Чак пък ДМА...
А те какво казват относно процедурата?
Може, евентуално, на общия принцип на отлагане на отпуска.

А това "не ми се позволяват допълнително 6 дни" - никой не го пита работодателя, това е законово право, аналогично на 20-те дни нормален отпуск. Тези 6 дни не са допълнителни към 20-те, а просто отпускът на работниците с тези проценти ТЕЛК е не 20, а 26 дни (в ТД може да се договорят и повече).

Ако не можете да ги ползвате целите 26 дни при напускане ще имате неползван отпуск, който следва да се изплати като обезщетение.

303/611 заприхождаване на произв. продукция - по коя цена е това? 0.30 лв?
421/303 предоставяне на продукта на работника - по коя цена е това? 1 лв?
Ако има разлика какво става?
При проверка от ИТ ми написаха предписание сами работниците/служителите да си пишат имената .

Не съм срещал такова нормативно изискване, подписът е удостоверителния знак.
Работниците така и така се подписват, не могат ли да си напишат и имената?
Какво пише на фактурата? По принцип услугите не са ли "услуги"? Или искате да вкарате доставката в стойността на стоката?
Абе, шега, ама - нямаш кучета пък им купуваш храна :)
Вие. Даже не е лошо да си имате и правилник за даренията. Насока може да намерите или в закона или в правилника за просветата, там май пишеше за даренията, документите и комисиите.
Всичко е наред, не е нужно месеците да са по тримесечия, даже не е нужно да са месеци, нищо не пречи на СИРВ за седмица.
Да. Може комисията по даренията да го направи.
Отива в 3020 сметка?
Направихте ли оценка на различните видове активи, иначе как ще ги заведете?
Само за протокола: може и до 15.12., ако го получите и входирате през ноември.
Не става ли хотелският рецепционист да се преработи и поукраси?
Какви са тези "40 лв за храна"?
А в какво се състои - цяла система ли е? При нас са N на брой лампи по 20 лв, закачени над вратите и толкова. Не може ли да мине през 10-15 и на разход? Иначе, в нашата счетоводна политика е записано: средства за сигнализация, информация и охрана - 52-03.
В същия чл. 22 пише, че "инвентаризацията се извършва по ред и начин, определени от органите на управление на предприятието." За инвентаризационен опис със сравнителна ведомост не пише нищо. Все пак трябва да имате някакъв документ, по който се извършва инвентаризацията и засичане на наличностите. Действително, аз използвам именно такава таблица ИО-СВ, защото ми е лесно и прегледно. Но във вашата фирма може да имате друг подход, стига да се вижда резултата от инвентаризацията.
За 4-те часа (ако работи толкова по време на командировката) ще му се плати заплатата за 4 часа, която му се полага. Командировъчните пари са обезщетение за създадените му "неудобства" и, според мен, му се дължат в пълен размер.
Така като гледам ТД1 + ТД2 изчерпват максимално позволените работни часове за всеки един ден по чл.142 (4).
Без да знам подробностите, вторият вариант ми изглежда по-гъвкав по отношение на времето. Само помислете как дадокументирате завършването на работата.
Има обект, сигурно ще има и работно време - третият вариант отпада.