За купувачите може да е НДА, но за вас?
Ами значи увеличавате заплатата на счетоводителя до приемливо ниво, в рамките на бюджета ви :)
Предполагам има нещо специфично в случая, защото 01.2011 май има 21 раб. дни, не 22... този човек въобще започнал ли е реално работа през януари?
Ако въпросът е за УП2 то в графите пишеш от дата... до дата..., общата календарна сума дни за периода (а не осигурителен стаж) и полученото възнаграждение.
Или се пита за УП3?
Някой от съседната организация на 2 часа, на 4 часа?
Освен "простото" осчетоводяване бюджетният счетоводител има и много други ежедневни функции и отговорности, трудно бих си представил упражняването им от външен счетоводител. Да не говорим, че счетоводна кантора едва ли ще се оправи с бюджетното счетоводство.
С днешен входящ номер могат да се занесат до 15 септември (май беше).
Че кое му е на становището за "браво", това го знае всяко начинаещо ТРЗ? А за кои 30 работни дни - според МТСП това са първите 30 работни дни от НО, въпреки, че не го пише никъде из нормативите.
Каква е целта от такова назначаване? Кой ще управлява?
"Покупката" на фирма не е ли смяна на собственика? Това къде би се отразило счетоводно?
Ако има написан нов ТД, по-скоро ДС (на хартия) трябва да се подаде уведомление. Ако се остави срочният договор да премине в безсрочен тогава не трябва уведомление.
За учащите - чл. 171 КТ - признава се трудов, но не осигурителен стаж.
Я да попитам - какво е "лиценз на компютър"? Лицензът не е ли за софтуер?
Нелегално... щото другото май не си заслужава упражнението.
Да, сега погледнах, в НКПД длъжността е само "Педагог", без последващо уточнение, както има за учителите, тъй че няма промяна на длъжността. В предишния ми отговор предположих, че длъжностите са "педагог от детски център" и "педагог в ЧДГ".
E значи наименованията и кодовете на професиите по НКПД са променени (предполагам, не съм ги търсил), съответно ДС, съответно уведомление.
....тъй като по негова молба работника е в непл.отпуск....

Това също - внимателно, като го разпространявате.
Винаги ми е било странно подмяната на дограма, или паркет или плочките в тоалетната да е основен ремонт, щото така можем да увеличаваме стойността на сградата до безкрай, но това най-добре ще кажат специалистите от ПРБ, които правят КСС-то и определят вида на ремонта.
Тоест, да повторя marpan_64 (че като го прочетох първия път останах с обратното впечатление) - няма такова нещо заплатата да се плаща в деня на прекратяване на договора. Плаща се едновнеменно със заплатите на останалите.
...bobo, имаме два вида роднини - по права и по съребрена линия; братовчедът е по права линия...

Не съм много сигурен, даже направо съм сигурен, че не са по права линия.

Родство по права и по съребрена линия
Чл. 74. (1) Родство по права линия е връзката между две лица, от които едното произхожда пряко или непряко от другото.
(2) Родство по съребрена линия е връзката между две лица, които имат общ родоначалник, без едното да произхожда от другото.