Тази алуминиева витрина би ли могла да бъде преместена на друго място? Или демонтирана? Или префасонирана? Малко крайно ми се вижда да се увеличава стойността на сградата, ама то от витрина до витрина... :)
Някакъв вариант в договора за наем да пише, че сумата се плаща по сметката на дъщерята?
Е, шанс има, но може да опитате да "вразумите" новия директор, като му покажете изискванията в Закона за счетоводството за съставителите... особено, ако досегашният главен си върши работата и ако новият директор просто не си е намирил свой човек.
Пък и това изискване за образование не е ли включено в дл. характеристика или някой друг вътрешен документ?
Нямаше ли "но не повече от остатъка от срока на договора"?
А съпругът бил ли е безработен, или липсват данни по друга причина?
Да опитам, колегите ще поправят и допълват:
Хубаво би било да имате някакъв документ/договор, от който да се вижда ползването на помещенията, които искате да ремонтирате. В обикновения случай, такъв ремонт вероятно би бил непризнат разход (нямам практика и не съм сигурен), с който да увеличите фин. резултат в края на годината. Но щом ЮЛНЦ няма стопанска дейност няма да има какво да увеличава.

Фактурите - получава ги ЮЛНЦ от доставчиците, нали? Ако материалите се влагат веднага в дейностити може и да мине без заскладяване и изписване, но в този случай и осчетоводяването да е направо на разход, без да минава през 302. Иаче, добрата практика иска прилагане на документи за заскладяване и изписване :)

Ремонта го правят самите хора от ЮЛНЦ ли? Например, леки шпакловки, боядисване и др., извършвани от членовете?
Колегите сигурно ще отговорят, че лицето може да се изпраща в командировки, но според мен в стойността на сделката (гражданския договор) трябва да се включват всички разходи, които лицето си калкулира. Тоест, договарям се за дадена сума срещу даден резултат. Е, в случая с командировки в чужбина стойността им вероятно ще превиши 25-те % НПР...
Не беше ли 7 часа?
Отваряш КТ http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/1594373121 и търсиш по ключова дума "непълнол" :)
Доколкото съм чувал - не е много вероятно.
Аз съм давал такава бележка със следните редове:

Осигурителния стаж за периода 01.02.2015 до 31.07.2015 год. е непрекъснат като:
- за периода 01.07.2015 до 31.07.2015 осигурителните вноски са дължими

но при мен са били внесени към датата на издаване на бележката.
Не знам отговорът, но какво казва италианското законодателство?
Имаше някои случаи, при които се намаляваха дневните, погледнете.
А въобще нужно ли е да подписва заповедта, при условие, че тя е едностранна и съгласието на работника не се иска? Праща му се за информация и да му послужи, ако му потрябва.
ТД се сключва, по принцип, на 5 дни по 8 часа. Отделно от договора, някога, може да се наложи въвеждане на СИРВ - става със заповед на шефа, без да пита работника. При СИРВ часовете през седмицата може да са разбъркани, да не са 5 х 8, а примерно Понеделник 7, вторник 9 и т.н., като целта е в края на отчетния период за СИРВ (до 6 месеца) часовете да са равни на толкова, колкото работникът би работил при нормалното му работно време 5 х 8.

В случая със СИРВ на едномесечен период целта е часовете, които работи от понеделник до събота за целия месец да са равни на часовете, които би работил същия месец по нормалното работно време от понеделник до петък по 8 часа. Примерно, мес. юли има 23 работни дни х 8 часа = 184 работни часа. Трябва да разпределите часовете по дни (от понеделник до събота) така, че за месеца да са равни на 184, август 168 и т.н. Както и да спазвате междудневната и междуседмичната почивка.

Колкото до програмата - ако иска попълване за сключване на ТД - пишете както е по принцип (8 часов работен ден), а вече при изчислението на месечната заплата трябва да задавате кога конкретно работи, ако има такава функция. Ако няма, някакъв вариант е да водите отделно дните кога-колко, а при изчислене да пускате "нормален" месец.


Договорът по принцип трябва да е на 8 часа, а работното време на СИРВ го въвеждате със заповед. Вижте дали междуседмичната почивка влиза в нормите, че май сте на ръба.
Д1, когато СИРВ е с едномесечен период,  се подава като нормална.

Тази 30-минутна почивка не е ли в часовете между 14 и 19? И тези "две смени" - на мен ми изглежда като едносменен режим на работа, с голяма "обедна" почивка. Но знаещите ще кажат най-добре.
На първо четене втората сума изглежда вярна.
Грешката ще намерите като сравните подробно двете изчисления, които (поне първото) ние не знаем.
Я да се поупражнявам, че скоро не съм го правил, пък знаещите ще ме поправят:
Ако ГД е за м. 01 и м. 02, но е платен през м. 05, то Д1 и Д6 (без ДДФЛ) се подават до 25.06. (месеца, следващ плащането), но се отбелязва за кои месеци е плащането (01 и 02). Отделно от Д6 се подава и Д. чл.55 след края на тримесечието, тоест през м. 07. и Д. чл. 73 догодина.
Е, предполагам питащата е имала предвид, че работникът ще работи на смени и почивки в следващите дни...
Здравейте, искам да попитам - имам кандидат който работи на 4 часа по основен договор, работата за която кандидатства ще е на 12 часа. Мога ли да го назнача и тези часове над 48 извънреден труд ли се води или не. Благодаря предварително

Може да греша, ама няма как да го назначите на 12 часа на ден, след като вече има 4 часа на ден... освен ако някак си работи в различните дни по различните договори, на СИРВ?