Не съм много наясно с адвокатските неща, но трудов договор не предполага ли трудова книжка? А и осигурителните книжки вече не ги ли махнаха?
Допълнителното споразумение, което възнамерявате да сключите в бъдеще може да стане, но може и да не стане. Да, добре е да обясните на собственика, че в един бъдещ момент ще имате двама (равнопоставени) работника, а може тогава да има нужда само от един. Божа работа. Но евентуален проблем. Предвид това, че основният работник все още не се е върнал на работа, но някой ден все пак ще се върне, аз бих предложил на работодателят заместикът да си остане заместник, а като се върне основният работник ще му мислим.

Разбира се, може да има странични подбуди, кредит на заместващия и т.н. :)
Ми, може да се наложи да се обяснявате. Добре е плащанията да са отделени в касовата бележка и да не се трупат към дневния касов отчет (или поне да се вижда, че плащането е безналично, не знам възможностите на КА).
Въпреки, че е нормативно установена МРЗ е добре да се прави ДС или заповед за увеличението. Ако не друго, добавя прегледност в досието на работника, за годините, когато ще сме забравили какво е било :)
Увеличаването на заплатата не се регистрира в НАП (ако се има предвид уведомлението по чл. 62).
Моята програма (независимо дали е за училища или не) работи с първия неработен ден.
Теоретично може, но трябва да се направи и добра сметка дали разходите, които ще се направят по откриването и действието на фирмата ще се покрият от приходите.
Например, много народ в стаята, всеки се пречка на другия :)
Какво беше другото... динамибна работа... :)
Без да съм препрочел отново нещата (нямал съм случай,за да чета), мисля, че да - плаща 70%.
В такъв случай горещо препоръчвам да погледнете Закона за частната охранителна дейност, примерно чл. 2 ал. 3, чл. 4, чл. 11 и т.н.
Е да де, ама ако утре съпрузите се скарат и каже, че не е получавала нищо? :)
Струва ми се, че двама души са недостатъчни.
Ако вземем месец ноември с 30 дни, то на охранителите ще се падат по 15 дни по 12 часа работа, което е 180 часа месечно. В същото време нормалните работни часове за ноември са 21 х 8 = 168. Разликата от 12 часа трябва някой да я вземе, не можете да планирате извънреден труд.

Имате ли лиценз за охранителна дейност, след като сте назначили охранители?
В лекса последното изменение е ДВ 107/2014 г.

ПП Има ли някое официално място, изключая публикациите в броевете на ДВ, където да се видят актуалните текстове на нормативите?
Не знам отговорът, но щом е заличено от ТР има ли дружество (с валиден булстат), което да подаде декларацията?
Освен инструктажа няма ли попълнена ТК?
Карайте си по закон, въпреки че не знам доколко "преминава през обучение" е равносилно на "постъпването на работа" по смисъла на чл. 63 (4).
Булстат от вида 000001234, евентуално с разширение, е стандартен за бюджетните предприятия. За броя на цифрите - при толкова много нули може да има някоя в повече :)
Доколкото отпуските са регламентирани в КТ (а само размерът им в други учителски нормативи) - за календарната година.
Задължението не е ли по закон? Вписано или невписано в ТД то е задължение. Пък и да искате да се впише може да напишете нещо от рода на "измененията са в писмен вид ..."
... на основание чл.70 ал.1 и във връзка с чл.67, ал.1, т.1 и чл.119 ...

И ми се струва, че основанията са обратно.
Не виждам проблем. Пример - в една книжарничка, от която пазаря имат няколко формата фактури с различен брой редове - всеки кочан си има свой обхват, важното е да не се застъпват.