Хвърли едно око тук: http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135655309 , но не само - в гугъла се намират готови неща, които с преработка ще станат и за вашата фирма.
Без да съм съвсем сигурен, само съм чувал, че при пенсиониране, ако декларираш че си съгласна вместо УП да се използват данни от персоналния регистър нямало проблем - та нали това е смисълът на регистъра. Предполагам тези 5 години са в последно време, тоест има данни в регистъра. Затова си вземи ПИК от НОИ, безплатно е, и разгледай периода и подаваните данни за отработени дни (стаж) и заплати. Има вероятност да се тревожиш напразно.
Ами те вашите работници и в момента са на срочен или безсрочен договор, изпитването е просто допълнително условие, нямашо отношение към срочността на договора.

Чл. 70 не е основание за сключване на ТД, просто е добавка, която може да я има, може и да я няма. Например чл. 67 ал. 1 т. 1 във връзка с чл. 70 или чл. 68.... във връзка с чл. 70.
Ако въпросът е към мен - все още не.
3020.0001 - Материали
3020.0002 - Гориво
...
3020.nnnn - Други
Така не става ли?
E защо да не може?!?
Не виждам чл.6 ал.1, т.6 в тази наредба?
Все пак за фирма ли говорим или училище?
Към днешна дата се внасят по днешните сметки, предишните са закрити.
Въпросът е какво става с датата от смъртния акт - тя вероятно отива в ЕСГРАОН-а, от там в НАП, или от НОИ в НАП, не знам какъв е редът, и като каква я броят НАП по отношение на служебното прекратяване на ТД (някъде бях чел, че прекратяват служебно) - дали считано от същата дата или от следващата?
Има логика и реалност, че в деня на смъртта човекът може да е отработил пълен работен ден, но вероятно датата от смъртния акт влиза в "системата" и на тази съща дата човекът се води мъртъв?
А незабавната реализация би трябвало да са тези, които се плащат веднага

Така трябва да е, но и такива ги минавам през 9989/9200 и веднага 9200/9989 на датата на фактурата. Всъщност, правя тези операции сумарно за всички подобни, веднъж месечно.
Т. 13 - 15 ДДС 4.
Ами то по друг начин няма. А и май точно тези са дадени като примери в онова ДДС. Но все пак първо стават поети ангажименти, после веднага "реализирани".
Ако е работил пет дни по четири часа това не прави ли ОС = 0г. 0м. 2д. 4ч.?
Ако предположим, че няма разлики относно графиците според големината на фирмите, представям си една "обща графика" на фирма с 1000 работници... Все пак, ако ви е по-прегледно - направете го на обща графика/таблица.
Първо да кажа, че не знам отговора и много не съм запознат със спецификата.
Доколкото разбирам ДГ събират таксите от родителите и после ги централизират към общината и не остават в ДГ?
Ако да - не би ли трябвало да има отчитане веднъж в ДГ (за събраните такси и преведените към общината) и втори път в общината (за получените от ДГ).
ДГ имат ли си счетоводства или общо филиално счетоводство?
За конфликта на интереси - това понятие не е ли само за определени висши държавни и общински публични длъжности? Не виждам проблем баща и дъщеря да работят в една фирма, още повече длъжностите не изглеждат да са подчинени една а друга.
http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135603507
Според мен следва да се признаят.