Не виждам проблем, ако и работодателят няма проблем с образованието на лицето.
Едната банка захранва своя сметка в друга банка?
Те по принцип не трябва да се обвързват (на глас) със заплатите, с изключение на случаите, когато трябва да се удържат данък и осигуровки.
Това бюджет ли е? Ако да: 4679 "Разчети с други бюджети за събрани средства и извършени плащания". Ако не - не знам :)
Не. Според НАП начисляването на ваучерите не може да стане преди получаването им, в този смисъл не можете да начислите и раздадете януарските ваучери, преди да сте ги получили през февруари.
Комисията по (годишната) инвентаризация може да направи и оценката на стойността, не е необходимо да има външен оценител.
Въпреки, че "намерили - продали" не изглежда много-много...
- лодка, която не е заведена счетоводно

E, как я продавате, като не е ваша (по документи)? Не трябва ли първо да я "придобиете"?
Иначе, не ми прилича на стопанска дейност, но нека знаещите кажат.
Може и да не са на "книжчица", предполагам, поне там където ги поръчваме, дават ни ги като "билетчета" :)
Това с майките кофти, обясни на шефовете, че не бива и че ще струва пари. Може да си отпечаташ няколко писма на НАП от страницата им "Въпроси и отговори" и да "дискутирате" с шефовете.
При 1000 човека (за максимума това прави 60000 лв на раздаване) 10-20 комплекта (600-1200 лв) едва ли ще да проблем да се вземат в повече.
Друг вариант е да раздавате на всички по по-малко, премерно вместо по 60 да давате по 55 лв, така можете да се нагласите в наличната сума. Но това зависи как е уредено това при вас и какви номинали сте поръчали.
Какво трябва да включва не би ли трябвало да каже контролния орган, в случай, че го няма писано в някакви документи?
(2) Когато работникът или служителят през данъчната година има или е имал трудов договор за допълнителен труд при друг работодател или е имал основно трудово правоотношение при друг работодател, работодателят по ал. 1 включва придобития при другия работодател доход при изчисляване на годишната данъчна основа и определя годишния размер на данъка, ако работникът/служителят му предостави служебна бележка по чл. 45 от другия работодател.

Не ти е представил, не вкючваш.
И аз днес бях на тая вълна, но пък не можах да открия има ли за теглене нов версия на софтуера. Иначе в сайта има форма за пращане на файл с електронен подпис, но не знам дали може да се подаде подписаната doc-бланка или може само генерирания от програмата файл. Отложих за по-нататък.
1. Да.
2. Да, с условието, че не можете да планирате извънреден труд в графика (който е предварителен).

Колко човека смятате да назначите?
Ако въпросът е "какви записвания да направя" (по счетоводните сметки) - за момента не бих правил никакви, поне докато си проверя от къде идват разликите.
Ясно. Да подкрепя delphine, направете си проучване из папките какво сте подавали, какво сте плащали, засечето го в една таблица... дали пък няма нещо платено не от сметката на фирмата (а например от шефа) и т.н.
Иначе, аз не се водя по сметката на НАП, гледам моите сметки да са правилно начислени и внесени, но пък аз се отчитам нагоре по йерархията и такива начислени, но неплатени суми не мога да допускам в оборотката. Нямам задължения в справката на НАП, но имам червения текст, който засега съм оставил така.
добре бе хора,парите са върнати ,усвоени за покриване на текущи задължения ,проблема е какви счетоводни записвания да направя за тази сума .
за месеците 8 и 9 имам начислени доо и авансов д. но нямам вноски поради .... това ми е проблема  в момента

IVAN_19, извинявай тъпотата ми, ама така, както си го написал "парите са върнати" разбирам, че по банковата сметка сте получили пари? А в контекста разбирам, че не е така и просто са ви покрили задължения, които още не сте платили.

Получили ли сте пари по банковата сметка?
Чакай сега - не са върнали пари в банковата ви сметка, а само са изчистили задълженията ви в НАП? Ако да - тогава какви записвания да правите?
Не съм чул за такова нещо, но за бъдещите пенсионери след 20 години едва ли ще се вземат предвид годините преди въвеждането на персоналния регистър.
Според мен предизвестието предхожда заповедта, както реално, така и документално. Бих написал отделно предизвестие. Може пък, съвсеееем теоретично, да се договорите нещо друго, например по взаимно съгласие.