Заповед за СИРВ - това графикът за месеца ли е? Ако да - мисля, че все пак трябва да има график, ако принципно работите през почивните дни, а не само понеделник-петък. Графикът, ако не се лъжа, ще ви трябва за отчитане на болничните.

За инструктажа - при условие, че отсъствията са документирани, ще го направите при връщането на работа.
Пробвахте ли да го изтеглете отново?
Щом сте получили възнаграждението през 2019 ще подадете декларация догодина, за доходите, придобити през 2019.
За останалите неща не зная, но на чие име е договорът и служебната бележка, дадена от възложителя?
Щом двете фирми са различни може, теоретично.
В такъв случай са облагаеми със всичко, съответно е безсмислено да се занимавате с ваучери. В дясната страна на фиша пише, че ги облагат с ДОО, обаче пък са намалили облагаемата за ДДФЛ сума с 60 лв? Нещо ми убягва.

Но това, че стойността на ваучерите е включена в минималната работна заплата си е яко гаф.
Този управител на ТД по КТ ли е?
Датата на завръщането и започването на титуляра (щото между 26 и 28 могат да се случат различни случки). От нея дата е прекратен заместникът.
helio, давате два противоположни отговора за ООД-то: "остава самостоятелно ЮЛ" и "но вече ЕООД". ООД-то се е вляло/сляло в ЕООД-то ли или ЕООД-то е съдружник в ООД-то или нещо друго?
ООД-то не остава ли като самостоятелно ЮЛ?
1912
Членски внос се внася от членовете на ЮЛНЦ. Не ми се вярва деца да могат да са членове. Не знам и дали членовете не се приемат по определен ред и дали не се обявяват някъде (подобно на съдружниците).
1913
Ясно.
Чукването на КБ е много по-бързо и лесно от писането на квитанция, която е алтернативата на КБ.

Фактурите (а и без фактури, само с КБ, например приходите от децата) - стопанска дейност, облагане по ЗКПО, разделно отчитане на стопанската дейност, подаване на отделен отчет за стопанската дейност.

Плащането под форма на дарение - чувам, че се прилага, но не е читав вариант всяка седмица или месец да плащат дарение, срещу което да получават услуга. Свети отвсякъде и от далеч. Винаги може да се измислят достатъчно разходи, които да покрият и нулират приходите, ако се притесняваме за плащане на данък.

Още нещо - стопанската дейност е допълнителна и подпомагаща нестопанската дейност. Коя е нестопанската ви дейност? Да не излезе, че сте просто фирма, която извършва услуги под прикритието на ЮЛНЦ...
1914
Според мен всякакви приходи, освен членски внос и дарения (е, сигурно има и такива, за които не се сещам сега) са приходи от услуги, тоест са стопанска дейност, тоест трябва да се издават касови бележки, ако се плаща в брой.
Тези 60 деца едновнеменно ли идват, че да е толкова затруднително? Но дори и да е така, според мен нямате избор. Касовите бележки ще ги издават там и тези, където/които вземат парите, например касиера или треньора в клуба.
Гледам сега, че в чл. 70 пише "...окончателното приемане на работа може да се предшествува от договор със срок за изпитване до 6 месеца..." та се зачудих щом няма да има окончателно приемане защо да го изпитваме работника?

ПП Тук, доколкото разбирам, няма преназначаване, а просто заместване? Преназначаване го разбирам в смисъла - край с първата длъжност, почваш другата.
Все някакъв контакт - адрес, телефон, мейл, ФБ няма ли? Бих направил проба да се свържа с работника, поне да уточним какво-що, дори и да няма юридическа стойност казаното така. По всякакъв начин бих се старал да се изчистя :)
Ако е на изпитване бих предпочел да не се занимавам с дисциплинарно и т.н., а да го освободя в срока на изпитване. Бих пробвал да поискам от дъщерята на жена му банкова сметка на работника. Да й се дадат на нея парите е малко рисково и неправилно, но пак е вариант, ако искате да се изчистите и да не влачите някакви задължения с години.
От НАП, не видях да са качени. Споменават се и фактуриращи програми в не много благоприятна светлина.
Не знам отговорите, но не пробвахте ли при адвокат и/или счетоводна кантора във вашия град или село?
Старата основна 2040 + 9% за стаж = 2223,60 (тази сума е старата брутна).
Новата основна 2111 + 9.6% за стаж = 2313,66 (тази сума е новата брутна).
Разлика в брутната = 90.06 лв

Подобни въпроси трябва да се задават на ТРЗ-то във фирмата, и то преди подписването.