Погледни в КТ кой инициира провеждането на ОС, например работодателят или работниците. Събират се, работодателят или водещият събранието предлага, въпросите се дискутират, решават. Протоколчикът води протокол, който се подписва от него (и работодателя). Една страничка е достатъчна.
На така зададения въпрос аз не мога да отговоря. Винаги съм начислявал задължението в деня на раздаването и не ги разглеждам като възнаграждение, че да ги начислявам за даден месец. Защо не ги давате в текущия месец, така ще се избегнат такива проблеми... щото може в един момент да има начислени ваучери за два месеца, които да се дадат общо в третия месец и да надвишат необлагаемите 60 лева.

Нека знаещите кажат.
Според мен му се полага, ако в деня на раздаване на ваучерите е на работа. Въобще не мешайте отработените дни с правото на ваучери. Също не ги мешайте със заплатите, както ми се струва, че правите (може, ако се налага облагане с ДОО и ДДФЛ, защото няма откъде да се вземе, освен от заплатата).
Предполагам ще имате работно място и работно време, най-малко.
Предложете на директора да сте на ТД на половин работен ден или за колкото часа се споразумеете. Щото на ГД какво точно ще ви възложи директора и как ще се отчитате за извършеното, предвид СФУК и т.н. бюджетни изисквания...
Гледам че в последния образец на 1010а (за 2014 г.) има квадратче за чекване и за ЮЛНЦ. Също може би трябва дасе обърне мнимание на миналогодишни сигнали от колеги, които се оплакваха, че са глобявани за неподаване на 1010а от ЮЛНЦ без дейност.
dalila, благодаря за текста. Излиза, че съм се изцепил за отпуските и болничния по-горе и отивам в ъгъла да се срамувам :)

Но в контекста на питането, за момента не мога да се съглася, че влиза в "4. работник или служител, който е започнал ползуването на разрешения му отпуск" - питащата не казва, че човекът е в отпуск, казва, "Използвана е цялата отпуска". Ако човекът не е в отпуск (всъщност, считат ли се за отпуск неработните дни между два работни дни в отпуск?) той не е под защитата на 333. Не мисля, че събота и неделя са дни на ползван разрешен отпуск.

От друга страна, според чл. 335. (1) т. 1. при предизвестие ТД се прекратява с изтичането на срока на предизвестието. Тук обаче не зная дали терминът "уволни" от 333 е равносилен на "прекратява" от 335? Кога работникът е "уволнен" - при получаване на предизвестието или при изтичането му? Уволнен ли е работникът, ако работодателят даде предизвестие, после го оттегли (в срока на предизвестието)? Уволнен ли е работникът в срокът на предизвестие, преди изтичането му (т.е. преди прекратяване на ТПО)?

Това и във връзка с "трайно установената съдебна практика, че в случаите на прекратяване на трудовото правоотношение с предизвестие, законността на уволнението следва да бъде преценявана към момента на неговото връчване" и защо следва така. Не противоречи ли на 333 (7), че "закрилата по този член се отнася към момента на връчването на заповедта за уволнение", тоест не трябва ли изброените точки в 333 (1) да са относими към момента на връчването на заповедта за уволнение, а не към момента на връчване на предизвестието? Или преравняват връчването на предизвестието с връчването на заповед?

В 344 работодателят може да отмени заповедта за уволнение, както и съдът отменя заповедта за уволнение - все за заповед се говори.

Също според 128а "при прекратяване на трудовото правоотношение работодателят е длъжен да издаде заповед за уволнение или друг документ, с който се удостоверява прекратяването му". Предизвестието може ли да е този "друг документ"? Ако може - заповедта е излишна, ако не може - има ли "уволнение" преди заповедта? Ох, късно стана, съвсем се обърках, милост просим :)

Евентуално отчет в министерството, ако е ЮЛНЦ в обществена полза?
ГДД - не подава ли 1010а, ако въобще подава?
Е а де! Твърде много сме наплашени от разните проверяващи и си слагаме своеобразна "автоцензура".
Сега съм се зачел по разни съдебни решения, но за момента не попадам на такова, отнасящо се до този въпрос.

Е, dalila, по горе пишеш "не може законово", та затова питам за закона, който забранява :)

Пак с уговорката, че можа да греша, мисля, че получаването на документ (лично, по пощата, чрез ноториус и т.н.) не може да зависи от статута на човека (в почивка, в отпуск и т.н.), а от реалното му получаване, удостоверено с подпис или по друг начин.
Добре де, кой текст в кой закон забранява (получаването на документ в неработен ден), явно съм пропуснал?
Съвсем теоретично, може да му го занесат на крака :) Може пък и да отиде да си го вземе от фирмата.
Аз пък не знам, що трябва лицето да е работило на 28-ми, че да си е получило предизвестието легално? Не виждам нещо да пречи да си го получи в неработен ден, в ден на отпуск, ден на болничен и т.н. Стига да го е получил реално и да е удостоверил датата с подписа си.
Да, моя грешка е със срока, имах предвид уговарянето на извършване на определена работа, но май няма такова писмено уговаряне.
В такъв случай въпросът ми би бил кое е меродавното, ако има хем уговорен срок, хем пише "до завършване....", но явно е несъотносим към темата.
Тук идва въпросът кое е меродавно - цитираният член (68-1-1) или написаният уговорен срок.
В Д1 последен ден на осигуряване ще бъде 27.02., съответно начало на осигуряването по новия договор (по който работникът тръгва на работа на 04.03.) - 04.03.
Още на 1 януари работодателят може да разреши полването на целия годишен отпуск, стига да се съгласи (роботодателят), няма проблем. Но обикновено се дава пропорционално на отработеното или трудовия стаж. За времето на болнични все едно, че е работил.
Вероятно сте бюджет? А и да не сте, длъжностна характеристика с изисквания към длъжността, където да поглднете, нямате ли?
Медицинско образование не ми се струва да трябва, по-скоро някоя по-някоя екзотична специалност, за която не се сещам... диетолог, храни...?
Корекция на последната пълна Д1 с отбелязан последен ден в осигуряване = последния ден от месеца?
ок, но някой дали ще проверява кога реално е бил в страната?

...което пък много лесно се проверява и доказва, че не е вярно...

Значи е въпрос на оценка на риска и цената му :)
Те искат и вълкът сит, и агнето - цяло :)

 Really, в ТД попълвате 8 часов работен ден, работа по график.

Съответно трябва да имате заповед за сумирано изчисляване на работното време, всеки месец да правите на това лице и така да го правите, че да се доближава /сборно/ до часовете за месеца /например 20 раб.дни х 8 часа = 160 часа/ т.е. лицето по график трябва да има отработени до 160 часа

Хехе, за агнето -ясно, само да ставаше :)
За мен остава неясен въпросът, ако пребивава в България 10 роботни дни (две седмици в месеца), а трябва да му се начислят пълен месец часове как да стане? 10 дни по 12 часа максимум по график - 120 възможни часа. Месецът има, да кажем, 160 работни часа. Остават висящи едни 40 часа.

Няк'ви варианти с командироване насам-натам?