Не знам за останалото, но при правене на бизнес, съответно получаване на приходи и печалба, защо очаквате да няма данък и осигуровки?
За правото на отпуск през януари 2014 не знам, може би 2 дни са му се полагали. Но въпреки, че лицето е същото договорът е друг и го разглеждайте като друг човек, не се влияйте от предишния му договор и какво му се е дължало за него. Разбира се, ако по предходния договор му се е дължало обезщетение, но не му е платено (вижте ведомостите, не заповедта за освобождаване) би следвало да му се плати в сроковете. С една дума, не смесвайте двата договора и правата и задълженията по тях.
Само за протокола, с празни интервали в полетата за име и длъжност и нула за дължимия отпуск формата може да се разпечата, разбира се с всички текстове отгоре и отдолу. Но при спешност би свършила работа.
Първо се сещам за празен график за отпуски, ако може да се отпечата празен.
А графикът (изравняването) прескача ли в другия месец? Ако не - аз бих писал пълен месец, както си го правила досега, щото няма как да оставиш работника без да му осигуриш работа.
Ако имаше малко повече подробности за това, което се иска, можеше да има и повече отговори.

В смисъл - да. Направете я коледна премия, например :)
Със заповед. Все пак би било добре ако имате някакви вътрешни правила, в които да се споменава възможността за такава премия, и на които ще се основава заповедта. И гледайте да излезе така, че премията да не е за период, по-дълъг от месец, че да не се налага корекция на Д1 за месеците назад.
Ако правилно разбирам въпроса, заплатата за месец януари плащате на два пъти - аванс и окончателно плащане. Ако не греша, при плащане на регулярен, обичаен аванс осигуровки и данък не се дължат.
Например:
- авансът за януари се плаща на 31.01. или 01.02. - не се дължат ДОО и ДДФЛ, не се подават декларации.
- остатъкът от заплатата за януари се плаща на 15.02., примерно. В този случай ще подадете Д1 + Д6 за ДОО до 25.02. (с дата 15.02.), а Д6 за ДДФЛ - от 01.03. до 25.03 (с дата 28.02.).

Но нека и знаещите колеги кажат, че може и да греша.
Баш на 31-ви дали ще стане по банка? :)
А иначе, ако авансът е "нормален" декларациите се подават при (редовното) изплащане на остатъка от заплатата.
Честно казано, не съм никак убеден, че пенсията, която бих получил (раздавам го оптимистично, че ще стигна до пенсия) от ДЗПО-то ще е равна или по-голяма, отколкото ако процентите отиваха в НОИ.
31.12. си е просто почивен ден. Имате 7 дни за подаване на уведомлението за прекратяване на ТД. 5-6-7 януари вършат работа.
...освен ЕГН-то й смениха и фамилията...

Вие, а особено колежката, сте за Гинес :(
А сигурни ли сте, че обезценката е задължителна? Задължителен е прегледът за обезценка, ако не е правен миналата година, а дали ще се направи обезценка или не е по решение на комисията. А за 2014 г. даже не е задължителен, дори и да не е правен преглед миналата година (т. 112 ДДС 14/2013).

Иначе, комисията обезценява по своя преценка - по пазарна цена, или например да намали стойността пропорционално на оставащото време за ползване, по аналогия с амортизациите.
Да не би да сте в бюджета?
За колко бихте купили или бихте могли да продадете този същия котел?
Сигурността е относително понятие. Да не стане така, че по някое време да плащате на двама учители.
Теоретично да - прекъсване на отпускът и ползване на болничен. Но не вярвам да сте за 30-те % от еднодневната му заплата... а и на роднините едва ли им е до болничен, че да ги притеснявате.
E, щом е бил в отпуск, значи не е бил на работа и не се е трудил по време на злополуката (по принцип).