Знаещите ще кажат, но има ли вероятност осигуровките в Англия да не покриват болничните?
Най-горе и най-дору има един зелен бутон [+ Отговор] със стрелка надолу - цъка се на стрелката и пада меню, от там може да се изберат действия.
>>Възможно ли е във трудовият договор се посочи като изрична клауза плащането на работната заплата и свързаните с нея плащания да се извършват само по банков път?

Не виждам пречка.

>>Ако това е уговорено между страните в трудовият договор, необходимо ли е да се попълва декларация от лицето във връзка с чл. 270 от КТ?

Не виждам нужда.

>>В ТД служителят ще посочва банковата сметка, по която желае да му се превежда заплатата.

>> Това е един вариант, друг е служителят да донесе бележка от банката, която да приложите към досието. Бих предпочел втория, по-сигурно е срещу грешки.
Малко ме притеснява отговорът "да" на Таня-ЛС.

Ако правилно съм разбрал, питащата е работила като счетоводител 25 години в община (обединеното счетоводство). След това е напуснала и следващите 8 години работи едновременно в две училища по 4 часа.

По ал. 1 човек трябва да "е работил през последните десет години от трудовия си стаж в една и съща, по отношение на изпълняваните основни функции и задачи, организация или звено на бюджетна издръжка", "независимо от осъществяваните преобразования, закриване, откриване, сливане или разделяне на организациите и звената на бюджетна издръжка".

Според мен общината (обединеното счетоводство) и училищата са съвсем различни организации, с различни функции и задачи, нищо че училищата са ръзпоредители към общината. Освен това смяната на работодателя на питащата не е от случаите, споменати в ал. 1 - преобразования, закриване, откриване, сливане или разделяне на организациите.

Бих се съгласил, ако питащата е работила в различни счетоводства към общината или ако един вид счетоводство се е преобразувал и т.н. в друг вид, пак към общината.

В ал. 2 се говори за педагогически и медицински кадри, питащата не е, тъй че отпада. Ал. 3 също.

Освен това, мисля, че обезщетение по чл. 222 ал. 3 КТ се дължи само по основния ТД.

Разбира се, може да греша, така че коментирайте :)

За детските не зная, но за дните на болнични май се пишеше доходът, от който са изчислени болничните. Трябва да се знае заплатата, дните и процентът на болничните... но най-добре изчакай знаещите да кажат, а през това време виж дали нямаш болничните листове, но които да е написано изчисляването на сумата. С тях ще е най-лесно, на мен трудно ми излиза сметката отзад напред, тоест от сумата на болничния да изкарам сумата за УП-то :)
Все пак си оправете нещата от въпроса по-горе, защото може в бъдеще да имате друга проверка, с други проверяващи, не се знае какво ще искат да гледат. Това с уведомлението е лесно видимо и трудно може да се скрие.
Ще го мина на разчет, а такива проблеми почнаха особено да ме притесняват в друга връзка...

Седнете и го обяснето или напишете това на шефа, може да не попие за опасността, но може и да :)
Може да си пусне молба за целия оставащ отпуск (14 дни), работодателят може да му разреши тези 14 дни, да му разреши оставащите пропорционално до напускането (5 дни), да му разреши някакав междинен вариант или (при някои условия) да не му разреши нито един ден.
Не знам отговора, но какво ще стане ако ги приравним към (безплатни) покани с места? Виждал съм в театрите да дават красиви билети с картинки, които явно не са финансов документ, а отделно от тях и касови бележки.
...затова било по-добре сама да си подам молба за напускане...

Да, да, тя ще е от адвокатките, дето ще ни "консултират".
Грешка в подаването няма, грешката е в това, че питащата е започнала работа преди да получи копие от него.
Още не е късно, може да се коригира Д1 с един ден по-малко, щом сте подали, а за да няма разлики в Д6 може да доначислите някаква сума, равна на първата надница (ако шефът се съгласи де), ако не и Д6 ще коригирате. Ако бяхте подали сутринта можеше да се измъкнете с по-късна смяна, ама в 16 часа... та освен да оправите ТД, ако в него пише денят на постъпване... пък ако не пише няма какво да пипате. Въобще, огледайте документи, в които може да се види "оригиналната" датана постъпване и ги оправете на следващата дата. Например книгата за инструктажи (инструктажът се прави в деня на постъпване).

И, разбира се, споделете с шефа, обяснете цената на грешката и дано е съглсен да оправите документацията.

Все пак, изчакайте и колегите да подскажат други варианти :)
Не знам въобще дали е необходим формуляр. Ако да, може би нещо от този род би свършило работа:

Уважаеми ....(шефът)....

Във връзка с изпълнение на съдебно решение ... желая да започна работа на ...

Дата, подпис.

Най-добре е да отидете на място на работа, носейки си ТК и останалите документи (съдебното решение за всеки случай) и да поискате да ви допуснат до работното място. Може би е добре да подпишете някакъв протокол, че на .... дата сте постъпили на работа, щото не знам в ТК дали тази дата ще бъде отразена по някакъв начин.

Изчакайте и по-запознатите колеги да отговорят.
Е те работниците си остават ваши, защо да е "на тяхно място". Просто назначавате нови работници за определен срок или определена работа, пък настоящите ги командировате (тук не знам каква е точно процедурата, дали е командировка или друго).
Не разбирам много от СИРВ, но така изглежда.
Е, няма особен проблем да е със сключен ТД и постъпил в един и същи ден, стига да са се подплатили добре документално. От 8 до 10 часа сключването и уведомяването може да се свърши преспокойно... е, с някои уговорки :)
Струва ми се, че с няколко промени на Декл. 1 (отпуски, болнични и т.п.) НСИ би могъл да има цялата необходима им информация?
"Негова собственост" - на ЕООД-то ли е помещението? Или на физическото лице?

Едит: Ааа, ЕООД-то иска да наеме стая от апартамента на собственика на ЕООД-то, да?
Е, не е нещо невиждано 1-ци и 6-ци за април, в април :)