Това е юридическа работа и може да не съм прав, но ако с входирането от страна на работника има и някакви доказателства за решението, или може да видите решението в интернет - защо ви е да упорствате и да се главоболите? Още повече, ако в закона пише това, което казвате.

Може би се гледа входирането, защото работникът може да входира, може и да се е отказал да се връща на работа. Това, че фирмата е получила съобщение от съда не означава, че работникът се връща автоматично... не знам де, просто си мисля на глас :)
Ако ваучерите са до 60 лв и ако са спазени останалите условия - тогава са необлагаеми и раздаването им не се отразява в чл. 73. Може и да не се включват във ведомостта за заплати.
Вариант едната сума, примерно тази в брой, да е отчетена като аванс? Ще е в отделна ведомост, авансова.
Коледните не са задължителни, зависи какви правила сте определили.
Каква е тази фирма, какви са тези пари, дето се изплащат?
Обикновено, работното облекло се купува и раздава на работниците, не се дава в пари.
Изплаща се само при напускане.
Договорът е с определен срок, и ако не се правят никакви други действия, той се прекратява на посочения срок - 30.11., независимо, че е събота. От 01.12. работникът е свободен. Понеделникът 02.12. вече е извън договора и не е работен ден за работника.

Ако работникът не желае продължаване просто не подписва предложеното му ДС, както и спира да ходи на работа след 30.11. Ако след края на срочния договор продължи да ходи още пет дни, договорът става автоматично безсрочен. Практически, работникът може да отработи и няколкото дни (по-малко от 5) в декември и тогава да напусне, без ТД да стане безсрочен.

Работодателят няма право да прекрати ТД по взаимно съгласие, трябва да то прекрати на основание изтичането на срока - само по 325 (1) т.3, ако няма някакви други подробности.

Добре е, за да няма недоразумения, работникът да подаде заявление и да напомни, че с изтичане на срока ще прекрати ТД, или да уведоми устно работодателя, ако смята, че той е добронамерен. Това може да стане и в понеделник (без да ходи на работа и работи), понеже и без това заявление срокът е изтекъл и ТД е прекратен.

НОИ няма как да третира работника като доброволно напуснал, няма как и да знае за предложеното от работодателя ДС. Но по този последен въпрос най-добре нека кажат колегите.
Запитването до МТСП е добра идея, отговарят сравнително бързо, без електронни подписи и т.н. Само задайте въпроса си така формулиран и конкретен, за да ви отговорят каквото искате, и конкретно :)

От разни четения някак си съм останал с впечатление, че такива мероприятия не са "труд" или "трудова дейност" (в смисъл по записаното в ТД, ДлХ и т.н.), съответно не са извънреден труд. Но Същото е с деня на връщане в командировка. Но най-добре пишете на МТСП.
Мисля, че издаден болничен на лице , което е неосигурено към момента на издаването на болничния е неправомерно действие...
Как издаващият болничния разбира обективно, че лицето е неосигурено към момента?
(Не знам, питам) :)
И две Д1 ли прави Микроинвест?
Леле... кой е платил на строителите?!? Никой ли не е правил инвентаризация през годините, да забележи, че има сграда, която не е в описа?!?
Освен да я "намерите" сега... ама шефът ще получи удар :)
Да се допитате до издалия документа?
Ей, Пасат, как, от така зададения въпрос отгатна, че фирмата ще отдава наетия паркинг под наем? :)
Не съм се зачел дълбоко в Закона за защита при бедствия, но ако пожарът е битов ми се образуват съмнения за признаването на такова дарение като разход по ЗКПО.
Мисля, че трябва да попитате банката как броят персонала, и дали собственикът е персонал за целите на формуляра :)
Както казва ХХХХХ, меродавният документ е техническата книжка на колата. Ако я нямате на хартия почти сигурно е, че ще я намерите в нета.

Като стана въпрос, как би си изчислил разхода на една Тесла, например? Това май е хитър въпрос за задаване на наредбописателите :)
С експресен преглед, чл. 138. (1) "Страните по трудовия договор могат да уговарят работа за част от законоустановеното работно време (непълно работно време)". Тоест, ако законоустановеното работно време е 6 часа би трябвало да се отчитат като пълно работно време. Според мен.

От любопитство - може ли да споделите каква е работата (дори и ориентировъчно), при която работният ден е 6-часов?
В извлечението от банковата сметка нали се вижда постъплението? Само няма да има информация за вносител и основание.