която да зададеш брутната сума и удръжките с малко натъкмистика за секунди ще получиш при каква начислена сума ще се получи чисто 200 лв за получаване.

Вторият вариант изглежда алгоритмично правилен.
Графиня Тити, у наше село е така, има заповед от първостепенния, спазваме я. Това е така, тъй като се иска разпоредителят да плаща само по разходооправдателен документ, извършва предварителен контрол и т.н., не знам дали си запозната с процедурите в бюджета. В другите общини може да е различно, не споря.

Колкото до командировките - те не са външни услуги, а разходи за командировки (в бюджета има такава сметка). В случая казвам, че нощувката ще е ВУ, тъй като тя ще е платена от сметката на организацията на базата на фактура с обща сума, предполагам, и няма да е персонифицирана. Ако командированите платят на място и получат фактури, тогава ще им се платят командировъчни общо за нощувките, пътните и дневните. В случая ще им платят само пътни и дневни.

moony26, неизползването на проформи в известна степен затруднява работата ни, но обикновено обяснявам, искам да ми издадат фактурата, да ми я пратят по мейла и плащам още същия ден. Обикновено няма проблеми. Освен всичко, виждам точната сума, както и дали фактурата е написана правилно.
Ми, щом ще са платени предварително вероятно ще са платени от банковата сметка на общината, на обща сума за всички командировани, съответно ще ги минете като външна услуга, на името на общината.
И да споделя практика от нашата община - плащането по проформа фактури е забранено, тъй като те не са разходооправдателен документ и няма как да мине валидирането по СФУК на плащането без документ.
При издаването им през годината, написаните служебни бележки са си били по утвърдения към момента на образец.
Нямам много практика, но за самолетните билети май издават само протокол (с реквизитите на фактура).
1. Ако не сте изразходвали бюджета за 2014 не виждам праблем да се вземе решение за разходването му още през 2014. Догодина е друг бюджет, друг късмет.
3. Има ли в законите за държавните служители ползване на СБКО, така както има в КТ?
4. 50% +1 глас?
Като начало зарежете това "разговор по телефона" и преминете на писмена кореспонденция с доказателства за изпращането и получаването й.
Не е там работата - ставаше дума за тълкуването на оня текст за "начислените след този срок".  Според тебе кога трябва да се подаде обр.1 и 6 при изплатени заплати за декември , както е посочен примерът на 29.12.2014  при положение, че не става въпрос за бюджет ? Т.е. да се върнем на въпроса на питащата......... :smile1:

До 25.01.2015, и според мен.
Не, ДМС =/= СБКО.
Не съм гледал сега - да не е стар код, останал по инерция в бланката?
От НОИ какво казват?
СИРВ може да се въведе за години напред (всъщност то се въвежда до отменянето му), но работното време трябва да се изчислява/изравнява на периоди не по-дълги от шест месеца. Смисълът е че за периода на изчисление (един, два ... шест месеца) работните часове трябва да са толкова, колкото биха били при нормално работно време 5 дни х 8 часа за същия период от месеци.