Сега видях, че и аз не съм разбрала правилно. Помислих, че през двата месеца лицето е било само в болнични. Кьорав карти не играе.....
Не се разбрахме, но здраве да е.
Корекция на д.1, довнасяне на здравните осигуровки (пишеш, че лицето е болничен през двата месеца) и ще има лихви за закъсняло плащане.
Да уточним - на т.17 от д.1 е посочена сумата 510.00 лв. и здравните осигуровки са внесени в размер на 24.48 лв. за месец?
Малко повече подробности ...
А това изчисление фатално ли е за Вас?
Проверете да не е посочен контрагента с ДДС  номер - т.е. BG.....
При всички е така. Всяка година е така.
С жълт флаг не е грешка, а само предупреждение. Може да се приключи отчета. Нека да си се вее флага.
Дали ходи или не на ясла детето, отпуската за гледане на дете на майката се прекратява от датата, на която тя започва работа. Има промяна на обстоятелствата и срока за подаване на необходимите документи на майката към фирмата е 3 работни дни от промяната и от фирмата към НОИ - също 3 работни дни. До навършване на 2-годишна възраст на детето, майката има право на 50% от обезщетението, но и това става с подаване на документи - във фирмата - в НОИ.
Ще подадете декларациите след 01.04 до 25.04 и на т.18 в д.6 ще посочите - 31.03.2019 год.
Месецът в който имате най-малко 10 отработени дни, но не по-малко от МРЗ за страната в момента на ползване. Нямам идея, защо намесвате средната работна заплата за страната.
Ще имате право на минимално обезщетение 9.00 лв. за 1 работен ден.
Няма такова нещо - 1 заповед за гледане на деца.
Ехаааа. Рядко губя дар слово, но тук ... Как са платени заплатите? Защо ще ги "чепкате" на отделни индивиди. Заплатите за м.02 са платени на 28.02. До 25.03 подавате д.1, д.6 и плащате осигуровки и данък.
Така мисля и аз, че е услуга, но от тези гръцки завъртулки нищо не разбирам. Фактурите са без начислено ДДС.
Май не е много правилно това, но ....
Изглежда идеално. Д.1 и д.6 ще са за м.март, нали? Д.55 за първо тримесечие.