Инвентаризацията е един от вариантите.
Въпросът е малко юридическо, но като се придобива имот, като във вашия случай, имотът не ставаше ли собственост и на двамата съпрузи?
Тоест, купили сте стока без фактура, после сте я продали?
Щом е без фактура - "намирате" я "случайно", отчитате си приход, заприходявате я и после я продавате :)
Или я продавате без фактура и КБ.
bigdarkman,
И понеже задаваш въпроса на 01.09, а назначаването може да е станало през август, то и аз "само да подхвърля", че като приключиш м. август се подават Д 1 и Д 6.
Мммм... ако трябва да подава Д1/Д6 за август, а питането за Ув62 е през септември - има проблем :)
По гражданския договор няма работно време и работно място, затова трябва да съобразите дали изпълнението на дадената работа е подходяща за ГД... освен че човек да работи 8+8 часа на ден е робска експлоатация. Но ако по основния договор е в отпуск, примерно, на допълнителен ТД може да е на 8 часа, без да буди подозрение.
В повечето случаи гледат да има подписи и печати при приключването, но е възможно някой да се хване и за неправилно издадена ТК. Поне има ли номер и дата на издаване?

Това, че аптеката не функционира не означава непременно, че фирмата е закрита. Голяма е вероятността фирмата, ако не действаща, да е спряла дейност и документите и печата просто да са в шефа. Опитайте се да го потърсите.
А трудово досие, инструктажи, ДлХ и разни други неща? Просто подхвърлям :)
Хубаво са предписали заличаване на грешното, ама ако няма нова "редовна" Д1 човекът попада в дупка за дадения период. Би трябвало да се подаде и редовна Д1, независимо дали с платен отпуск или неплатен или самоотлъчка или каквото и да е.
Принципно не трябва да си упражнил правото. Но на практика представянето на работодателя на решението от НОИ му дава сигурност, че човекът е придобил право. Понякога се случва да има годините, уж да има и стаж, но нещо да не достига (някоя забравена неплатена отпуска) или да не е оформено правилно (липсва някой подпис или печат) и НОИ да не признаят стажа за достатъчен и да не пенсионират човека. Позаването на заявление нее гаранция, че човек е придобил право. Не знам НОИ издават ли някакъв документ за придобиване на право, май в последно време изпращат писма на бъдещите пенсионери?
„7а. Въведената противоепидемична мярка по т. 2 – 7, ограничаваща до 50% възможността за използване на капацитета на помещенията (местата) на обектите, съответно мероприятията, за които се отнася, може да не се прилага при следните условия...

7б. Ръководителите на обекти, съответно организаторите на мероприятия по т. 7а
уведомяват за взетото решение съответната регионална здравна инспекция.

Според мен е ясно - уведомяват само тези, които са взели решение да работят по т. 7а, тоест не прилагат ограниченията на 50%, а работят на 100%.
Е това нали е само за тези, които не прилагат 50-те процента и искат да работят на 100% заетост - трябва да имат 100% ваксиниран персонал (преболедувал или с ПСР) и 100% посетители със същите качества.
Които продължават на 50% не уведомяват никого.
Тъй като се променя собственикът трябва да подадете декларация в общината със собственик дъщерята и ползвател - майката.
Тоест са заведени и още стоят по сметките за ДМА?
Човекът си е наумил нещо, трудно ще го убедите в правотата си, особено щом става дума за пари. Все пак, упорствайте докато издържите, друго няма какво да направите.
А вие през тези две години не сте ли се чували?!?
Не е хубаво да го мачка и ползва, понеже по някое време НОИ може да го потърсят, кой знае.
Правилното е да го върне на лекаря.
Тази работа - с ДК за гориво на личен автомобил .. малко дрънка, ама сега не ми се мисли.
ЗДДС чл. 70 ал. 3 т. 7, ако се ориентирам правилно, че ЗДДС-то не ми е любим.

Това обезщетение по КТ - как го измислихте?
Не съм се изразил точно, става дума за командировъчните пари (които коментираме) - КТ чл. 215.
В същия дух - може да е заредил 10 литра, а за командировката да е изразходвал 50. Ползвате цената от фактурата от бензиностанцията и му плащате за 50 литра (километри по разход по цена). Практически фактурата служи да се види цената на горивото.

Преди време направиха така, че за горивото при командировъчни да може да се ползва ДДС-то, Затова взимат фактури на името на фирмата. Но според мен, теоретично, фактурите и за гориво и за нощувки трябва да са на името на командирования - лично. Командировката е обезщетение по КТ и тези фактури само помагат да се установи сумата на това обезщетение. И показват и кой е спал и кой е пътувал.
Да не говорим, че отпуските може да са повече от 20 дни/годишно, освен сроковете.
Значи е въпрос на настройка на софтуера.